Polikarbonatna kritina ima številne prednosti

Polikarbonatna kritina je odlična rešitev za prekrivanje nadstreškov, streh, rastlinjakov in ostalih stvari, saj ima zaradi svojih značilnosti izjemno širok spekter uporabe. Polikarbonat je umetni material, narejen iz termoplastičnih snovi, v zadnjem času pa se je izjemno uveljavil kot nadomestek stekla, saj je veliko lažji in odpornejši na udarce, kar pomeni, da je montaža veliko lažja, škode pa je bistveno manj. Nasprotniki umetnih materialov bodo vedno zagovarjali naravne materiale, a prednosti polikarbonatne strešne kritine, govorijo same zase, saj odlično prepuščajo svetlobo, so tako toplotno kot zvočno izolativne, obenem pa izjemno enostavne za montažo, kar pomeni, da je delo opravljeno hitro in natančno. V kolikor želite imamo poleg navadnih polikarbonatnih kritin na voljo tudi polikarbonatno valovito kritino, ki imajo še večjo udarno trdnost, vse polikarbonatne kritine pa so na voljo po strankam prijazni ceni, v primerjavi s steklom in ostalimi kritinami.

Polikarbonatne stavbe

Polikarbonatna kritina je odporna na vremenske vplive

Polikarbonatna kritina je lahka, kar pomeni, da je enostavna za obdelavo in jo lahko poljubno režemo na različne velikosti, obenem pa jo lahko tudi upogibamo, da dobimo željene oblike. Kritina je narejena iz umetnega materiala, a izjemno dobro prepušča svetlobo, obenem pa preprečuje UV sevanje, zato jo lahko uporabljamo za različne namene. Ena od možnosti so rastlinjaki, kjer imajo rastline dovolj svetlobe, obenem pa se toplota zadržuje v rastlinjaku in zagotavlja idealne pogoje za rast, druga možnost pa so različni nadstreski od domačih nadstreškov za avto do avtobusnih postaj in rezervnih klopi na športnih igriščih. Ključna prednost polikarbonatne kritine je vsekakor ta, da je kritina izjemno odporna na vremenske vplive, dobro deluje tako v snegu, dežju in močnem vetru, ter kakovostno varuje stvari pod nadstreškom, zato se čedalje bolj uporablja tudi pri gradnji streh na objektih. S polikarbonatnimi kritinami imajo naše stranke zgolj pozitivne izkušnje, zato verjamemo, da bodo prepričale tudi vas.

Polikarbonatna valovita kritina

Polikarbonatna kritina je izolativna in negorljiva

Poleg velike odpornosti na vremenske vplive ima polikarbonatna kritina številne druge prednosti, ki jo uvrščajo v sam vrh kritin pri nas, saj se za njo odloča vse več in več naših strank. Polikarbonat je material, ki je tako toplotno kot zvočno izoliran, obenem pa praktično negorljiv, kar pomeni, da je popolnoma ognjevaren. Toplotna izolacija pride prav predvsem pri rastlinjakih, medtem ko je ognjevarnost pomembna pri vseh objektih. Polikarbonatne plošče so izjemno lahke, kar pomeni, da so enostavne tako za transport, kot tudi za montažo, zato so odlična izbira za strešno kritino, saj ni dolgotrajnega dela in montaž, ampak so vaše stvari hitro pod streho, na varnem pred različnimi vremenskimi vplivi. Zadnja in ne najmanj pomembna prednost polikarbonata je njegova energetska učinkovitost, ki je navdušila številne arhitekte in oblikovalce.

Polikarbonatna strešna kritina na voljo po ugodni ceni

Polikarbonatna strešna kritina je na voljo v različnih dimenzijah, po želji vam lahko plošče razrežemo po vaših merah, na voljo pa so v debelinah med 0,8 in 4 mm, odvisno od tega kako debele plošče želite. Izbirate lahko med različnimi barvami, najbolj prodajana je prozorna, odločite pa se lahko tudi za belo, zeleno, rdečo ali modro barvo kritine, v kolikor želite barvne plošče, ki se bodo ujemale z okolico. Polikarbonatna kritina je v našem podjetju na voljo po izjemno ugodni ceni, predvsem v primerjavi z ostalimi kritinami, obenem pa zagotavlja kakovostno zaščito pred neprijetnimi vremenskimi vplivi, zato je odlična rešitev za vse vrste nadstreškov, prekrivanje manjših in večjih objektov ter za gradnjo rastlinjakov. V naši ponudbi lahko izbirate med navadno polikarbonatno kritino in valovito polikarbonatno kritino, ki ima veliko udarno trdnost in je tako še bolj trpežna, stranke pa imajo z njo izjemno dobre izkušnje in verjamemo, da bo polikarbonatna kritina navdupila tudi vas.