Tenerifi ponujajo kilometre plaž, vulkan, surfanje in nočno življenje

Tenerife je največji med Kanarskimi otoki, španskim otočjem vulkanskega izvora. Je zelo priljubljena turistična destinacija, saj na njem vlada večno poletje in ga lahko brez skrbi obiščete tudi za jesenske ali novoletne počitnice. Na Tenerife letite iz Trevisa pri Benetkah, lahko pa tudi z Dunaja, Milana ali Münchna. Nemci ga zelo radi obiščejo, zato je od tam kar nekaj direktnih letov. Če se odločate za dopust, vam je na voljo pestra last minute ponudba, ki je nadvse ugodna, sploh če rezervirate all inclusive nastanitev. Zaradi prijetnih temperatur, veliko možnosti za različne aktivnosti in bližino evropski celini, so Tenerifi zelo dobra izbira tudi za družine z otroki.

Tenerife

Prijetna temperatura morja in zraka

Klima, ki jo ponuja Tenerife, je ugodna predvsem zato, ker je vedno toplo, tudi poleti pa ni prehude vročine. Za to je poleg geografske lege zaslužen predvsem rahli veter, ki piha večino časa in toploto naredi bolj znosno. Temperatura zraka poleti je do nekje 26 °C (maj-november), v zimskih mesecih pa do 18 °C. Več dežja je pozimi. Temperatura morja na Tenerifih je dokaj konstantna, če ste nekoliko bolj pogumne sorte, lahko tam plavate skozi celo leto. Od januarja do junija je okoli 20 °C, od junija do decembra pa 22-24 °C. Večina hotelov in apartmajskih naselij pa ima tudi svoj bazen, tako da lahko vedno računate na plavanje. Svojo namestitev lahko tudi last minute izberete na pocitnice.si, kjer vedno najdete ugodno ponudbo.

 Rezervirajte last minute ponudbo na Tenerife

Otok mnogih zanimivosti, ki vas ne bo pustil ravnodušnih

Glavna gospodarska dejavnost otoka Tenerife je turizem, zato ste lahko prepričani, da na njem domuje veliko zanimivosti. Večina turističnih naselij leži na jugu, a brez težav lahko obiščete tudi druge kraje, najlažje tako, da najamete avto ali pa rezervirate organiziran izlet. Veliko obiskovalcev ima njihov živalski vrt Loro Parque v mestu Puerto de la Cruz, še več pa se jih na Tenerife odpravi zaradi vodnega zabaviščnega parka Siam Park, ki leži blizu Costa Adeje in Las Americas. Po ocenah Trip Advisorja gre za najboljši vodni park na svetu, zgrajen je po vzoru tajske arhitekture. Nadalje je zagotovo vreden obiska vulkanski krater El Teide, ki največja zanimivost Tenerifa in celo najvišja gora Španije. Do vrha se lahko odpravite peš ali z žičnico. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji nakupovanja, ki naj se odpravijo v Santa Cruz, za nočno življenje pa si velja zapomniti ime Playa de las Americas, kjer se vije dolga vrsta barov in nočnih klubov za zabavo do jutra.

Tenerifi last minute

Deskanje na valovih in druge športne aktivnosti na Tenerifih

Ker imajo Tenerifi več kot 60 kilometrov plaž, dobre valove in veter, so raj za vodne športe. Na prvem mestu je seveda deskanje na valovih, potem sta tu še kajtanje in windsurfanje, ne razočara pa niti potapljanje in snorklanje. Centri za vodno zabavo ponujajo še smučanje na vodi in vožnjo z vodnimi skuterji in podobno.

Večina plaž Tenerifov je iz črnega peska, ker so vulkanskega izvora, nekatere pa so umetno narejene z zlatim peskom iz Sahare. So lepo urejene in čiste.

Preberite več o naši turistični agenciji

Tenerifi last minute, tudi all inclusive nastanitve

Last minute apartmaje in hotele hitro in preprosto najdete z nekaj kliki na pocitnice.si. Gre za moderne komplekse z dobro hrano, skoraj vsi imajo vključen tudi bazen.

Last minute Tenerifi so dobra izbira tudi zato, ker je potovanje enostavno, domače. Kanarski otoki so del Španije, zato za pot potrebujete le osebno izkaznico, valuta pa je evro. Uradni jezik je španščina, a zaradi turizma dobro znajo tudi angleško. Poiščete lahko zelo ugodno namestitev, z all inclusive ponudbo pa se znebite še dodatnih stroškov. To je popoln recept za dober oddih, zato ne odlašajte z rezervacijo.