Paneli za fasade, dimenzije po izbiri: izjemno pestra ponudba

Paneli za fasade se delijo v več različnih skupin. Ena izmed najpogostejših je delitev glede na to, ali so že dopolnjeni z izolacijo ali ne. Poleg tega jih delimo glede na materiale, iz katerih so izdelani, in na tiste z vidnim in nevidnim spojem. Možnih kombinacij lastnosti je kar precej, zato lahko poiščete takšno, ki vam bo zares v celoti ustrezala - oziroma takšno, ki bo najboljša za določen objekt.

fasadni paneli


Fasadni izolacijski paneli: mineralna volna ali poliuretanska pena

Običajno so fasadni izolacijski paneli dopolnjeni s poliuretansko peno (organski material), pogosto imenovano kar PU pena, ali pa z mineralnimi vlakni, natančneje s stekleno in kameno volno (anorganski material). Prednost mineralnih vlaken je predvsem v tem, da se ponašajo z izjemno odpornostjo na zelo visoke temperature in da tu ne obstaja nevarnost za trohnenje. Po drugi strani lahko nastane težava, kadar pride steklena ali kamena volna v stik z vlago, saj to poveča njeno toplotno prehodnost, ki je sicer izredno nizka. Tako je treba poskrbeti za učinkovite parne ovire, še prej pa za primerno skladiščenje. Kot omenjeno, je drugi material, ki se pogosto uporablja pri fasadnih izolacijskih panelih, PU pena. Ta je med drugim še posebej primerna za ravne strehe, saj ni tako občutljiva na vlago kot mineralna volna. Tudi paneli za fasade z dodatkom trde poliuretanske pene so nadpovprečno kakovostni, saj gre za material, ki ga sestavlja veliko število majhnih in zaprtih celic, zaradi česar se nevarnost za energijske izgube precej zmanjša. Poleti boste tako brez težav ohranjali nizke temperature v stavbi, pozimi pa boste imeli manj stroškov z ogrevanjem.


Samostojni fasadni paneli - dimenzije si oglejte v PDF-katalogu


V ponudbi podjetja Metrapan vas čakajo izredno kvalitetni fasadni paneli. Prodaja zajema tako tiste s trdo poliuretansko peno kot tiste z mineralnimi vlakni, torej s kameno in s stekleno volno. Na voljo so vam različne dimenzije in materiali - ena izmed možnosti so tudi polikarbonatni fasadni paneli. Dimenzije, informacije glede namestitve in druge podrobnosti si je mogoče ogledati v katalogu, ki je dostopen na naši spleti strani (v PDF-formatu). Danes so sicer še posebej priljubljene izvedbe, pri katerih je pritrdilni element med posameznimi ploščami povsem skrit. To je na primer mogoče doseči tako, da se paneli za fasade razporedijo v obliki labirinta, obenem pa se uporabi spoj s peresom in utorom, ki ima skrit vijak.

izolacijski paneli

VEČ O NAŠIH PANELIH ZA FASADE TUKAJ!


Poiščite popolne fasadne panele - različni detajli, dimenzije, teksture, barve


Prizadevamo si, da bi svojim strankam zagotovili tako funkcionalne kot estetsko dovršene artikle. Zavedamo se, da je to še posebej pomembno, ko so v igri fasadni paneli. Detajli so ustvarjeni tako, da združujejo klasično eleganco z modernejšimi elementi, kar poskrbi za prečudovit končni rezultat. Seveda pa je mogoče izbirati med več teksturami, detajli in barvami. Klasični paneli za fasade Metrapan (več modelov) so izdelani iz pocinkane barvane pločevine, ki je lahko različnih dimenzij oziroma poljubne debeline. Kadar se odločite za večje dimenzije oz. debelino, je zagotovljena večja nosilnost, hkrati pa se zmanjša tveganje za poškodbe in negativne vplive ekstremnejših vremenskih pogojev. Če potrebujete pomoč pri izbiri najustreznejših dimenzij ali drugih lastnosti, ne oklevajte, ampak nas čim prej pokličite ali nam pišite.


Prodaja kakovostnih in cenovno dostopnih fasadnih panelov, več dimenzij


Ponosni smo, da so kupcem pri nas na voljo zelo kvalitetni, obenem pa ugodni fasadni paneli. Prodaja panelov temelji na načelu, da želimo svojim strankam ponuditi resnično največ za njihov denar. Ker smo prepričani v njihovo kakovost, vam nudimo kar 10-letno garancijo na razslojevanje in spremembe nians barve ter na rjavenje. Navdušeni boste nad posebnim spojem elegance in robustnosti, ki med drugim zagotavlja resnično nizke toplotne izgube. Naši izdelki so tako zagotovo pametna investicija v prihodnost!