Side in Kemer, bisera turške riviere

Turčija je raznolika in pestra dežela v vseh možnih pogledih. Velika je za skoraj 40 Slovenij, 97% je geografsko leži v Aziji in le 3% v Evropi. Že od nekdaj Turčija s svojimi gorami in gorskimi planotami predstavljala mejo med bližnjim vzhodom in zahodom, danes pa predstavlja most med dvema celinama - iz tega izhajata tudi njena bogata zgodovina in kulturna raznolikost. Najvišji vrh Turčije je Ararat, visok kar 5166m. Na severu Turčijo objema Črno morje, na zahodu Egejsko morje ter na turškem jugu Sredozemsko morje, vsa tri obalna področja pa so turistično zelo obiskana, saj vsako obiskovalcu ponuja drugačne počitnice. Na vzhodu Turčije je podnebje precej neprijazno. Na obali Črnega morja je veliko padavin, zato je tam nekoliko hladneje. Na obalah Egejskega in Sredozemskega morja prevladuje sredozemsko podnebje, vzdolž turške riviere pa skoraj vse leto vlada subtropsko podnebje. Poleti se tu temperature gibljejo okoli 30 stopinj, pozimi med 12 in 15 stopinjami. Preden torej nastopi najhujša poletna vročina, se lahko v Turčijo odpravimo raziskovat ohranjena antična mesta ter na počitnice v pravem pomenu besede. Hotelski kompleksi ob turški sredozemski obali ponujajo vso namestitveno udobje in še več. Cene hotelskih namestitev in letalskih kart pa so v pomladanskih mesecih zelo ugodne.

Počitnice v Turčiji

Mesti Side in Kemer

Side je čudovito letoviško mesto na južni sredozemski obali Turčije. Je starodavno pristaniško mesto s pestro preteklostjo, danes pa med turisti zelo priljubljeno zaradi dolgih plaž in grško-rimskih ostalin. V središču mesta so ostanki antičnega gledališča iz 2. st. n. št. V bližini pristanišča stojijo beli marmorni stebri helenističnega templja. V mestu Side je tudi muzej, v katerem so zgodovinske najdbe s tega področja, zanimivost mesta je obnovljeni kompleks nekdanjih rimskih kopeli.

Side se lahko pohvali z več kilometri dolgih, prekrasnih peščenih plaž. Nekdanja ribiška vasica se je prav zaradi čudovite obale razvila v enega najbolj priljubljenih predelov turške riviere, ki vse leto privablja staro in mlado. Side leži na idiličnem polotočku, v njem se prepletata stari vek in sodobni čas. Ljubitelje zgodovine bo tu prevzelo staro mestno jedro z antičnimi in bizantinskimi antičnimi ostanki ter dobro ohranjen znameniti Apolonov tempelj. Side je od letališča Antalya oddaljen zgolj 66 km. Dve uri vožnje z avtomobilom pa je od mesta Side oddaljen Kemer, še eno priljubljeno obmorsko letovišče na južni sredozemski obali Turčije. Ta del turške riviere je znan po prodnatih plažah in veliki marini. Kemer obdajajo borovi gozdovi nacionalnega parka Olympos Beydağları, kjer na vrh gore Tahtalı vozijo žičnice. V bližini ležijo obsežne grško-rimske ruševine Phaselisa, tu pa se lahko srečamo tudi z zanimivimi naravnimi pojavi, plinski požari, ki jih povzroča mitska kamnita tvorba Yanartaş.

PREVERITE PONUDBO, CENO IN TERMINE

Prestižno, udobno in ugodno

Tako Side kot Kemer ponujata sodobne hotelske namestitve v novo zgrajenih hotelskih naseljih. Nekateri hoteli so zasnovani v romanskem slogu in ponujajo idealno okolje za sprostitev in uživanje tako zahtevnejšim gostom kot družinam z majhnimi otroki. Hotelska ponudba vključuje več restavracij; glavno restavracijo, prijetne družinske restavracije, več a la carte restavracij (italijanska, kitajska), okrepčevalnice, bare, lokale, pivnico in vinoteko. Med bivanjem v takšne hotelskem kompleksu nikoli ni dolgčas, saj je gostom je na voljo konferenčna dvorana, amfiteater, kino, diskoteka, soba za igre (biljard, bovling), mini market, različne trgovine, zlatarna, frizerski salon, rent a car, notranji bazen; wellness in spa center z različnimi vrstami masaž in terapij. Na prostem se razprostira velik zunanji bazenski kompleks z ločenim delom za otroke, tu je bazen s številnimi tobogani, bar ob bazenu in bar na plaži, Vsak dan se odvija dnevni animacijski program in večerne predstave, poskrbljeno je tudi za varstvo otrok. Hotelske sobe so izjemno lepo urejene, vse so klimatizirane, imajo televizor, telefon, mini bar, sef in balkon ali teraso. Gostom je ves čas na voljo široka ponudba različnih aktivnosti, od vodnih športov, tenisa, potapljanja, pa vse do organiziranih izletov v bližnjo okolico z vodenimi ogledi znamenitosti.

 Side TurčijaSide nastanitev