Počitnice na Hrvaškem: hoteli, apartmaji in mobilne hišice

Počitnice na Hrvaškem so klasika, ki se je nikakor ne moremo naveličati. Če se sprašujete, kam na morje, je naša južna soseda vedno dobra odločitev. Ponuja raznolike oblike namestitev za vse cenovne range, odlično kulinariko, lepo morje, čudovita mesteca ter naravne in zgodovinske zanimivosti. Na voljo je tudi kar nekaj last minute izbire, zato se lahko za počitnice na Hrvaškem odločite tudi tik pred zdajci. Pričakujejo vas svetovno znani hoteli in ljubke mobilne hišice, izbira je vaša.

Počitnice na hrvaškem

Počitnice na Hrvaškem last minute

Ena glavnih prednosti Hrvaške je zagotovo ta, da se lahko za počitnice odločimo tudi popolnoma last minute. Ker so destinacije blizu, se na pot običajno odpravimo z avtom, vse kar je potrebno vnaprej, je rezervacija nastanitve. Jezik verjetno ne bo ovira, vize ne potrebujete, menjalnice so na vsakem koraku ... Dopust na Hrvaškem je enostavna izbira, največja dilema bo samo, katerega od lepih krajev izbrati. Hrvaška je zaradi svoje bližine idealna za krajše oddihe (samo enkratna nočitev ali podaljšani vikend), hkrati pa tako polna biserov, da tam brez težav preživimo tudi glavni dopust (teden, dva ali tri). Na spletni strani pocitnice.si najdete bogato ponudbo hrvaških hotelov in drugih nastanitev, tako da boste zagotovo našli nekaj primernega zase; tudi ko iščete/se odločate zadnji trenutek.

Rezervirajte hotel zdaj

Kam na morje, če se zanimamo za dopust na Hrvaškem

Za počitnice na Hrvaškem je Slovencem najbližja Istra, le nekje 20 minut od meje vas že pričakuje Umag. Mesto, kjer še danes najdemo benečansko arhitekturo, obzidja, stolpe in renesančne cerkve, dopolnjuje tudi čisto morje, ob katerem se je razvil zelo kakovosten turizem. Ne manjka lepih vil in hotelov, pa tudi sodobno urejenih kampov. Nedaleč stran se lahko ustavite v Poreču, kjer je veliko število plaž in kulturnozgodovinskih spomenikov. Istra je poleg plavanja, vin in večernih mestnih sprehodov zelo znana tudi kot odlična destinacija za kolesarje. Najdete kar nekaj kolesarskih trgovin in zanimivih kolesarskih poti, ki vas pripeljejo do čudovitih razgledov. Na jugovzhodni obali pa leži slikoviti Rabac, obdan z borovci in sredozemskim rastlinjem. Kraj je danes znan tudi kot gostitelj številnih glasbenih prireditev, od elektronike do "ribiških fešt".

Če se odpravite nekoliko južneje, a še vedno dovolj blizu na vikend oddih, pridete do priljubljenega otoka Krk. Je drugi največji hrvaški otrok in tudi najsevernejši. S celino je povezan s Krškim mostom, tako da ni potrebna vožnja s trajektom. Najbolj znana naselja s turistično ponudbo so istoimensko mesto Krk, pa Punat, Omišalj, Malinska, Baška in Njivice. Otok je znan po svojih lepo urejenih kampih, ki delujejo v sožitju z naravo. Predlagamo pa vam lahko tudi Lošinj, ki velja za otok delfinov.

Hrvaška hoteli

Različne vrste nastanitev za vse okuse

Hrvaški hoteli so v svetovnem merilu zelo dobro urejeni, najdete tudi ne tako malo zares luksuznih hotelov, ki vas razvajajo na vseh področjih. Obstaja tudi več vrst specializiranih hotelov:

  • za družine z otroki,
  • all inclusive,
  • kongresni,
  • za poroke,
  • za aktivne počitnice,
  • wellness in spa.

Pri iskanju hotela na Hrvaškem se torej pozanimajte, kakšna je njegova ponudba, da boste dobili takšnega, ki najbolj ustreza vašim interesom oz. namenu potovanja.

Krasne bodo tudi počitnice na Hrvaškem v mobilni hišici. Te so zelo priljubljene pri družinah, saj so udobne in ugodne, običajno za 4 osebe, večje pa tudi za 6 oseb. Hiške se nahajajo znotraj kampa in nudijo dostop do vse dodatne ponudbe, ki je na voljo v kampu (plaža, bari, animacija, trgovine ...). So blizu morja, klimatizirane, imajo lastno kopalnico in kuhinjo s hladilnikom, nekatere celo dostop do interneta. Gre torej za odlično alternativo apartmajem. Poiščite svojo samo z nekaj kliki na pocitnice.si in uživajte v poletju!

Last minute na Hrvaškem