Počitnice na Kubi, obisk Havane in All inclusive hoteli v Varaderu

V turistični agenciji Počitnice.si smo pripravili različne paketne in individualne ponudbe za nepozabne počitnice na Kubi. Počitnice na Kubi morajo biti brezskrbne, zato za letalske prevoze, nastanitev v hotelih in prevoze poskrbimo mi. Vse, kar morate storiti vi, je, da se predate ritmom Kube in uživate v počitnicah. Kuba je dežela sonca in dobre volje. Nasmejani domačini vam bodo izkazovali dobrodošlico, kot bi bili stari prijatelji - tako pač je na Kubi. Havana vas bo očarala z “starim” načinom življenja, še posebej zvečer, ko mesto oživi. Ob minimalnem signalu na telefonu vam ne bo preostalo drugega, kot da se prepustite utripu življenja na Kubi. Havana, ki na vsaki uličici razkazuje ponos revolucionarne družbe, je mesto z bogato zgodovino in odlično hrano. Značilne “Paladares” so majhne družinske restavracije, ki sprejmejo omejeno število gostov. Zagotovo se ne boste vrnili s Kube, brez da bi poiskusili njihovo nacionalno pijačo, rum. Bogato nočno življenje ponuja veliko glasbenih in plesnih predstav, pogostokrat kar na uličici. Zato se predajte ritmom salse in uživajte v nočnem življenju Kube.

Počitnice na Kubi

Počitnice na Kubi in odkrivanje znamenitosti v Havani

Kuba nima le pestre zgodovine, temveč tudi veliko znamenitosti, ki so še posebej vidne v Havani. Počitnice lahko začnemo z obiskom “Habana vieja” oziroma stare Havane, ki je od leta 1982 del UNESCO-vega seznama kulturne dediščine. Med sprehodom po ozkih ulicah, v katerih prevladuje špansko-andaluzijska arhitektura, bomo spoznali dele zgodovine, na katere so Kubanci tako ponosni. Plazi de la Revolución je trg, na katerem potekajo vse večje proslave na Kubi. Havana na plazi ponosno razkazuje spomenik narodnemu heroju Joséju Martíju, ki je bil pobudnik kubanskega boja za neodvisnost od Španije. Največja znamenitost je Plaza de la Catedral oziroma glavni trg, kjer je postavljena ena izmed najveličastnejših katedral na Kubi. Počitnice izkoristimo, da spoznamo zgodovino katedrale svetega Krištofa (Catedral de San Cristóbal), ki je bila v tipičnem baročnem slogu zgrajena med leti 1748 in 1777. Ogledamo si lahko še tradicionalna oblačila lokalnih prebivalk, ki se pojavljajo na plazi v Havani. Počitnice na Kubi pa nikakor ne bodo popolne brez obiska Real fabrica de Tabacos Partagas, ki je največja tovarna cigar na Kubi. Zgrajena v letu 1845 predstavlja idealen primer industrijske arhitekture. Zgradil jo je španski poslovnež, po katerem je dobila ime - Partagas. Če se zgodi, da imamo kakšno uro odveč in ne vemo, kaj si ogledati na Kubi, povprašajmo domačine. Z nasmehom nas bodo napotili na njihovo najljubše mesto. Mesto, ki odraža njihov ponos. Največkrat je to Museo de le Revolucion, muzej revolucije na Kubi. Počitnice bomo tako preživeli med izobraževanjem o njihovi zgodovini in bogati kulturi, na katero so Kubanci tako ponosni.

All inclusive hotel v Varaderu - Hotel Iberostar Playa Alameda

Havana počitnice

Hotel Iberostar Playa Alameda je hotel na beli peščeni plaži, 20 km oddaljen od mesta Varadero. Hotel, katerega obdajajo prečudoviti zeleni vrtovi, ponuja neprekinjeno zabavo in osupljive razglede, v katerih bomo uživali, kar z balkona naše sobe. Bivamo lahko v dvoposteljnih sobah, ki so opremljene s klimatsko napravo, tuše, kuhalnikom za čaj, sušilcem za lase, telefonom, sefom, mini hladilnikom in balkonom ali teraso. Moderen kompleks ima vse kar potrebujemo za brezskrbne počitnice v mestu Varadero. All inclusive hotel ima, kar tri restavracije s kubanskimi, mednarodnimi in italijanskimi jedmi po naročilu ter pet barov, kjer se lahko okrepčamo ob večerih. Raznolik športno-zabavni program zagotavlja obilo dogodivščin. Zabavajmo se ob igranju tenisa, nogometa, badmintona, košarke ali pa se preizkusimo v lokostrelstvu. Na plaži so na voljo še vodni športi, kot so jadranje, dekanje, vodna aerobika, vožnja s pedalinom ali kanujem ob obali mesta Varadero. All inclusive hotel poskrbi za udobje gostov tudi na plaži s senčniki, ležalniki in brisačami. Ne želite celega dneva preživeti na plaži? Zakaj ne bi obiskali wellness center in se razvajali pod rokami izkušenih maserk, preizkusili nov kozmetični tretma ali le uživali v savni? Zabava je doma v Varaderu. Hotel ne poskrbi le za dnevno animacijo z jezikovnimi tečaji in tečaji plesa, temveč še za večerno zabavo. Tematski večeri, kjer se bomo sproščali ob ritmu kubanske glasbe na plaži, koktajlih so stalnica v Varaderu na Kubi. Počitnice ob zvokih salse in rumu bodo zagotovo nepozabne!

Iberostar Laguna Azul Hotel - All inclusive hotel na plaži Varadera

Iberostar Laguna Azul je hotel oddaljen približno 17 km od središča mesta Varadero. Hotel ponuja nastanitev v kar 814 sobah in stanovanjskih enotah. Udobne sobe, velike med 42 in 71 m2, so opremljene s televizijo, telefonom, minibarom, kopalnimi plašči, likalno desko in likalnikom, sušilcem za lase, stropnim ventilatorjem in klimatsko napravo. Sobe imajo balkon ali teraso s pogledom na bazen oziroma morje. Za hrano je poskrbljeno v samopostrežni restavraciji hotela, če pa želimo razširiti paleto okusov, obiščimo katero izmed štirih restavracij, ki strežejo italijansko, japonsko, mednarodno in seveda kubansko kuhinjo. Po slastnem obroku si odpočijmo na bližnji peščeni plaži, kjer so vsem gostom hotela na voljo senčniki, ležalniki in kopalne brisače. Tudi za aktivnosti na plaži je poskrbljeno. Podamo se lahko na vožnjo s kajakom, pedalinom ali katamaranom, se udeležimo potapljanja in ogleda morskega sveta Kube ali jadranja. Proti doplačilu še obiščimo spa center, savne in se razvajamo s kakšnim izmed mnogih lepotnih tretmajev. Zabavno letovišče Iberostar Laguna Azul ponuja udobno nastanitev in odlično zabavo za vse starosti.

Varadero all inclusive