Pošlji povpraševanje

Na počitnice ob Rdeče morje

Rdeče morje Egipt


Ena od razlag, zakaj se Rdeče morje imenuje tako, kot se, je sezonsko cvetenje rdeče obarvanih alg v bližini vodne površine, ki morsko vodo na videz obarvajo rdeče. Rdeče morje je najsevernejše tropsko morje na svetu, objema kar šest afriških držav; Saudsko Arabijo in Jemen na vzhodu, ter Egipt, Sudan, Eritrejo in Džibuti na zahodu.


Rdeče morje je med svetovnimi morji posebno tudi zato, ker ima izredno bogat in raznolik ekosistem. V njem prebiva več kot 1200 različnih vrst rib, približno 10 % teh ne najdemo v nobenem drugem svetovnem morju. Mednje sodi tudi 42 vrst globokomorskih rib. Vzdolž obale Rdečega morja se razprostira 2000 kilometrov koralnega grebena, njegovi obrobni grebeni so stari med 5000-7000 let. Drugi zanimivi morski habitati Rdečega morja so morske trave na dnu, soline, mangrove in slana močvirja. Rdeče morje je zato postalo velika turistična atrakcija, zelo privlačna za potapljače, ljubitelje snorkljanja, biologe in raziskovalce.

Rdeče morje potapljanje


Obala Rdečega morja je za turiste zanimiva že zelo dolgo, za potapljanje privlačna destinacija pa je postala po odpravah Hansa Hassa v 1950-ih, pozneje pa tudi zaradi znanega raziskovalca Jacques-Yves Cousteau-a.

Priljubljena turistična naselja so El Gouna, Hurgada, Safaga, Marsa Alam na zahodni obali Rdečega morja, ter Sharm el Sheikh na vzhodni obali. Turistične agencije ponujajo različna potovanja v kraje ob Rdečem morju, ki so zasnovana tako, da vsak lahko najde najprimernejše aktivnosti in izlete po svojih željah in pričakovanjih. Dopust v Egiptu je pozimi in zgodaj spomladi pravo zdravilo za našo dušo, saj nas ogrejejo topli sončni žarki in nas napolnijo z novo energijo. Voda Rdečega morja ima vse leto prijetno kopalno temperaturo okoli 25 stopinj, na obalah mest Hurgada, Sharm el Sheikh in Marsa Alam pa nas pričaka topla, svetla mivka, v katero se blagodejno pogreznejo naša stopala.


Turistična agencija vam pomaga izbrati počitnice po vaši meri

Hurgada v Egiptu se že dolga leta uvršča med najbolj priljubljene svetovne turistične destinacije. Sodobni all inclusive hotelski kompleksi ponujajo vse, kar ustvarja udobne počitnice. Tu je za gosta odlično poskrbljeno s številnimi restavracijami, kavarnami, bari, bazarji, mošejami in trgovinicami. Stari del mesta je privlačen za dolge sprehode in odkrivanje drugačne kulture. Z nastanitvijo v enem od luksuznih hotelov v Hurgadi, lahko doživimo tudi puščavo, križarjenje po reki Nil, vrvež glavnega mesta Kairo ter vse starodavne znamenitosti Egipta, o katerih smo vedno sanjali, da bi jih obiskali – Dolino kraljev, tempelj kraljice Hačepsut, piramide v Gizi ter slavno Sfingo, s faraonovo glavo in levjim telesom.

Egipt piramida


Hurgada, Marsa Alam in Sharm el Sheikh so tudi lokacije, kjer obala in globine Rdečega morja vabijo s svojimi podvodnimi lepotami. Potapljači začetniki, pa tudi izkušeni potapljači tu najdejo svoj raj na zemlji. Edinstveno doživetje podvodnega sveta, potopi do razbitin nekdanjih ladij ter podvodni ogledi koralnih grebenov in čudovitih podvodnih jam so nekaj, kar nam bo pri obisku Egipta za vedno ostalo v najlepšem spominu. Turistične agencije za nas poiščejo najustreznejšo lokacijo potopa in uredijo vso potrebno organizacijo za voden potop iz čolna. Za nas lahko uredijo celo potapljaški tečaj različnih stopenj po mednarodni licenci Padi.


Kako v Egipt?

Turistična agencija Počitnice.si popotnikom nudi letalske polete iz Ljubljane ali Gradca na različne turistične destinacije Egipta - v Hurgado, Sharm El Sheikh in Marsa Alam. V Hurgado, denimo, lahko poletimo z letališča Ljubljana vsako soboto in nedeljo, ob petkih in sobotah pa z avstrijskega letališča v Gradcu. Slovenski državljani potrebujejo za vstop v Egipt potni list, ki je veljaven še vsaj šest mesecev. Lasten potni list morajo za potovanje v Egipt imeti tudi otroci. Vizum je obvezen za vstop na področje mesta Hurgada, za obisk Sharm El Sheikha pa slovenski državljani vizuma ne potrebujejo.