Sanacija zamakanja streh s kovinsko strešno kritino


Zamakanje strehe je težava, ki jo je potrebno hitro odkriti, v nasprotnem primeru se lahko stavba z nezaščiteno streho ob vdoru vode močno poškoduje. Poškodovani deli strehe zahtevajo obnovo, znano dejstvo pa je, da bolj kot je sanacija obsežna, dražja je.

Redno pregledovanje vseh konstrukcijskih delov hiše je torej odgovornost, ki jo morajo opravljati uporabniki stavbe, da lahko zgodaj odkrijejo zamakanja na strehi in sanacijo strehe izvedejo pravočasno. Najpogosteje do zamakanj strehe pride na tako imenovanih kritičnih točkah oziroma spojih – prebojih in robovih, dimniških obrobah, obrobah strešnih oken, žlotah in žlebovih. Do zamakanja strehe lahko pride tudi v primeru pomanjkljive ali slabo izvedene toplotne izolacije, saj pričneta taleči se sneg in voda s strehe pronicati skozi netesne spoje. Na poškodovano streho kažejo tudi premaknjeni strešniki, odviti vijaki, štrleče obrobe in zviti robovi. Če na svoji strehi opazimo karkoli od naštetega, nemudoma ukrepajmo.


IKOtile Viksen


Razmislite o obnovi strehe s kovinsko strešno kritino IKOtile

Kovinska strešna kritina postaja na področju s celinskim podnebjem vse bolj priljubljena, saj so se zadnja desetletja njene lastnosti tehnološko in estetsko močno izboljšale. Poseben posip na kritini ima funkcijo zmanjševanja hrupa, ko na strešnih dežuje. Kovinske kritine s posipom so tudi izredno lahke, lažje od vseh ekvivalentnih kritin iz drugih materialov, kot so opeka ali beton. Njihova montaža je preprosta in hitra, pomembno pa je, da jih odlikuje dolga življenjska doba, kar 50 in več let. Kovinske strešne kritine so primerne tako za pokrivanje streh na novogradnjah kot tudi pri obnovi streh starejših objektov.

Kovinska strešna kritina IKOtile belgijskega proizvajalca je kupcem na voljo v kar 14-ih različnih oblikah strešnikov v prek 30 različnih barvnih možnostih. IKOtile strešniki so narejeni tako, da zdržijo in kljubujejo vsem vremenskim neprilikam (dež, toča, močni sunki vetra, žgoče sonce,…). Teža kvadratnega metra IKOtile kritine ne presega sedmih kilogramov. Primerni so za naklone streh od 10 stopinj dalje. Najbolj priljubljen model IKOtile strešnikov je Bond 7, imitacija klasičnega opečnatega bobrovca, s katerim lahko polepšamo tako tradicionalne stavbe kot tudi hiše bolj modernih arhitekturnih zasnov. V IKOtile ponudbi so zajeti tudi vsi potrebni zaključni elementi, s katerimi bomo obnovili streho – polkrožni, trikotni slemenjaki, ploščice za zaključek slemena, začetni grebenski element, čelna obroba (leva/desna), zidna obroba (leva/desna), odkapna obroba, strešni in sanitarni zračnik, žičniki, vijaki in set za popravilo. IKOtile Bond 7 je na voljo v šestih barvnih različicah: granite, charcoal, coal black, scarlet, iron bark in terracotta.


Pri zamakanju strehe se obrnite na prave mojstre

Podjetje Metrapan by Meltal nudi svojim kupcem kakovostno kovinsko strešno kritino v različnih izvedbah. Kovinski strešniki s posipom iz njihove ponudbe imajo dodatno izolacijsko zaščito proti kondenzu, z njo bo vaša nepremičnina varna in zaščitena pred nepotrebno vlago. Nova strešna kritina bo tudi zmanjšala energetske izgube vaše hiše, zaradi česar bo znesek na položnici za energente, občutno nižji od današnjega.

Samo polnilo izolacije strešnika je lahko iz poliuretana, z aluminijasto folijo, s pocinkano barvno pločevino ali iz mineralne volne. Zaščitni spodnji sloj kovinske strešne kritine pri nekaterih modelih tvorijo steklena vlakna ali flic. Na spletni strani podjetja Metrapan by Meltal so zelo podrobno opisane različne možnosti in kombinacije, med katerimi zlahka najdemo najboljšo možnost za naš dom. Na voljo je tako kovinska kritina za prekrivanje preprostih objektov, denimo nadstreškov ali garaž, kot tudi  za eno- in večdružinske hiše ter večje stavbe. Ob načrtovanju prekrivanja strehc imejmo v mislih primerno dimenzijo in obliko strehe, želeno izolacijo, nivo obremenitev in debelino izolacijskega sloja.


IKOtile Ishingle


Zakaj izbrati Metrapan?

V podjetju Metrapan by Meltal imajo stalno zalogo kovinskih kritin in stenskih oziroma fasadnih panelov, razrezni rok njihovih kritin in fasad iz zaloge pa je 2 – 4 delovne dni. Poleg stalne zaloge kritin in fasadnih panelov imajo ves čas na zalogi tudi celoten pritrdilni material in krovsko kleparske izdelke. Zaloga podjetja Metrapan obsega prek 70.000 m2 strešnih in stenskih panelov v različnih, barvah, debelinah izolacije in pločevine. Na njihovi spletni strani, pod zavihkom akcija, lahko najdemo njihove izdelke po še ugodnejši, znižani ceni. Posebne ugodnosti in dodatne popuste pa nudijo vsem, ki so jim strehe in strešne kritine poškodovala neurja.

Sodijo v sam vrh evropskih podjetij, ki se ukvarjajo z odkupom, predelavo in prodajo odpadnih barvnih kovin ter med pomembnejša slovenska podjetja, ki trgujejo z izdelki in polizdelki iz barvne metalurgije. V okviru prodajnega programa Metrapan tržijo strešne kritine in fasadne panele, krovsko-kleparske izdelke, pritrdilni material ter nosilne trapezne pločevine. Svojo prodajno mrežo neprestano širijo in s tem zagotavljajo dolgoročni razvoj podjetja in celovitost svoje ponudbe.

Metrapan je, v Sloveniji in širše, tako že desetletja sinonim za kakovostno streho in fasado. K njihovi kakovosti pa vsekakor veliko pripomore širok nabor izdelkov iz lastne trgovine, ki omogoča kvalitetno in celostno zasnovo ali obnovo strehe z najmanjšimi podrobnostmi vred. Spoznajte široko ponudbo Metrapan trgovine in dovolite, da postanejo vaš specializirani partner pri zasnovi, izvedbi ali obnovi strehe in fasade.