Kaj vse si je pri obisku Dominikanske Republike dorbo ogledati?

Dominikanska Republika predstavlja izjemno priljubljeno turistično destinacijo, ki jo vsako leto obišče na milione turistov. Dominikanska republika je otoška predstavniška demokratična država s pretežno špansko govorečim prebivalstvom, nahaja pa se na vzhodnem delu karibskega otoka Hispaniola. Njeno glavno mesto je Santo Domingo, ki se ponaša s številnimi kulturnimi znamenitosmi.

Dominikanska Republika se postavlja s številnimi naravnimi in kulturnimi lepotami, ki vsako leto privabijo vse več turistov. Ena izmed najbolj obiskanih atrakcij v Dominikanski republiki je Monumento de Santiago, ki se nahaja v mestecu Santiago de los Caballeros. Spomenik je postavljen na vrhu hriba iz katerega se razprostira čudovit razgled na okolico. Spomenik je postavljen v spomin žrtvam padlih v vojni, zgrajen pa je bil leta 1944. 

Na vhdou v glavno mesto – Santiago Domingo – stoji utrdba, zgrajena v začetku 16. stoletja, imenovana Fortaleza Ozama. Arhitektura te utrdbe je zares dih jemajoča, poleg tega pa je utrdba dan danes pod okriljem UNESCa. Vendar se zgodovinske znamenitosti ne končaju tukaj, pač pa se lahko Dominikanska Republika pohvali tudi s prisrčno in čudovito grajeno utrdbo ob morju, ki se nahaja v provinci Puerto Plata in se imenuje Fortaleza San Felipe. Turiste vedno znova navduši tako dizajn utrdbe kot tudi pogled na morje, ki se razprostora pred njo.

Ena izmed najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti, ki se prav tako nahaja v glavnem mestu Dominikasnke Republike, je rezidenca Alcázar de Colón, ki je dan danes spremenjena v muzej. Poleg tega pa je zelo znan tudi svetilnik, posvečen Krištofu Kolumbu, ki se prav tako nahaja v glavnem mestu Dominikanske Republike.

Ne samo zgodovinske znamenitosti, dežela ponuja tudi naravne lepote

Poleg zgodovinskih znamenitosti pa Dominikanska Republika ponuja tudi številne naravne lepote. Ena izmed njih je jama s kapniki imenovana Los Tres Ojos, ki se v svojem osrčju ponaša s tremi jezeri (od tod tudi njeno ime). Da dosežemo jezera se moramo najprej sprehoditi po stopnicah, ki so vklesane v skalo nato pa se do jezer odpejemo z majhno ladijco. Zelo zanimivo si je ogledati tudi 27 slapov, s katerimi se ponaša Dominikanska Republika. Gre za kompleks 27 slapov, ki ponujajo številne možnosti za različne športne aktivnosti. Največ turistov se odloči za sprehod, tisti nekoliko bolj pogumni pa se lahko tudi spustijo po slapovih, vendar se je najbolje odločiti za voden ogled tega velikega kompleksa.

Rajska plaža v Dominikanski republiki

Ponudba hotelov v mestu Punta Cana


Hotel v Punta Cani lahko rezervirate tudi v turistični agenciji Počitnice.si d.o.o.

Seveda pa se je potrebno v Dominikasnki Republiki tudi sprostiti in si ogeldati različne plaže, ki so naravnost čudovite in si vzeti nekaj dni za popoln oddih, sončenje in kopanje v toplem karibskem morju. Ena izmed najbolj znanih plaž je plaža Baravo, ki se nahaja v Punta Cani in predstavlja pravi raj za turizem. V turistični agenciji Počitnice.si d.o.o. vam ponujamo celotno izkušnjo ogleda Dominikanske Republike. Cene v Punta Cani so relativno ugodne, zato so tudi cene hotelov v Punta Cani zelo konkurenčne, če jih primerjamo z nekaterimi drugimi turističnimi destnaciji, seveda pa so cene hotelov v Punta Cani odvisne od tega, za kateri počitniški resort se odločimo. Vsekakor pa se ne smemo omejiti le na ceno, ki nam jo določen resort ponuja, pač pa moramo v račun vzeti celotno izkušnjo, ki je pred vrati in si jo bomo za zmeraj zapomnili.

Kljub vsemu pa se je potrebno zavedati, da od julija do novembra v tem delu sveta lahko prihaja do tropskih orkanov, zato se je za obisk Punta Cane v Dominikanski Republiki bolje odločiti v času izven tega obdobja. V kolikor v Dominikansko Republiko potujemo za časovno obdobje krajše od 30 dni, vize ne potrebujemo. Kljub temu pa bomo ob vztopu potrebovali turistično kartico, ki stane približno 10 dolarjev.

Plaža v mestu Punta Cana


Rezervirajte svoje mesto v Punta Cani