Za obnovo strehe vam svetujemo najem izkušenega krovstva in kleparstva

Zaradi vedno bolj ekstremnih vremenskih razmer, so mnogi ljudje prisiljeni v obnovo strehe - pogosto prej kot so nameravali, saj huda toča skoraj vedno za seboj pusti pravo opustošenje. To najbolj prizadene starejše objekte, prekrite s kritinami, ki na takšne ekstreme niso tako prilagojene kot so sodobne. Kako pa se lotiti obnove strehe in kje najti kakovostno krovstvo oz. kleparstvo, ki bo poskrbelo za vse od svetovanja, do zaključnih del, vgradnje žlebov, snegobranov in tudi strešnih oken, če bo potrebno? V našem podjetju se že dolga leta ukvarjamo s prodajo barvnih kovin, strešnih kritin, fasadnih panelov, nosilnih trapeznih pločevin, krovsko-kleparskih izdelkov in potrebnega pritrdilnega materiala ter se trudimo strankam zagotoviti vrhunske storitve na področju vseh krovskih del. Naročnikom nudimo celovite storitve tako pri obnovah streh, kot pri prekrivanju novo zgrajenih objektov, ves čas pa se trudimo upoštevati njihove želje in potrebe. Dober ˝team˝ lahko dobro dela le v pravem okolju, zato skrbimo tudi za odnose med zaposlenimi in pozitivno delovno klimo. Vsa krovstva oz. kleparstva s katerimi že dolgo sodelujemo, imajo strokovno usposobljen kader, ki svoje delo opravlja dobro in profesionalno, kar lahko pritrdijo mnoge zadovoljne stranke, pri katerih smo izvajali svoje storitve.

Obnova strehe

Streha bo funkcionalna in učinkovita le s kakovostnimi žlebovi in odtoki

Dobra streha ni le kritina, temveč mora ta imeti tudi druge elemente, da kvalitetno služi svojemu namenu. V ponudbi lahko najdete različne vrste žlebov, ki se med seboj razlikujejo tako po materialu kot po barvah. Barve lahko izbirate med standardnimi, ali pa pobrskate po RAL lestvici, ki jo imamo na razpolago ter izberete žlebove, ki bodo najbolj ustrezali vašemu objektu. Vedno so na zalogi standardne dimenzije žlebov za hiše (25, 28, 33 cm), na željo stranke pa lahko priskrbimo tudi, dimenzije 40 in 50 cm, ki niso tako pogoste. Materiali iz katerih so žlebovi za hiše izdelani (baker, aluminij, pocinkana pločevina, inox) veljajo za praktično neuničljive in bodo dolga leta potrebovali le čiščenje odpadlega listja in smeti, saj posebnega vzdrževanja ne potrebujejo. Poleg žlebov so za prekrivanje hiše potrebne tudi kljuke, ki bodo le-te trdno držale na mestu, kotlički, kateri se uporabljajo za spoje med žlebovi in cevmi, zaključki v različnih kombinacijah materialov, kotni žlebovi oz. vogalniki ter seveda odtočne cevi in kolena. Materiali so skladni med seboj in izdelani po vseh predpisanih standardih. Med krovska dela spada tudi prilagajanje posameznih elementov različnim pogojem, zato jih po potrebi tudi prilagodimo.

Odtoki streheŽleb Metrapan

Obnove ravnih streh zahtevajo posebna znanja

Če je na objektu potrebna obnova strehe, se je je potrebno lotiti čim prej, da se ne bo stanje poslabšalo. Ravne strehe imajo svoje specifike, ki zahtevajo znanje določenih krovskih del. Opravi naj jih izkušeno krovstvo oz. kleparstvo, katero za svoje delo jamči in je poznano kot kakovostno. Včasih je dovolj, da se obnova strehe izvaja le na določenih predelih in ni potrebna sanacija celotne površine oz. poseganje v samo strukturo. Obstajajo različni postopki, kjer se sanira le hidroizolacija, ki lahko pod vplivi močne vročine, UV žarkov in drugih dejavnikov z leti začne propadati. To se pogosto dogaja na stavbah, ki so se gradile v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, saj materiali niso bili tako kakovostni kot danes, prav tako pa tehnike gradnje niso bile tako izpopolnjene. Pogosto smo pri delu naleteli na strehe, pri katerih je prišlo do poškodb, vlažne izolacije in celo puščanja v notranjost zaradi nestrokovno opravljenih krovskih del predhodnega izvajalca. Ljudje zaradi slabih izvajalcev izgubijo zaupanje v ravne strehe, kar je popolnoma razumljivo. Prav zato se dobro prepričajte in preverite s kom imate opravka, ko se boste za ta korak odločili. V našem podjetju vam nudimo vse informacije, ki jih potrebujete, zato nas pokličite ali nas obiščite. Radi se vam bomo posvetili in vas vodili od začetka do zaključka del.