Naklon ravne strehe in izolacija: svetovanje ter materiali

Naklon ravne streheNaklon ravne strehe je nekaj, kar je povezano s precej vprašanji. Morda se vam zdi, da bi moral biti naklon ravne strehe enak nič, vendar v praksi to seveda ne drži. Kljub poimenovanju je namreč potreben vsaj minimalni naklon ravne strehe, da lahko voda odteče. Tako je ravna streha na hiši, ki postaja v zadnjem času vse bolj priljubljena, projekt, ki zahteva premišljen pristop in veliko znanja, če želimo, da bo rezultat resnično funkcionalna ravna streha z ustreznim naklonom. Vodna izolacija je še posebej pomemben element, ko govorimo o krovstvu ravne strehe - izolacija mora namreč preprečiti vstop vode v stavbo.

PREBERITE ŠE O PLOČEVINASTIH STREHAH

Kakšen naj bo naklon ravne strehe?

Razjasnili smo torej, da naklon ravne strehe na hiši in drugih objektih ni nikoli enak nič. Kakšen naj torej bo naklon ravne strehe? Strokovnjaki za krovstvo ravne strehe običajno priporočajo 2-odstotni naklon. Ravna streha na hiši z vsaj minimalnim naklonom ne povzroča zadrževanja vode, še vedno pa je tu želeni estetski učinek. Seveda pa so možne tudi rahle variacije, ko gre za naklon ravne strehe. Krovstvo je pri tovrstnih objektih sicer malce zahtevnejši projekt, predvsem zaradi naklona in izolacije, a če boste izbrali izkušenega ponudnika, ne bo težav. V podjetju Metrapan pa zagotovimo najkakovostnejše materiale, ki so nujni pogoj za kakovostno izdelavo. Pravi naslov pa smo tudi za vse, ki vas zanima sanacija ravne strehe.

VEČ O NAŠIH PRODUKTIH

Funkcionalna ravna streha - kakovostna izolacija je osnova

Krovstvo ravne strehePoleg tega, da mora biti naklon ravne strehe ustrezen, mora biti tudi izolacija ravne strehe načrtovana zelo natančno. Le tako je lahko rezultat funkcionalna ravna streha. Izolacija je sestavljena iz več plasti. Za preprečevanje vdora voda je seveda najpomembnejša vodna izolacija ravne strehe - imenovana tudi hidroizolacija. Pomagamo vam s strokovnimi nasveti, predvsem pa vas oskrbimo z najboljšimi materiali za izdelavo nove ali sanacijo obstoječe ravne strehe. Svetujemo vam glede ustreznega naklona, izolacije in drugih elementov. Izdelava ali sanacija ravne strehe bo z našo pomočjo zares kakovostna!