Paroprepustna folija je sekundarna kritina

Paroprepustna folija je nujna rešitev pri gradnji novih hiš, saj se uporablja kot del izolacijskega sistema in deluje kot druga kritina, takoj pod prvo strešno kritino in nad izolacijo. Kaj je paroprepustna folija? Paroprepustna folija je, kot že ime pove, folija, ki prepušča paro, ki se nabira na notranji strani strehe, ter tako pomaga, da se v prostorih ne nabira vlaga in so prijetni za vaše bivanje. V podjetju Metrapan vam poleg kakovostnih strešnih kritin ter krovsko kleparskih izdelkov nudimo tudi kvalitetne paroprepustne folije za strehe, ki so nujen pogoj za udobno in brezskrbno bivanje. Nudimo vam najboljše paroprepustne folije po izjemno ugodnih cenah in verjamemo, da bodo navdušile tudi vas. Imamo ogromno izkušenj pri postavljanju različnih strešnih kritin in paroprepustna folija je bila do sedaj vedno najboljša izbira, ne glede na materiale za streho, obenem pa ugodna in izjemno funkcionalna.

Paroprepustna folija

Paroprepustna folija preprečuje vdor vode in zraka

Paroprepustna folija deluje kot druga kritina, kar pomeni, da morate še  vedno izbrati svojo strešno kritino. V našem podjetju vam zagotavljamo različne vrste strešnih kritin od kovinskih strešnih panelov, kovinskih kritin s posipom do profilirane pločevine. Strešna kritina mora biti kakovostna, obenem pa prijetna na pogled in skladna s fasado hiše in okolico. Ko položite strešno kritino je čas za paroprepustno folijo, ki je sekundarna kritina. Vsaka strešna kritina lahko namreč malenkost zamaka, zato je funkacija paroprepustne folije preprečevanje vdora zraka in vode v izolacijo, obenem pa deluje tudi v obratno smer, saj kontrolira prehod vlage iz prostora. V kolikor nimate sekundarne kritine lahko torej pride do zamakanja strehe ali pa zadrževanja vlage v prostorih, kar v nobenem primeru ni dobro, zato je paroprepustna folija za strehe nujna, ne glede na izbiro strešne kritine in ne glede na velikost in naklon strehe.

Vas zanima več?

Paroprepustna folija ima sposobnost difuzije vode

Paroprepustna folija ali druga strešna kritina se vgradi nad izolacijo, saj mora poskrbeti, da voda ne pride do izolacije, ne glede na vrsto le-te. Poleg preprečevanje vodra vode in zraka ima folija še druge pomembne naloge saj skrbi za to, da se kondenzirana voda izloči iz prostorov, za prostore zagotavlja tudi termalno zaščito, obenem pa mora skrbeti tudi za difuzijo vodne pare. Kaj je to difuzija? Difuzija je proces, kjer para prehaja iz prostora, ki ima višji tlak v prostor z nižjim in ker v hiši s tuširanjem in kuhanjem voda neprestano prehaja v prostore, se mora nekako izločiti, v nasprotnem bi imeli vlažne prostore, ki bi kar klicali po pojavu različnih bakterij. V našem podjetju se zavedamo prednosti paroprepustne folije, zato jo vgrajujemo ne glede na izbiro strešne kritine. Zagotavljamo kakovostno paroprepustno folijo po izredno ugodno ceni.

Paroprepustna folija cene

Paroprepustna folija v podjetju Metrapan na voljo po ugodni ceni

Podjetje Metrapan je podjetje s tradicijo izdelovanja strešnih kritin in pomembno je, da za svojo sanjsko hišo izberete preverjenega in kakovostnega ponudnika strešnih kritin, saj se zavedamo, kako pomemben del življenja je lastna hiša. Poleg kakovostne strešne kritine z izolacijo vam nudimo tudi vgradnjo paroprepustne folije, ki je na voljo po ugodni ceni, saj smo prepričani, da je nujna, ne glede na izbiro strehe, saj zagotavlja termalno zaščito, preprečuje vdor vode in zraka, obenem pa skrbi za to, da se vlaga ne nabira v prostorih. Za celovito storitev vam poleg strešnih kritin zagotavljamo tudi krovska dela, ki zajemajo pokrivanje in prekrivanje strehe s strešno kritino in izolacijska dela, s kleparskimi deli pa dodamo strelovode, ki vas varujejo pred strelami, kakovostne žlebove, obrobe in ostale stvari, ki so pomembne za vsako streho. V kolikor imate kakršnokoli vprašanje ali vas zanima več o tem kaj je paroprepustna folija in kako deluje, nas lahko kontaktirate preko telefona ali emaila.

Preverite več