Kje bivati med počitnicami na Kubi? V hotelu v Havani ali Varaderu?

Kuba - dežela salse, glasbe, belega ruma, starih klasičnih avtomobilov, prečudovitih plaž in prijaznih ljudi. Je del arhipelaga v severnih Karibih med Karibskim morjem, Atlantskim oceanom in Mehiškim zalivom. Obdajajo jo Jamajka, Kajmanski otoki, Bahami, Mehika, Haiti in Florida. Šestnajsti največji otok je danes znan po pridelovanju tobaka, sladkornega trsa in po pisani podobi, ki privablja turiste. Havana in Varadero sta najbolj priljubljena turistična kraja na Kubi. Havana je prekrasno mesto, kjer se je ustavil čas in v katerem je še vedno prisoten duh revolucije. Po pogovoru s sproščenimi Kubanci bomo hitro ugotovili, da ni tegobe, ki je ne bi mogli pozdraviti z dobrim rumom, cigaro in plesom. Odlična hrana, dobri koktajli, poležavanje na peščeni plaži, plesanje salse - to so počitnice na Kubi. Petje in ples nista le zabava Kubancem, temveč druga oblika komunikacije, kjer kitara pove mnogo več, kot besede. Center Havane stara Havana ali La Habana Vieja, je bila obnovljena v začetku osemdesetih let in vpisana na UNESCOV seznam svetovne dediščine. Tu se v ozkih uličicah nahajajo zgodovinske zgradbe, ki pripovedujejo zgodbe o spremembah, revoluciji in življenju na Kubi.

Kuba počitnice

Havana in Varadero privabljata turiste z bogato kulturo, pestro zgodovino in naravnimi lepotami, ki jih lahko vidimo le na Kubi. Kuba je znana po kristalno čistem morju in bogatem morskem življenju. Za mnoge turiste je ena izmed najlepših potapljaških točk v Karibih. Je vrhunska destinacija za vse pohodnike, saj se na otoku lahko povzpnejo na goro Pico Real de Turguino, ki je visoka malce več kot 2000 m. Mešane kulture, kolonialna zapuščina, neokrnjena narava, čudovite plaže in prijazni ljudje so tisto, zaradi česar se turisti znova vračajo na Kubo.

Počitnice na Kubi - Ugodno bivanje v hotelu v Havani ali Varaderu

V turistični agenciji Počitnice.si d.o.o. imamo v ponudbi različne individualne ponudbe in pakete za brezskrben oddih na Kubi. Počitnice na Kubi združujejo kakovostno namestitev, nepozabne znamenitosti, prijazne predstavnike in ugodno ceno. Z veseljem vam organiziramo letalski prevoz, bivanje v hotelu ali zasebnem penzionu ter prevoze. Letalski poleti na Kubo (Havana, Varadero, Santa Clara, Holguin) so organizirani iz Ljubljane, Zagreba, Dunaja, Benetk in Münchna. Vsi počitniški paketi so lahko oblikovani po vaših željah. Če se ne boste odločili za paket, ki vsebuje letalski prevoz z 20 kg prtljage na osebo, prevoz z letališča do hotela in nazaj, hotel z All inclusive ponudbo, si izberite različne kombinacije počitnic na Kubi. Havana ponuja zgodovino, Varadero pa najlepše plaže na Kubi. Počitnice bodo z dvema destinacijama polne znamenitosti, na izletih pa si je mogoče ogledati tudi notranjost otoka.

Havana, Kuba

Bivanje v Varaderu, Kuba - Be Live Experience Turquesa Hotel

Be Live Experience Turquesa je hotel obdan s tropskim rastlinjem in palmami, ki ponuja vse za prečudovite počitnice na Kubi. Hotel je na beli peščeni plaži Varadero, oddaljen le 10 km od središča mesta in 35 km od letališča na Kubi. Počitnice bomo preživeli v eni izmed 268 sob. Opremljene so s sušilcem za lase, televizijo, mini hladilnikom, telefonom ter klimo. Vse sobe imajo balkon ali teraso, kjer lahko ob toplih večerih uživamo ob pristni kubanski glasbi, ki odmeva iz bližnjih uličic. V hotelskih restavracijah brbončic ne bomo razvajali le s kubansko kulinariko, temveč tudi z mehiško, italijansko in mednarodno. Hotel ima vrt, teraso za sončenje in bazen s sladko vodo, ob katerem so ležalniki in sončniki, ki so že vključeni v ceno bivanja. Otroci se lahko zabavajo v otroškem bazenu, ali pa spoznavajo nove prijatelje v Mini klubu, ki je namenjen otrokom med četrtim in dvanajstim letom. Zakaj se ne bi preizkusili v katerem izmed vodnih športov na Kubi? Hotel leži na plaži, zato ponudnikov vodnih športov ne primanjkuje. Mogoča je izposoja kajaka, pedalina ali vožnja s katamaranom. Izjemno priljubljen pri turistih je golf klub Varadero z osemnajstimi luknjami, ki ga ponuja lokalen ponudnik. Za vse športne navdušence so tu še nogomet, odbojka in namizni tenis. Za popolno sprostitev med počitnicami na Kubi, hotel ponuja vrsto wellness tretmajev, savn in masaž, ki se bodo prilegli po dnevu na plaži. Kubanci se izredno radi zabavajo, zato Kuba ne bi bila Kuba, če ne bi bila zvečer organizirana zabava z glasbo v živo ali tematska noč.

Varadero, Kuba

Nastanitev v hotelu Roc Arenas Doradas v Varaderu na Kubi

Roc Arenas Doradas je hotel v neposredni bližini marine Marlin v kraju Varadero. Hotel, obdan s tropskimi vrtovi, leži ob plaži, približno 9 km od centra mesta Varadero. Hotel omogoča nastanitev v 316 sobah in apartmajih, ki so opremljeni s klasično opremo, kot so televizija, sušilec za lase, mini bar, klimatska naprava in balkon. V hotelu Roc Arenas Doradas zagotovo ne bomo lačni, saj restavracije kuhajo specialitete kubanske, italijanske in mednarodne kuhinje. Hotel se ponaša z idiličnim vrtom in teraso z bazeni. Poleg otroškega bazena je otroško igrišče, kjer so otroci dnevno animirani s strani usposobljenih animatorjev Otroškega kluba. Na Kubi je enostavno preživeti cel dan na plaži, saj imajo pestro ponudbo vodnih športov, kot so jadranje na deski, izposoja kajaka in pedalina ter vožnja s katamaranom. Če si želite bolje spoznati znamenitosti Kube, je vsakodnevno organiziran hotelski avtobus v center mesta Varadero. Hotel, ki se nahaja ob obali Los Taínosa, je znan po prirejanju odličnih tematskih večerov in mednarodnih zabav, ob katerih se bodo zabavali mladi in mladi po srcu.