Zamakanje strehe je lahko velik problem


Zamakanje strehe nastane ob nepravilni gradnji ali sestavi ravne strehe, ali ob uporabi slabih in poceni materialov, zato je ključnega pomena, da je ravna streha narejena iz kakovostnih materialov, saj boste le tako brezskrbno uživali v vašem domu.

V kolikor pride do zamakanja strehe je nujno, da čimprej pokličete strokovnjake, ki bodo odkrili kje streha pušča in kakšno popravilo je potrebno. V podjetju Metrapan d.o.o. imamo dolgo tradicijo odkrivanja zamakanj na strehi, pri katerih uporabljamo različne metode, odvisno od ugotovitev, obenem pa vam po končanem pregledu izdelamo poročilo, ki vsebuje tako ugotovoljene napake kot predloge sanacije, ki so nujne za to, da preprečimo nadaljne zamakanje in s tem škodo na objektu.

Ravna streha je odlična rešitev, saj zagotavlja dobro hidro in termoizolacijo, gradnja ni draga, a je pomembno, da poskrbite za vdrževanje in redne servise, saj boste le tako dosegli njeno polno funkcionalnost in se izognili morebitnim škodi.

zamakanje strehe

Preprečite zamakanje strehe

Zamakanje strehe je pojav, ki se dogaja odkar se gradijo strehe, vseeno pa je veliko bolj izrazit pri ravnih strehah zaradi zastajanja vode, medtem ko je pri poševnih strehah zaradi naklona strehe možno odtekanje vode. Ravne strehe so odlična rešitev za urbana središča, saj se z modernimi materiali in oblikami idealno podajo v takšno okolico, a je ključnega pomena, da poskrbimo za kakovostno gradnjo strehe ter predvsem dobro vzdrževanje in preglede. Kakovostno vzdrževanje strehe ohranja vrednost objekta in zmanjša stroške ob popravilu, saj je manjše popravilo strehe veliko cenejše, kot pa če nam voda že zamaka v prostore.

Da bi se lahko izognili zamakanju strehe, pri podjetju Metrapan d.o.o. našim strankam nudimo le najbolj kvalitetno kritino za vse vrste streh iz različnih materialov. Kadar streha pušča je že prepozno, zato je pomembna prava izbira kritine že takoj pri začetku gradnje ali renovacije strehe. Tako pri nakupu nove kritine kot pri manjšem popravilu strehe vam bodo naši svetovalci pomagali izbrati najboljšo kritino glede na obliko in vremensko obremenitev vaše strehe.

puščanje strehe

Zamakanje strehe z našimi svetovalci ni več problem

Vzdrževanje strehe in iskanje puščanj na strehi je delo, ki zahteva ogromno znanja in izkušenj, zato je pomembno, da ga opravljajo strokovnjaki, ki znajo hitro in natančno locirati problem in ga rešiti. Kakovostno vzdrževanje strehe in kakovostna strešna kritina zagotovijo preventivo, ki je veliko cenejša kot pa morebitna velika sanacija v primeru zamakanja strehe. 

Naši strokovnjaki vam bodo ob nakupu kritine svetovali glede vseh detajlov od vijakov, tesnil, detajlov na kritini in obrobah, žlebov in dodatkov za odvajanje vode in vsemu ostalem kar pritiče postavitvi kvalitetne strehe.

Prepričani smo, da boste z rednim vzdrževanjem strehe in pregledi veliko bolj mirni in se boste lahko posvetili uživanju, medtem ko bomo delo opravili mi, hitro in učinkovito. Zamakanje streh in teras bo le še preteklost.

popravilo strehe

Zamakanje terase vpliva na udobno življenje

Ravne strehe so primerne tako za prekrivanje strehe objekta, kot tudi teras in nadstreškov, zato se lahko soočimo tudi z zamakanjem terase, kar pomeni konec uživanja kosila na prostem in igranja vaših najmlajših na terasi. Zamakanje terase rešujemo na enak način kot zamakanje strehe, potrebno je ugotoviti kje terasa pušča in kakšna sanacija bi bila najbolj pomembna. Svetovanje in prodaja kvalitetne kritine in dodatkov za strehe in terase je naše poslanstvo, ki ga opravljamo z veseljem in zagotavljamo našim strankam udobno in kakovostno življenje. Streha nas varuje pred neprijetnimi vplivi, zato mora biti popolnoma brezhibna.