Zelena streha za lepši izgled in prijetno bivanje v vaši hiši


Podjetje Metrapan d.o.o. se ukvarja s prodajo različnih vrst strešnih kritin od zelenih streh do pločevinastih strehin polikarbonatnih streh ter fasadnih panel, krovsko kleparskih izdelkov, pritrdilnega materiala in nosilne trapezne pločevine. Zelene strehe so v zadnjem času v velikem porastu, saj je izdelava ekstenzivne zelene strehe izjemno enostavna, medtem ko v kolikor želite zahtevnejše rastline in majhna drevesa, je za vas primerna intenzivna ozelenitev, sestava zelene strehe je bolj zakomplicirana a prinese lepše rezultate. Ozelenjene strehe pripomorejo k lepšemu okolju, sestava zelene strehe zadržuje vodo in mraz, obenem pa se lahko odločite tudi samo za nadstrešek hiše.

zelena streha


Zelena streha - ekstenzivna in intenzivna ozelenitev

V grobem lahko zelene strehe razdelimo na ekstenzivne in intenzivne, katere se razlikujejo v sestavi zelenih streh in posledični ozelenitvi. Ekstenzivne zelene strehe, ki so v Sloveniji zelo priljubljene so poceni in zelo enostavne za vzdrževanje, potrebujejo malo rastlinskega substrata, kar pomeni da je sestava zelene strehe primerna za vzdržljive rastline, ki ne potrebujejo toliko nege. Intenzivna zelena streha ima bolj zahtevno sestavo zelene strehe ter potrebuje kvalitetnejšo izdelavo, sadite lahko vse od trave do grmovnic in manjših dreves, a potrebuje takšna zelena streha veliko več nege od gnojenja, obrezovanja do zalivanja. Ne glede na to, ali se boste odločili za ekstenzivno ali intenzivno zeleno streho smo prepričani, da boste z rezultati izjemno zadovoljni.

OGLEJTE SI ŠE PLOČEVINASTVO STREHO


Sestava zelene strehe - različna debelina substrata za različno ceno

Sestava zelene streheV kolikor vas zanimajo cene zelenih streh, je v veliki večini odvisna od površine strehe in debeline substrata. Debelejši kot je substrat, bolj so zahtevne rastline, zato je potrebno plačati tudi več denarja. Strokovnjaki v našem podjetju vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri, ki bo po končani izdelavi zelena streha vaših sanj. Odločite se lahko tudi zgolj za nadstrešek zelene strehe, pod katerega boste zapeljali vaš avto. Ozelenjene strehe so doma pri nas.