Počitnice v Turčiji – priljubljeni počitniški destinaciji

Počitnice se bližajo s svetlobno hitrostjo. Se tudi vi sprašujete, kje jih boste preživeli letos? Ena izmed izredno priljubljenih počitniških destinacij, ki jo najdemo na stičišču evropskega in azijskega območja in predstavlja most med obema celinama, je Turčija, kjer se lahko spočijemo, sprostimo in neizmerno zabavamo. Turška letovišča so v zadnjih nekaj letih postala izjemno priljubljena turistična destinacija, saj nam po zelo ugodni ceni omogočajo doživetje pravega luksuza. Turčija ponuja raznoliko kulturno dediščino, bogata arheološka najdišča in znamenitosti, obenem pa jo krasi tudi pestra naravna raznolikost, zato je popolna izbira za preživljanje poletnih počitnic. Letovišča ob Sredozemskem morju so zelo primerna za preživljanje počitnic z otroci, navdušila pa bodo tudi pare in skupine prijateljev. Velika večina hotelov obiskovalcem nudi all inclusive ali celo ultra all inclusive storitev, kar pomeni, da boste imeli ves čas dostopno hrano in pijačo ter ostale ugodnosti, kot so brezplačni ležalniki, kopalne brisače, dostop do interneta, dnevne animacije, možnost ukvarjanja z različnimi športi itd. Vas skrbi, da na počitnicah v Turčiji ne boste imeli kaj početi? Vaše skrbi so povsem odveč. Spočijte se na čudovitih peščenih plažah ali spoznajte pestro nočno življenje, poskusite tradicionalne kulinarične dobrote, doživite prijeten vonj po usnju in začimbah, barantajte na turškem bazarju, privoščite si tradicionalno turško kopel, skratka izkoristite veliko možnosti za aktiven oddih v čudoviti Turčiji. V kolikor se vam Turčija ne zdi najprivlačnejša izbira, se lahko na preživljanje nepozabnih počitnic odpravite tudi na Kanarske otokeTenerife ali na Kubo.

Počitnice

Več o počitnicah na Kubi

Česa med počitnicami v Turčiji preprosto ne smete izpustiti?

Čeprav je izbira destinacij in ponudba hotelov na turški obali ogromna, so najbolj priljubljene destinacije za počitnice na turški obali vsekakor Alanya, Side, Belek, Kemer, Lara in Antalya. Na jugu vas bo očarala turška riviera z neskončno dolgimi peščenimi plažami in turističnimi letovišči, Turčija pa vas bo prepričala in navdušila tudi s pestro naravno raznolikostjo - npr. bombažni grad Pamukkale, ki je ena največjih turških in svetovnih znamenitosti in je pod zaščito UNESCO. Priporočamo vam ogled trgovine z usnjem, v kateri boste lahko preizkusili svoje spretnosti barantanja s turškimi trgovci, odpravite pa se lahko tudi na tradicionalni turški večer z značilnimi plesi, ki prihajajo iz različnih turških pokrajin. Med Antalyo in Alanyo se nahajajo rečni slapovi Manavgat, ki so bili zakulisje različnih filmov in so vsekakor vredni ogleda.

Turčija počitnice

Ponudbe počitnic v Turčiji

Za vse tiste, ki ljubijo potovanja in odkrivanje tujih dežel

Počitnice v Turčiji so zagotovo nekaj, o čemer boste po prihodu domov pripovedovali vsem. Primerne so tako za družine, kot tudi za prijatelje in pare, ki so zaljubljeni v potovanja in odkrivanje drugih kultur. Poleti 2019 lahko s pomočjo turistične agencije Počitnice.si d.o.o. ugodno poletite v Turčijo iz letališča Brnik proti Antalyi vsak torek in četrtek. Obiščete lahko letoviške kraje Belek, Kemer, Side in Alanyo. Iz Graza lahko poletite z direktnim letom v Antalyo. Odhodi iz letališča Munchen in Dunaj so možni vsak dan.  Izbirajte med pestro ponudbo destinacij in hotelov, ki vam nudijo vodne parke s tobogani za otroke. Za preživljanje počitnic v Turčiji potrebujete le potni list, viza namreč ni potrebna. V kolikor se zanimate za dopustovanje v Turčiji, na Kanarskih otokih– Tenerifih ali na Kubi, kontaktirajte turistično agencijo Počitnice.si d.o.o., ki vam bo z veseljem pomagala pri organizaciji vaših najboljših počitnic doslej.