Do obnove ravne strehe z žlebovi z izkušenim krovstvom in kleparstvom


Čeprav naj bi bila vsaka streha varna, učinkovita in predvsem trajna, je dobro biti pripravljen na nepredvideno obnovo strehe. Namreč ekstremni vremenski pojavi in nepredvidene naravne poškodbe, kot so potresi, lahko vplivajo na konstrukcijo strehe. Kakovostno krovstvo in kleparstvo je ključnega pomena, saj mora biti streha dobro in čvrsto narejena, da lahko zagotovi varno in udobno bivanje. Ko streha vseh standardov ne izpolnjuje več, je čas za obnovo strehe.

Če vaša streha pušča, je potrebna hitra obnova strehe, predno pride do hujše okvare. Ljudje, kljub pomembnosti strehe, pogostokrat oklevajo s popravilom, ker menijo, da je potrebno za zamakanje zamenjati celotno streho. Dokler je poškodba majhna, je dovolj le obnova strehe. Čakanje ali neprofesionalno popravljanje strehe pa zna privesti do tega, da bo potrebna menjava celotne strehe.


Obnova strehe


Izdelava ravnih streh v krovstvu in kleparstvu Metrapan By Meltal

Streha je ključen element vsakega doma s prenovo, katerega ne smemo odlašati, saj so lahko posledice hude. Ali je vaša streha dotrajana lahko ugotovite sami. Opazni znaki dotrajane strehe so zamakanje, žeblji v nepravilni legi, zviti žlebovi, rast mahu ali zvijanje strešne kritine. Za oceno stanja strehe se morate obrniti na nekoga, ki se izvaja s krovstvom. V podjetju Metrapan by Meltal imamo dolgoletne izkušnje s sanacijo dotrajanih streh. Po temeljitem pregledu vam bomo podali strokovno mnenje in vam svetovali, kako nadaljevati.


Krovstvo ravne strehe obsega le sanacijo kritine ravne strehe

Ravna streha na hišiNaše krovstvo in kleparstvo odlikujejo dolga leta izkušenj, ki jih s koristjo uporabljamo tudi za krovstvo ravnih streh. Krovstvo ravnih streh največkrat obsega popravilo in obdelavo kritine za ravne strehe in ne celotne strehe. Tako namesto menjave celotne strehe zakrpamo luknjo ali dve ter zamenjamo posamezne dotrajane elemente, kot so žlebovi za streho.

Krovstvo in kleparstvo ravne strehe zahtevata natančno načrtovanje in brezhibno izvedbo. Izdelava ravne strehe namreč s prstjo, rastlinjem in zadrževanjem vode doda težo na konstrukcijo strehe. Kakovostno krovstvo ravne strehe zato opredeljujeta dobra izolacija in pravilno odvajanje vode s strehe. Kritina za ravne strehe, ki je pravilno izvedena in dobro vzdrževana, ima izjemno dolgo življenjsko dobo. Hkrati pa predstavlja prelepo zeleno zavetje sredi urbane džungle.


Širok nabor žlebov za streho v podjetju Metrapan by Meltal

V podjetju Metrapan by Meltal se trudimo, da bi naš široki nabor izdelkov obsegal vse za kakovostno in dovršeno obnovo strehe. Tudi žlebove za strehe najrazličnejših barv in velikosti. Čeprav so žlebovi pogosto spregledani, so izredno pomembni za streho, saj njihovo nepravilno delovanje povzroči veliko škode. Žlebovi za strehe iz naše trgovine so narejeni iz bakra, pocinkane pločevine, aluminija in Inoxa. Bakreni žlebovi so dolgo obstojni in ne rjavijo, žlebove za strehe iz pocinkane pločevine je treba redno vzdrževati, aluminijasti žlebovi pa so znani po svoji dolgi življenjski dobi in enostavni montaži. Premer žlebov je odvisen od površine strehe, naš standardni program zajema polokrogle žlebove dimenzij 25, 28 in 33 cm. Po želji vam žlebove v drugih dimenzijah tudi naročimo.