Prelisičite mrzlo zimo z last minute počitnicami v Egiptu

Egipt pozna le dva letna časa. Milo zimo, ki traja od novembra do aprila, ko se dnevne temperature povzpnejo do okoli 21 stopinj Celzija, noči pa so hladne, ter vroče poletje, ki traja od maja do oktobra in se dnevne temperature lahko dvignejo tudi do 37 stopinj Celzija. Prav zaradi prijetnih temperatur je prav zdaj najprimernejši čas za obisk te zanimive in pestre države, znane po piramidah, faraonih, mumijah in skrivnostih starega Egipta.

počitnice v Egiptu

Turistične agencije v času, ko je pri nas mrzla in snežena zima, ponujajo last minute potovanja v Egipt. Last minute potovanje pomeni, da se zanj odločimo le nekaj dni pred odhodom. Zadnji hip zapolnimo preostanek prostih mest, zato je cena takšnega last minute potovanja ugodnejša od običajne redne cene enake ponudbe turistične agencije. Pri last minute potovanjih se od popotnika pričakuje tudi, da je nekoliko bolj prilagodljiv glede odhoda, namestitve in trajanja potovanja.

Počitnice v Egiptu so nepozabna izkušnja. Medtem ko v Sloveniji vladata mraz in vlaga, se lahko v Egiptu naužijemo sončnih žarkov in počivamo na najlepših plažah sveta. Počitnice v Egiptu pa lahko preživimo tudi zelo aktivno – potapljanje v Rdečem morju je zelo priljubljena aktivnost, ki obogati naše potovanje. Rdeče morje je namreč eno najbogatejših podvodnih področij na svetu. Neverjetna raznolikost koral, tropskih rib in ladijskih razbitin v naravnih grebenih Rdečega morja so razlog, da je Egipt ena najpogostejših počitniških destinacij potapljačev. Raziskovanje pisanih ribic, lebdenje med koralnimi grebeni, raziskovanje razbitin nekdanjih ladij ali plavanje s tokom je nekaj, kar lahko doživimo le v Egiptu.

Hurgada vabi

Hurgada je čudovito obmorsko letovišče na zahodni obali Rdečega morja in se razprostira na dolžini več kot 30 kilometrov. Ob slikoviti peščeni plaži je mnogo čudovitih hotelskih kompleksov, kjer je najpomembneje to, da gost uživa in se počuti dobro. Tukaj na svoj račun pridejo tako športniki, kot tisti, ki obožujejo sonce. Pohodniški navdušenci nad to značilno pokrajino bodo v zaledju Hurgade odkrili fascinantne pisane kanjone. Hurgada ponuja razkošje in razvajanje, dežnika pa v Egiptu zagotovo ne bomo potrebovali, saj padavin ob morju ni. Tudi dolga oblačila lahko pustimo doma, saj nas v Egiptu zeblo prav gotovo ne bo.

Področje ob Rdečem morju ponuja turistom številne možnosti za zabavo in nova doživetja. Običajno že same turistične agencije ponujajo različne izlete, tisti bolj avanturistični popotniki pa se zanje lahko dogovorimo tudi z lokalnimi ponudniki. Največje znamenitosti Egipta so zagotovo piramide. Od letovišč ob Rdečem morju sta Luxor, kjer je Dolina Kraljev, in Kairo, kjer si lahko poleg veličastnih piramid ogledamo tudi sfingo, oddaljena 300 oziroma 500 km. Svojevrstno doživetje last minute potovanj v Egipt je tudi jahanje kamele in safari po puščavi z jeepi. Ne pozabimo niti na kajtanje, surfanje in kajenje šiše.

PREVERI CELOTNO PONUDBO DOPUSTOVANJA V EGYPTU

Kaj je dobro vedeti pred počitnicami v Egiptu

Destinacije ob Rdečem morju so primerne za družinske počitnice in potovanja, saj so varna in so skrbi odveč. Za varnost na letališču in v letoviščih je zelo dobro poskrbljeno. Na letališču so kontrole prtljage in potnikov pogoste, na plaži in v hotelih pa so prisotni varnostniki, ki budno pazijo na hotelske goste.

počitniška destinacija Egipt

Za vstop v Egipt potrebujemo vizo, ki pa jo običajno priskrbi turistična agencija, s katero smo se odločili odpotovati na počitnice. Vsekakor je pri hotelski namestitvi najboljša izbira all inclusive ali ultra all inclusive ponudba, ki omogoča brezplačne neomejene količine raznovrstne hrane, brezalkoholne pijače, kavo, čaj, pivo in koktejle. Poleg tega takšna izbira nudi tudi ugodnosti, kot so brezplačni ležalniki in sečniki ob bazenih ter na plaži, brezplačne kopalne brisače, dnevno animacijo in večerno zabavo, klimatsko napravo in brezplačni internet.

Barantanje in napitnine so značilnost sodobne egipčanske kulture, zato najbolje, da nanje privadimo kar ob prihodu. Na splošno pa so Egipčani zelo prijazni, gostoljubni in ustrežljivi. Vselej si vzamejo čas, da izvedo, kako nam je ime, od kod prihajamo in ali nam je v Egiptu všeč. Zelo radi poklepetajo s turisti, z njimi delijo čaj in cigarete ter pripovedujejo o sebi, svojih navadah in načinu življenja v tej zanimivi deželi.