Paroprepustna folija - cena in glavne koristi namestitve

Paroprepustna folija za strehe in fasade ima izjemno pomembno vlogo pri zaščiti različnih objektov. Pri tem je pomembno, da se izbere resnično najboljša paropropustna folija, v nasprotnem primeru učinki ne bodo optimalni ...

Ali veste, kaj je paropropustna folija in zakaj se sploh uporablja?

paropropustna folijaZa začetek najprej pojasnimo, kaj sploh je paropropustna folija oz. kaj je njena najpomembnejša funkcija. Gre za poseben material, na katerem so čisto drobne luknjice, ki po obliki spominjajo na majhne lijake. Takšna oblika zagotavlja, da lahko para prehaja zgolj v eno smer. Pri gradnji sodobnih objektov moramo biti izredno pozorni na možnost prehajanja vodne pare. Poleg klasične toplotne izolacije se tako priporoča še paroprepustna folija, ki bo preprečevala kondenzacijo pare. Obenem bo zmanjšala nevarnost za vdor snega, na fasadi pa bo delovala tudi kot vetrna zapora. Ker je paropropustna folija izjemno lahka, njeno nameščanje ni posebej težavno, vendar je vseeno smiselno, da to delo prepustite strokovnjaku.

Več o naših ravnih strehah si preberite tukaj:https://www.vsi.si/metrapan/ravna-streha

Najboljša paropropustna folija za strehe: Metrapan Classic ali Strong

paropropustna folijaKo se izbira paroprepustna folija, je smiselno, da posvetite posebno pozornost SD-faktorju, ki naj bo čim nižji. To bo namreč pomenilo nizko tveganje za kondenzacijo pare. Omenjeni faktor mora biti vsaj 0,02-0,2 m, drugače para ne bo mogla zares prehajati skozi material. Pozorni bodite še na to, ali je material odporen na ultravijolične žarke in na trganje, sicer bo življenjska doba precej krajša, kot bi lahko bila. V ponudi podjetja Metrapan vas čaka najboljša paropropustna folija za strehe in fasade na tržišču, in sicer je mogoče izbirati med dvema izvedbama - klasično in močnejšo. Tam, kjer je možnost za nastajanje kodenza nadpovprečno visoka, vsekakor priporočamo, da se izbere Metrapran Strong. V običajnih pogojih pa načeloma povsem zadostuje Metrapan Classic. Glavna razlika med njima je sicer v gostoti membrane. Če ste v dvomih, katero izbrati, vam z veseljem pomagamo z nasvetom. Ponujamo vam še pritrdilni trak Metrapan Band, in sicer v paketu po 12 rol. Izdelan je iz podobnega filma kot paroprepustna folija, kar pomeni, da funkcionira podobno - para lahko potuje le v eno smer.

VEČ O NAKLONU RAVNE STREHE SI PREBERITE TUKAJ!

Pazite, da bo paroprepustna folija nameščena pravilno

Običajno niso niti najbolj podrobna navodila za nameščanje dovolj, če se s tem delom v preteklosti še niste srečevali. Večinoma je torej več kot smiselno, da poiščete mojstra, ki bo delo opravil brez napak. Celo najkvalitetnejša paroprepustna folija bo na primer izredno težko opravljala vlogo »druge kritine«, kot jo včasih imenujejo, če bosta polaganje in lepljenje izvedena površno ali če boste celo zamenjali zgornjo in spodnjo stran. Hkrati pa ima nepravilno nameščanje negativen vpliv na življenjsko dobo.

Kakovostna, hkrati pa ugodna paropropustna folija: cena zelo dostopna

Ne le da je naša paroproprepustna folija izredno kvalitetna, ampak je obenem zelo ugodna. To velja tako za klasično kot za močnejšo različico. Za podrobnejše informacije nas pokličite ali nam pišite - odgovor boste prejeli v najkrajšem možnem času. Našo ponudbo sicer sestavljajo še mnogi drugi artikli. Na voljo so vam kritine iz različnih materialov, na primer kovinske ali polikarbonatne kritine. Poleg tega vam nudimo fasadne in stenske panele ter okna in vrata, namenjena panelni gradnji. V ponudbi boste našli še fasadne sisteme Enternit. Seveda nismo pozabili niti na žlebove in na druge krovsko-kleparske izdelke, kot so obrobe, kljuke, kotlički, zaključki (s tulcem ali brez) in vogalniki. Prodajni program pa zaokrožujejo različni pritrdilni materiali: vijaki, jahači, spreji, silikoni, sika, polnila za profile, različna orodja itn. Na enem mestu vam želimo ponuditi čim širši nabor kakovostnih izdelkov, med katerimi boste zagotovo brez posebnih težav našli tisto, kar iščete. Pohvalimo se lahko s kar 38 leti izkušenj, kar pa nikakor ne pomeni, da spimo na starih lovorikah, ampak smo vseskozi usmerjeni v prihodnost in v nadaljnji razvoj.