Paneli za stene za vse vrste objektov - samo najboljši izolacijski paneli


Paneli za stene so na voljo v različnih velikostih in oblikah. Če želimo poudariti estetski videz objekta, je najbolje izbrati tiste panele za stene, ki jih je mogoče namestiti tako vertikalno kot tudi horizontalno. Izbiramo lahko med različnimi debelinami panela, tipi izolacije in pločevine. Pri nakupu panelov smo pozorni tudi na namen uporabe, od katerega se razlikuje tudi vrsta izbranega izolacijskega panela. V podjetju Metrapan vam nudimo tudi panele sendvič. Izdelani so iz izolacijske plasti iz mineralnih vlaken in dveh 0,5 mm debelih podpor iz vnaprej pobarvanega ali s plastiko prevlečenega galvaniziranega jekla, iz nerjavečega jekla, reliefnega naravnega aluminija ali bakra. Ker v podjetju nenehno skrbimo za zadovoljstvo naših strank, nudimo le proizvode in storitve vrhunske kakovosti, ki so na voljo po zelo dostopni ceni.


VEČ O STREŠNI KRITINIIzolacijski paneli - katere izbrati?

Pri izbiri izolacijskega panela upoštevamo predvsem namen, v katerega želimo izbran panel uporabiti. Paneli so lahko uporabljeni tako kot fasada kot predelna stena. Paneli za stene imajo lahko oblogo na obeh straneh. V ponudbi obstajajo tudi pol-paneli, ki imajo na eni strani oblogo iz aluminij folije. Ponudbo izolacijskih panelov lahko preverite na naši spletni strani. Na voljo so tudi zidni fasadni paneli. Poleg samega namena jih izbiramo tudi glede na nekaj drugih dejavnikov oziroma lastnosti. Te lastnosti so:


  • debelina panela (tudi druge dimenzije, predvsem višina in dolžina)
  • material polnila (poliuretan, mineralna volna ...)
  • način spoja (skriti spoj, odkriti spoj)
  • profilacija panela
  • barva površine, v večini primerov pločevine


Kako so sestavljeni paneli za stene in za kaj je pomembna debelina pločevine?

Paneli za stene so izdelani iz pocinkane pločevine, ki jo je možno dobiti v različnih debelinah. Večjo debelino kot izberemo, višja je nosilnost panela za steno, večja pa je tudi zaščita pred poškodbami in ekstremnimi vremenskimi razmerami. Paneli za stene so znotraj in zunaj sestavljeni in pločevine, pri njihovem sestavljanju pa je najpogostejši vidni spoj. Pri vidnem spoju je mesto, na katerem se panela stikata, vidno, pri skritem spoju pa en panel zakriva spoj in vijake.


zidni fasadni panel


Sendvič paneli so vse bolj pogosti, a le poredko na voljo

V zadnjih letih so pri zidnih panelih vse bolj pogosti paneli sendvič. Med dvema tankima krovnima slojema je umeščeno izolacijsko jedro. Skupaj dosegajo pravo kombinacijo fizikalnih lastnosti za gradnjo in enostavno montažo, ki sta glavni prednosti sendvič panelov. Možno jih je uporabiti kot panele za steno ali streho. Če so bili včasih le poredko na voljo in so jih imeli v svoji ponudbi le nekateri, se je to zdaj nekoliko spremenilo. Vseskozi smo pri podjetju Metrapan skrbeli za najvišjo kakovost tovrstnih panelov in njihovo zalogo.


PREVERITE TUDI LAHKO KRITINOZakaj izbrati izolacijske fasadne panele?

Razlogov za izbiro zidnih fasadnih panelov je veliko. Ste vedeli, da se več kot tretjina energije, ki je namenjena ogrevanju in hlajenju, izgubi skozi neizolirane stene? Prav tu se skriva glavni razlog za izbiro izolacijskih panelov za stene. Ne glede na njihovo izvedbo (kovinski fasadni paneli, stenski sendvič paneli ...), gre za elemente z odličnimi izolacijskimi lastnostmi. Ti nudijo tako toplotno kot zvočno izolacijo, kar poskrbi tako za vaše udobje kot za prihranke pri stroških ogrevanja.

Varčevanje in uživanje se začne s pravimi zidnimi fasadnimi paneli, a pred samo uporabo boste privarčevali tudi pri montaži. Zaradi enostavne montaže sistema se močno skrajša celoten čas postavljanja brez vpliva na kakovost izvedbe. Večina panelov je lahkih in zelo odpornih proti udarcem. Odvisno od ponudnika in želj so na voljo tudi različne dimenzije, izvedbe in barvni odtenki. Gre za vzdržljive elemente, ki vam bodo služili še mnogo let in vas vedno znova navduševali. Prednosti izbire panelov za stene so zdaj jasne, naslednji korak pa predstavlja izbira ponudnika.


paneli za stene


Izbira pravega ponudnika stenskih panelov je bistvena

Pogosto pravimo, da je najbolj pomembna cena ali kakovost materialov. Mnogi kupci si šele po celotnem postopku izbire panelov za stene, fasadnih panelov ali sendvič panelov zaželijo boljšo ponudbo. Podjetje Metrapan ponuja širok nabor raznolikih stenskih panelov, med katerimi tudi najbolj zahtevni kupci najdejo pravega. Preko dolgoletnih izkušenj in tradicije se lahko pohvalijo tudi s številnimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali pri celotnemu postopku izbire in nakupa. Ni lepšega kot prijazen ponudnik, za katerega ste lahko prepričani, da je na vaši strani. Preverite ponudbo stenskega panela in drugih panelov v podjetju Metrapan in izberite tiste, ki vam najbolj ustrezajo. Preverite celotno ponudbo na naši spletni strani: http://metrapan.si/si/.