Drugačna Kuba

Čas med decembrom in aprilom je najprimernejši za obisk Kube, saj so to meseci z obilo sonca, temperature pa še niso previsoke, da bi popotnika ovirale ob raziskovanju te sproščene, plesoče države. V tem letnem času se na Kubi tudi izognemo morebitnim hurikanom in večji količini padavin. Zakaj se torej za zimske počitnice ne bi odpravili na raziskovanje dežele plesa, ruma, cigar, starinskih ameriških avtomobilov, predvsem pa prijaznih in nasmejanih Kubancev? Oddih na Kubi v času zimskih počitnic je lahko tudi le poležavanje na slikovitih peščenih plažah in plavanje v turkizno modrem morju.

počitnice na Kubi

Turistična agencija Počitnice.si je specializirana za paketne in individualne ponudbe počitnic na Kubi. Oblikujejo jih v skladu z našimi željami – uredijo letalski prevoz, rezervirajo poljubno število dni bivanja v zasebnih penzionih, imenovanih Casa Particular, ali v hotelih, predlagajo izlete po Kubi in organizirajo vse potrebne prevoze. Z njimi zimske počitnice na Kubi popolnoma prilagodimo našim željam, globini našega žepa in času, ki ga imamo na voljo. Ves čas našega bivanja je z nami tudi angleško govoreči predstavnik turistične agencije, da nam pomaga in svetuje.

Paketne ponudbe počitnic na Kubi

Osnovna paketna ponudba zajema letalski prevoz in počitnice v hotelu v prestolnici Kube Havani ali na polotku Varaderu, kjer se nahajajo številni resorti in več kot 20 kilometrov dolga peščena plaža, kjer si lahko med zimskimi počitnicami dodobra napolnimo baterije. Turistična agencija Počitnice.si pa ponuja mnogo več od tega. Potovanje z njimi nudi ogromno različnih kombinacij počitnikovanj na Kubi. Med ponudbo vsak poišče tisto, zaradi česar ga Kuba privlači in vabi.

turistična agencija

Pri eni od priljubljenih različic ponudbe, se po pristanku na letališču, skupaj z predstavnikom agencije odpeljemo do hotela, kjer nato nekaj dni (1-3) preživimo v Havani in si kasneje privoščimo še 5-10 dni počitnic v Varaderu. Vsi hoteli v Varaderu so neposredno ob plaži in so preverjeno kakovostni. Ponujajo all inclusive storitev in se umeščajo v kategorijo hotelov s štirimi ali petimi zvezdicami.

Sama nastanitev v Varaderu ponuja turistom več možnosti različnih dvodnevnih izletov. Odpravimo se, denimo, v Cienfuegos in Trinidad in prenočimo v nacionalnem parku Topes de Collantes. Izlet vključuje voden ogled dveh čudovitih mest Cienfuegos in Trinidad ter nas hkrati popelje v notranjost otoka, kjer lahko spoznavamo življenje ljudi, katerih čas se je ustavil pred 100 leti. Življenje brez interneta in nakupovalnih centrov je tukaj pristno in navdihujoče. Mesti Cienfuegos in Trinidad vsakogar očarata s kolonialno arhitekturo. V Trinidadu si lahko vzamemo čas za kosilo in ogled starega dela mesta ter opazujemo tradicionalni način izdelave znamenitih kubanskih cigar. Noč prespimo v hotelu na višini 1000 m, v nacionalnem parku Topes de Collantes. Po zajtrku pa odpotujemo z ruskimi vojaškimi tovornjaki na ogled Nacionalnega parka Topes de Collantes, na dveurni treking in osvežilno kopanje v tolmunih gorske reke. Po kosilu pa si v nekoliko oddaljenem mestu Santa Clare, ogledamo še mavzolej revolucionarja Che Guevare. Omenjen izlet je primeren tudi za otroke in starejše, saj v nacionalnem parku ni nevarnih živali.

PREVERI CELOTNO PONUDBO

Veličastna Havana

Havana je čudovito mesto, kjer občutimo živahen mestni vrvež in življenje izpred 70-ih let. Havana polno zaživi šele zvečer, ko se v vseh restavracijah in barih zasliši značilna kubanska glasba. Občutenje pristne Havane  vsekakor vključuje tudi ogled Viñalesa, ki je znan po svojih plantažah tobaka. Najamemo lahko klasično odprt ameriški avtomobil in si med udobno vožnjo ogledamo vse najpomembnejše havanske zanimivosti.

Havana Kuba

Stari del mesta “Old Havana” ponuja zanimivo namestitev, saj se v tem delu nahaja večina najlepših znamenitosti in lokalov ter restavracij. Sobe za popotnike so v prisrčnih zasebnih penzionih, ki jih imenujejo Casa Particular, omogočajo pa pristen stik z domačini in priložnost za druženje z njimi. Sobe v penzionih so čiste in lepo opremljene, imajo klimo in lastno kopalnico, zjutraj pa si lahko privoščimo še tipično kubanski zajtrk (tropsko sadje, svež sok, kava, čaj, kruh, jajca). Vse case iz paketnih ponudb so preizkušene in so bili nad njimi v preteklosti popotniki zelo navdušeni.