Ali veste, kako pomembna je streha v resnici?

Streha je najpomembnejši del čisto vsakega objekta. Objekt je lahko brezhibno zgrajen, a če se na samem vrhu ne nahaja vzdržljiva, odporna in kvalitetna streha, ni uporaben. V Sloveniji se vsako leto srečujemo z ostrejšimi vremenskimi razmerami, kot sta močan veter in toča, deležni smo bili večjih količin snega, pa tudi nekaj potresov. Ne glede na to, ali gre za bivalni ali poslovni objekt ali zgolj za garažo, je streha tista, ki varuje prebivališče oziroma premoženje, zato si je potrebno za izbiro najprimernejše strešne kritine vzeti dovolj časa in pretehtati različne možnosti, ki so nam na voljo. Danes se vse pogosteje odločamo za nekoč izjemno priljubljene ravne strehe, ki so se v sodobnem času vrnile v izpopolnjeni obliki. Lahko bi celo rekli, da je v sklopu sodobne arhitekture ravna zelena streha obvezna. Pri tem so vse skrbi povsem odveč, saj je tehnologija vse do danes tako napredovala, da se za skoraj vsak objekt in situacijo najde primerna rešitev. Pri ravni strehi je ključnega pomena, da je ta izdelana kakovostno in strokovno, sicer hitro pride do nevšečnosti, kot je vdor meteorne vode v bivalne prostore, zaradi katerega nastane potreba po obnovi strehe. Vse, kar potrebujete za polaganje in obnovo strehe, boste našli v ponudbi podjetja Metrapan.

Strešne kritine IkotileStrešna kritina

Kako izbrati primerno streho za določen objekt?

Preden se lotimo izbire strešne kritine, si zastavimo nekaj vprašanj. Kako streha, ki si je želimo, obvaruje objekt pred različnimi vremenskimi razmerami? Kakšen je naklon strehe, ali je ostrešje dovolj trdno? Si želimo okolju prijaznih materialov, kot je zelena ravna streha? Kako dolga je življenjska doba izbrane kritine? Koliko nas bo stala streha nad glavo? V kolikor živimo v kraju, kjer je veliko padavin, naj bo streha bolj strma, saj bo tako voda lažje odtekala. Če se odločimo za ravno streho, je ključnega pomena odlično izpeljana hidroizolacija, ki bo preprečila zamakanje oziroma vdor meteorne vode v bivalne ali poslovne prostore. Izdelava ravne strehe je zahteven postopek, ki ga prepustimo profesionalcem, saj nas bo le tako učinkovito ščitila pred vsemi vremenskimi vplivi, in to dolgotrajno. V podjetju Metrapan nudimo le vrhunsko sestavo ravne strehe - najkvalitetnejšo pločevinasto ali kovinsko kritino, zahvaljujoč kateri v primeru kvalitetne izvedbe popravila ne bodo potrebna. Glede na to, kaj pričakujemo od strehe brez naklona, se od primera do primera razlikuje sestava ravne strehe, v glavnem pa jo sestavljajo:

- Zaščitni sloj,

- filtrski sloj iz polipropilenskega filca,

- dodatna toplotna izolacija,

- nujno potrebna hidroizolacija,

- ponovno plast toplotne izolacije iz stiroporja,

- parna zapora, hladen bitumenski prednamaz ter naklonski beton,

- končna konstrukcija.

Preverite našo široko ponudbo strešnih kritin 

Izberimo kritino z dolgo življenjsko dobo

Ker strehe ne menjamo vsako leto, temveč največkrat zgolj enkrat v življenju, že na samem začetku izberimo takšno, ki je vzdržljiva in ima dolgo življenjsko dobo. Strešna kritina nas bo varovala vsaj 20, 30, 40 ali celo več let. Kljub številnim nepredvidenim dogodkom, ki se povezani z vremenom, je mogoče zagotoviti dolgo življenjsko dobo strehe, saj prav to počnemo v podjetju Metrapan že 39 let. Opažamo, da se kupci danes pogosto odločajo za ravne strehe in pločevinaste kritine, ki so na voljo v različnih izvedbah. Svojim kupcem nudimo le najkvalitetnejše storitve in izdelke, zato boste v naši ponudbi našli vse, kar potrebujete za izdelavo vzdržljive strehe z dolgo življenjsko dobo.