Obdelava kovin in razrez pločevine v razrezno previjalnem centru

Obdelava kovin je postopek, pri katerem dobimo polizdelke ali končne izdelke. Kot osnovni material so kovine velikokrat na voljo v obliki pločevine, navite na kolute. Preden jo je mogoče uporabiti, tako pripravljeno kovino razrežemo na manjše kose, primernejše za obdelavo, ki jih enostavno krivimo ali oblikujemo po želji. V ta namen uporabljamo posebne stroje, ki nam omogočajo razrez pločevine na manjše kose oziroma dimenzije, ki so primernejši za uporabo. Z upogibnimi stroji nato ravne ploskve kovin upognemo v želeno obliko in tako dobimo končni izdelek. Strojno obdelavo kovin po opisanem postopku lahko izvedemo samo v razrezno previjalnem in upogibnem centru, kjer imamo na voljo ustrezne stroje, le-te pa upravljajo strokovno podkovani upravljalci. Podjetja, ki se ukvarjajo z obdelavo kovine in razrezom pločevine, se velikokrat ukvarjajo tudi s prodajo kovin. Brez uporabe ustreznih orodij za preoblikovanje pločevin ne moremo doseči tako odličnih rezultatov, kot jih dosežemo z uporabo primerne strojne opreme.

Nudimo tudi možnost za nakup kovin, tudi bakra

Vzdolžni in prečni razrez pločevine s kvalitetnimi rezultati

V podjetju Meltal se ne ukvarjamo le z obdelavo barvnih kovin, temveč tudi z razrezom pločevine, ki je lahko vzdolžni ali prečni. Ponujamo kvalitetni prečni razrez pločevine iz osnovnih kolutov širine od 400 od 1550mm na formate različnih dolžin od 400 mm pa do 4400 mm. Linija z “letečimi škarjami” je opremljena s 7 valjčki za optimalno ravnanje z materiali debeline od 0,3 do 3 mm in samodejnim pakiranjem na palete. Proces razreza pločevine smo preverili in uskladili z dobro prakso najboljših na trgu, prav tako kvaliteto razreza analiziramo s pomočjo metod TS-16949 standarda. Obdelane plošče pločevine zapakiramo v povoskan papir, opremimo z zaščitnimi vogalniki ter celotni paket označimo z etiketo po VDA standardu za 100% sledljivost materiala do osnovnega koluta. Procese rezanja analiziramo s pomočjo metod TS-16949 standarda in v skladu z EN 10131 (po širini: ± 0,1 mm).

Razrez pločevine in kovin

Obdelava kovin v našem razrezno previjalnem in upogibnem centru

V razrezno previjalnem centru kovino, navito na velike kolute, previjemo, razrežemo ali jo po želji zaščitimo z nanosom zaščitne folije. Ko se kovina razreže, lahko njeno površino zaščitimo še s plastično folijo, ki jo nanjo prilepimo in ji s tem nudimo zaščito pred mehanskimi poškodbami pri nadaljnji obdelavi in med prevozom. Plastična folija se po obdelavi kovin z lahkoto odlepi, pri čemer na izdelkih ne ostanejo sledovi lepila. V upogibnem centru se izvaja naslednja stopnja obdelave kovin. Pri tem se uporabljajo posebni upogibni stroji, ki ravne ploskve upogibajo in preoblikujejo v želene oblike, ki so standardne in v splošni uporabi ali pa so čisto posebne (po specifičnem naročilu naročnika). Obdelana kovina je v nekaterih primerih že končni izdelek, recimo pri izdelavi obrob za strehe, slemen, polic, obrobe za dimnike in ostalih kovinskih izdelkov za krovstvo in gradbeništvo. V podjetju Meltal s kakovostnimi storitvami strojne obdelave kovin in razreza pločevin ustvarjamo zadovoljstvo naših strank, zato želimo ostati eno vodilnih slovenskih podjetij na področju barvnih kovin. S pomočjo orodij za oblikovanje pločevine in upogibnih strojev kakovostno obdelujemo različne materiale v najrazličnejše oblike po želji naših strank, največkrat pa se naši izdelki uporabljajo na področju gradbeništva. Obdelava kovin in razrez pločevin nam omogočata obnovo dotrajanih kovin in njihovo nadaljno prodajo, s čemer prispevamo tudi k bolj čistemu okolju, saj odpadne kovine nemalokrat končajo kot odpadek v okolju, v katerega ne sodijo. Vse storitve izvajamo tudi po naročilu strank, zato nas za dodatne informacije brezskrbno kontaktirajte.

Strojna obdelava kovin