Kakovostna in natančna mehanska obdelava kovin v podjetju Meltal

V gradbeništvu, pa tudi v drugih industrijah, je potreba po obdelavi kovin vse večja. V podjetju Meltal svojim strankam ponujamo različne možnosti obdelave kovin. Stranke lahko izbirajo med naslednjimi storitvami:

  • Upogib kovin
  • Razrez kovin, ki zajema: vzdolžni in prečni razrez pločevine, previjanje pločevine ter nanos zaščitne folije).

Stranke se pogosto odločajo za krivljenje pločevine, ki je tudi izjemno uporabno

Krivljenje oz. upogibanje pločevine sodi med enega izmed najbolj razširjenih postopkov obdelave kovin. Upogib pločevine lahko dosežemo tako ročno, kot tudi s stroji, vendar je ob napredku tehnologije upogibanje pločevine s pomočjo strojev izjemno zanesljivo in natančno. Upogib pločevine se navadno izvaja na CNC strojih. Naš tehnološki park obsega kakovostne stroje, ki zagotavljajo natančno in kakovostno upogibanje pločevine. Pri upogibanju pločevine ločimo več tehnik:

  • upogibanje ob letvi,
  • upogibanje ob matrici,
  • okrogljenje pločevine,
  • ravnanje pločevine.

Svojim strankam ponujamo tako vzdolžen kot tudi prečen prerez pločevine

Med izjemno pogoste postopke obdelave kovin pa sodi tudi razrez pločevine. Ločimo med vzdolžnim in prečnim prerezom pločevine. Dan danes se razreza pločevine najpogosteje lotevamo z laserjem, saj je to izjemno natančen postopek, ki zagotovi oster in gladek rez. Ko govorimo o laserskem razrezu pločevine govorimo o naprednem tehnološkem postopku, ki dandanes poteka s pomočjo sodobnih strojev za razrez in omogoča visoko kakovost izdelkov, hkrati pa izjemno poenostavi nadaljnji proizvodni postopek. Razrez z laserjem prinaša mnogo pozitivnih lastnosti. Sam rez je gladek in čist, izvedba pa je hitra, natančna in cenovno dostopna.

V razrezano previjalnem centru Meltal ponujamo kvalitetni prečni razrez pločevine iz osnovnih kolutov širine od 400 od 1550mm na formate različnih dolžin od 400 mm pa do 4400 mm. Linija z “letečimi škarjami” je opremljena s 7 valjčki za optimalno ravnanje pločevine debeline od 0,3 do 3 mm in samodejnim pakiranjem na palete. Poleg tega ponujamo tudi vzdolžni razrez pločevine iz osnovnih kolutov na ožje trakove navite v kolute. Razrezano - previjalna linija Meltal ima 7 metrski povesa, ki zagotavljajo optimalno izravnavo notranjih napetosti v pločevini.

Svojim strankam ponujamo tudi možnost previjanja pločevine

Poleg upogibanja in razreza pločevine pa v sklopu obdelave kovin ponujamo še previjanje pločevine in nanos zaščitne folije. Pločevino previjamo iz 12 tonskih kolutov širine do 1550 mm na kolute, ki jih izberejo naše stranke. Seveda lahko postopku previjanja dodamo tudi ostale storitve, ki jih ponujamo. Nenazadnje pa velja omeniti tudi, da v podjetju Meltal ponujamo nanos kvalitetne zaščitne PVC prozorne folije različnih debelin ter širin (standardno 1000 ter 1250 mm) na pločevino. Folija nudi popolno zaščito pri nadaljnjem obdelovanju pločevine in jo je možno zlahka in brez sledi lepila odstranit.

Obdelava barvnih kovinOdkup in prodajakovine

Tudi prodaja različnih vrst kovin nam ni tuja

Poleg obdelave kovin ponujamo tudi prodajo kovin. Pri nas je možno kupiti različne barvne kovine, naš prodajni porgram pa obsega:

Ena izmed zelo prodajanih kovin dan danes je aluminij, ki se lahko pohvali z veliko dobrimi lastnostmi. Aluminij je lahka kovina, ki je odlično korozijsko obstojna. Pomemben je tudi zaradi majhne gostote. Njegove zlitine so ključno gradivo v letalski industriji. Pomemben je tudi na področju transporta in konstrukcij.

Svojim strankam pa ponujamo tudi možnost odkupa kovin

Nenazadnje velja omeniti tudi možnost odkupa kovine. V podjetju Meltal se zavedamo, da so kovine izjemno pomembne in zato želimo pomagati pri njihovi reciklaži in seveda tudi pri ponovni uporabi. Prav z tem namenom vsem svojim strankam ponujamo tudi možnost odkupa kovin, saj tako pripomoremo k bolj zelenemu planetu. Za več informacij o odkupu odpadnih kovin nas lahko stranke kadarkoli kontaktirajo po telefonu in z veseljem bomo odgovorili na vsa zastavljena vprašanja.

Vas zanima več o obdelavi kovin, prodaji kovin ali o odkupu odpadnih kovin? Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o široki ponudbi, ki smo jo pripravili za vas. Poleg pestre ponudbe kovin, ki vam jih ponujamo, ne spreglejte tudi možnosti kakovostne in natančne obdelave kovin, ki jo opravimo v dogovorjenem roku. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali z odgovori na vprašanja, ki se vam še zastavljajo.