Turčija - last minute počitnice na preverjenih destinacijah

Turčija je obmorska država, katere ozemlje sega tako v Evropo, kot tudi v Azijo. Osrčje države tvori Anatolski otok med Črnim in Sredozemskim morjem. Prepoznamo jo po raznolikosti njenih pokrajin in habitatni raznolikosti, saj je Turčija dom številnim rastlinskim in živalskim vrstam. Razmišljate o last minute počitnicah v Turčiji? Med najbolj obiskanimi letovišči so  Alanya, Antalya, Side, Lara, Kemer, Belek, kjer najdemo čudovite, dolge peščene plaže, gostoljubne domačine in izredno pestro nočno življenje, ki pritegne številne turiste. Turčija je odlična destinacija tudi za vse tiste, ki radi raziskujejo nove države in kulture, saj je kraj, kjer so se nekoč srečevale različne civilizacije. Je dežela številnih nasprotij, ki s svojo bogato tradicijo, kulturo in miselnostjo zlahka prepriča vsakogar. Ponuja raznoliko kulturno dediščino, bogata arheološka najdišča in znamenitosti, obenem pa jo krasi tudi pestra naravna raznolikost, ki navdušuje tako pare, kot tudi skupine prijateljev in družine. 14-dnevne last minute počitnice v Turčiji si lahko privoščite s pomočjo turistične agencije Počitnice.si d.o.o.. Turčija namreč ponuja last minute počitnice v predelih Antalya, Bodrum, Alanya, Side, Kemer, Istanbul in Marmaris. Na jugu vas bo očarala turška riviera z neskončno dolgimi peščenimi plažami in turističnimi letovišči, navdušeni pa boste tudi nad nastanitvami, saj so hoteli v Turčiji znani po svoji vrhunski all inclusive ponudbi, kar pomeni, da imamo na voljo vse, kar hotel ponuja. Večina hotelov ima urejen vodni park s tobogani za otroke, zato lahko na last minute v Turčijo s seboj vzamete tudi najmlajše člane družine.

Turčija last minute

Preverite počitnice v Turčiji

Odkrijte Istanbul – mesto, ki leži na dveh celinah

V Istanbulu se popotniki večinoma le ustavijo na letališču, vendar pa gre za mesto, v katerem imamo ogromno za raziskati in je vsekakor vredno obiska. Za vstop vanj ne potrebujemo vizuma, saj zadostuje že potni list. V moderno opremljenem Istanbulu najdemo zgodovinske ostanke iz preteklosti, kulinarične navdušence pa čakajo tradicionalne turške dobrote, kot so kebab burek, lokum, turški med, baklava, simit (kruhki, posuti s sezamom), turške pice v obliki čolnička in še mnogo več. Zagotovo ne boste mogli spregledati čudovitih mošej, ki jih najdemo povsod. Med najbolj priljubljenimi in s tem vredni ogleda sta Modra džamija in Hagia Sofia, nekoč ena največjih cerkev krščanskega sveta. Če se torej last minute odpravite v Turčijo na počitnice, izkoristite kakšen dan za obisk izjemnega Istanbula in doživite njegovo čarobnost.

Kaj si je še vredno ogledati med last minute počitnicami v Turčiji?

Turških znamenitosti je toliko, da se boste zagotovo želeli vrniti in jih natančneje raziskati. Oglejte si Trdnjavo Yedikul, ki se je uporabljala kot grajska ječa, Palačo Dolmabahçe, ki je še danes ena najbolj glamuroznih stavb na svetu, Valensov akvadukt, ki velja za enega najpomembnejših zgodovinskih spomenikov v Istanbulu in Balat – okrožje na obali Zlatega roga, ki je znano po raznobarvnih hišah. Vredni ogleda so tudi Hipodrom, kjer so prirejali konjske dirke, Veliki bazar, ki je eden največjih bazarjev na svetu in Palača Topkapı – druga najbolj znana znamenitost Istanbula. V narodnih parkih se lahko podate na aktivno vožnjo z jeepi, privoščite pa si lahko tudi rafting po kristalno čisti reki. Doživite Zeleni kanjon, plavanje z delfini, turško kopel in še in še – vse to med počitnicami v Turčiji. Rezervirajte si svoj last minute let in se pripravite na doživetje, o katerem boste pripovedovali vsem.

Turčija počitnice

Več o počitnicah v Turčiji