Mauritius se nehaja na stičišču treh pomembnih svetovnih kultur

Mauritius je idiličen tropski otoček, ki vsako leto privablja nove turiste, nahaja pa se v osrčju Indijskega oceana. Mauritius je otoček, ki združuje številne kulture in tako povezuje Evropsko, Azijsko in Afriško vzdušje, vse skupaj pa v sklopu počitnic povezuje v unikatno izkušnjo, ki je ne bomo nikoli pozabili.

Otok se lahko pohvali z več kot 300 kilometri plaž, ki so naravnost čudovite in ponujajo veliko prostora za sprostitev, če pa smo nekoliko bolj pustolovskega duha, pa se lahko odločimo tudi za kakšnega izmed vodnih športov, ki jih ponujajo v okolici. Plaže se lahko pohvalijo s peskom, visokimi palmami in sinje modrim morjem, kar ustvarja neverjetno kuliso ob kateri bomo vsi zares uživali. Največ raznolikih plaž s številnimi zalivi je na severnem delu otoka, najbolj slavne, ki jih poznamo iz razglednic, z belim svilnatim peskom, palmami in turkiznim morjem, pa so na vzhodu. Na plažah, ki se nahajajo na zahodnem delu otoka, lahko uživamo ob čudovitih sončnih zahodih, vsekakor pa je dobro vedeti tudi, da je večina plaž obdana s koralnimi grebeni, ki si jih lahko ogledamo z masko in plavutkami, vendar moramo biti pri tem nekoliko previdni. Korale so namreč izjemno ostre, zato se jih ne smemo dotikati.

Odpotujte na Mauritius

Mauritius ponuja številna presenečenja, ki jih ne moremo najti nikjer drugje

Mauritius pa ponuja še veliko več kot le rajske plaže. Če se odločimo za potovanje na Mauritius se moramo vsekakor ustaviti na razgledni točki imenovani Black River. Black River Gorges je največji zaščiten otoški nacionalni park in se razteza na 6.700 hektarjih. Gozd predstavlja dom vsaj 300 vrstam rastlin, ki jih najdemo le na Mauritiusu, in kar 9 endemnim vrstam ptičev.

Na južnem delu otoka Mauritius se skrva majhna vasica, ki nam ponuja veliko presenečenj. Najbolj znano od teh je naravni fenomen obarvanosti zemlje. Zemlja je tukaj obarvana v najrazličnejše barve -  viola, rumeno, oranžno, rdeče, zeleno, rjavo in modro. Barve so nastale s preoblikovanjem bazaltne lave v glinene minerale. Če bi poskusili barve zmešati med seboj, se bodo sčasoma spet razslojile v ločene plasti. Vasico Chamarel je najbolje obiskati ob sončnem vzhodu, saj se takrat vse barve čudovito prelivajo. Če bomo imeli nekaj sreče bomo lahko tukaj opazovali tudi orjaške želve, ki jih ne moremo videti skoraj nikjer drugje na svetu.

Rezervirajte all inclusive Mauritius 2019

Da začutimo pristen pridih tega otoka, lahko obiščemo mestece Port Louis

Če si želimo med potovanjem po Mauritiusu začutiti tudi nekaj pristnega utripa iz življenja domačinov, se lahko ustavimo v pristanišču Port Louis, ki ima okoli 200.000 prebivalcev. Da bo izkušnja še bolj avtentična, se lahko odpeljemo z avtobusom, dan pa zapolnimo tudi z obiskom muzejev, gledališča, nakupom spominkov ali obiskom konjske dirke.

Na počitnicah na Mauritiusu pa nikakor ne smemo pozabiti na lokalno hrano, ki se nam ponuja na ulicah, poskusiti pa moramo tudi rum iz tega idiličnega otoka. Mauritius ponuja zanimivo kombinacijo kreolske, afriške, indijske in kitajske hrane, kar lahko občutimo že na začimbah, ki jih lokalno prebivalstvo dodaja hrani, okusi pa so tako zelo kompleksni in nekoliko tuji, a vsekakor odlični. Ker je zemlja na Mauritiusu izjemno rodovitna, je tudi zelenjava in sadje, ki ga pridelujejo domačini, sočna in polna okusov. Tudi rum na Maurititusu je nekoliko drugačen kot drugod. Poznavalci ruma bi rekli, da ima edinstven karakter, nekoliko sladkast in blag, zadnja leta pa rum iz tega otoka postaja vse bolj priljubljen tudi drugod.

Odllična hrana na Mauritiusu

Možnost all inclusive potovanja na Mauritius ponujamo tudi v agenciji Počitnice.si d.o.o.

Počitnice na Mauritiusu si lahko privoščite tudi v okviru potovalne agencije Počitnice.si d.o.o.. Ponujamo možnost all inclusive rezervacije Mauristiusa v 2019, za dopust na Mauritiusu se lahko tako s pomočjo naše agencije odločite že novembra. Skupaj bomo poskrbeli, da bo potovanje na ta zanimiv in idiličen otok za vedno ostalo v čudovitem spominu.