Gran Canaria, otok, kjer je adrenalin državni šport

Vasica Puerto de Mogán

Gran Canaria je drugi največji otok Kanarskih otokov. Je otok, kjer lahko raziskujemo divjo naravo, peščene plaže in veliko mesto. Zaradi pestrih dejavnosti, ki jih otok ponuja, je popolna počitniška izbira za družine. Skozi raznoliko pokrajino se razprostira kar 60 km plaž. Je zmes oaze in puščave s prečudovito naravo in raznolikim ekosistemom. Na pocitnice.si si lahko rezervirate vaš last minute oddih na Gran Canariji. Vaše potovanje se bo začelo na izbranem letališču (Graz, Dunaj, Salzburg, München, Bologna) in le nekaj ur kasneje boste uživali na eni izmed peščenih plaž Gran Canarie. Kot domačini z veseljem povedo, naj bi prvi turisti obiskali Gran Canario, pred kar 150 leti, zaradi zdravilnih lastnosti podnebja. Čeprav ima Gran Canaria pestro ponudbo zdravilišč, se družine ter posamezniki danes raje odločajo za obisk bogate narave in raziskovanje starih mestnih ulic. Počitnice na Gran Canariji lahko začnemo z obiskom starega mesta Vegueta. Tradicionalna arhitektura, tlakovane ulice in stare hiše z lesenimi balkoni nas bodo popeljali v času nazaj. Raziskovanje zaključimo s počitkom v eni izmed prikupnih kavarn v starem mestnem jedru. Domačini Gran Canarije so izredno ponosni na svojo zgodovino in vam bodo z veseljem povedali kakšno zgodbo ali anekdoto iz preteklosti. Največji ponos Gran Canarije je zagotovo eno izmed najpomembnejših arheoloških najdišč Cueva Pintada. Muzej in arheološki park lahko najdemo v središču mesta Gáldar, ki je znan po umetniškem izražanju in simboliki starodavnih Kanarcev. Puerto de Mogán je idilična obalna vasica z majhno plažo in bujnimi cvetličnimi vrtovi. Zaradi slikovite arhitekture in mostov čez kanale so jo mnogi poimenovali male Benetke.

.Gran CanariaGran Canaria deskanje

Adrenalinske počitnice na Gran Canariji

Ko pristajamo na Kanarskih otokih z letalom, so prva stvar, ki jo opazimo, plaže. Otok Gran Canaria ima, kar 60 km zlatih in črnih plaž, na katerih vsako leto uživa na milijone turistov. Živahna plaža Las Canteras je ena izmed najbolj obiskanih. Zaradi mirne vode in zlatega peska ima sloves ene izmed najboljših urbanih plaž v Evropi. Jadralci, deskarji, kajtarji, potapljači in ribiči Gran Canarijo imenujejo adrenalinski otok. Veter in valovi so odlični za regate, deskanje in kajtanje. Toplo morje (22 °C) in morski tokovi pa prinašajo na obale Gran Canarije jate rib, ki razveseljujejo potapljače in ribiče. Vulkanski otok preseneča s čudovitim in raznolikim podvodnim svetom, ki je raj za nove, kot tudi za izkušene potapljače. Udeležimo se lahko organiziranih potopov. Inštruktorji potapljanja nam bodo priskrbeli opremo, nas naučili osnov in pokazali skrite podvodne kotičke tega prečudovitega otoka. Če smo ob prihodu na otok dobili nenadno željo, da bi se preizkusili v deskanju, je Gran Canaria pravi otok za to. Raznovrstni valovi so tisti, ki privabljajo na otok deskarje iz celega sveta. Skrite, samotne plaže z visokimi valovi pogostokrat poznajo le tisti izkušeni deskarji, začetniki, pa se učijo na kakšni turistom bolj znani plaži z manjšimi valovi.Gran Canaria počitnice

Počitnice.si - Potovanje na Kanarske otoke z letalom po ugodni ceni

Peščene sipine, neskončne plaže in neokrnjena narava. To je le nekaj razlogov, zakaj Kanarske otoke vsako leto za počitniško destinacijo izbere nekaj milijonov ljudi. Na Kanarske otoke se lahko odpravite v zadnjem trenutku. V turistični agenciji Počitnice.si d.o.o smo vam pripravili ponudbo Last Minute Gran Canaria, ki vas popelje na znameniti kanarski otok z letalom. S ponudbo Last Minute Gran Canaria si boste zagotovili letalsko karto za sončen otok po ugodni ceni. Last Minute Gran Canaria vam zagotavlja brezskrbno in lahkotno potovanje. Neposredni let je organiziran iz bližnjih letališč Graz, Dunaj, Salzburg, München ali Bologna. Na naši spletni strani pocitnice.si lahko izbirate med različnimi ponudbami, ki vključujejo potovanje na Kanarske otoke z letalom in hotel, po znižanih cenah do 30 %.