Izbira strešne kritine pomembna odločitev - cenik priča o ugodni ceni


Izbira strešne kritine je danes vse prej kot lahka izbira, saj še nikoli ni bilo na izbiro toliko različnih tipov in stilov streh kot danes. Opečnate, betonske, kovinske, vlaknocementne, zelene...Vsaka ima svoje prednosti in lahko pomembno prispeva k celotnemu videzu vašega doma.
Glavna naloga strešne kritine je, da ščiti nas, po drugi strani pa pred vremenskimi vplivi ščiti tudi stavbo, ki jo pokriva. Dobra strešna kritina od slemena do žleba je zato bistvenega pomena za kakovostno zgrajeno stavbo in udobno življenje v njej. Zaradi izpostavljenosti, ki je je strešna kritina deležna, je ena glavnih skrbi načrtovalcev novih kritin prav vzdržljivost in kljubovanje strešne kritine vremenu.


Strešne kritine iz pločevine uspešno kljubujejo vremenskim razmeram


Jeklena strešna kritinaZa najzmogljivejše že vrsto let veljajo kovinske kritine, ki zaradi vzdržljivosti preprečujejo nepotrebne stroške, ki se pri bolj občutljivih strehah pokažejo že po nekaj letih. V zadnjem času se pri izvedbi streh vse bolj uporablja kritina Metrapan, saj ji njene karakteristike omogočajo celo več kot 50 let življenjske dobe. Glavna odlika, ki jo prinaša pločevinasta ali jeklena strešna kritina, je izolacija, ki je že vgrajena v kritino. Ta v prvi vrsti preprečuje pojavljanje kondenza, deloma (izolacija je debela 30 mm) pa s strešno ploščo dodatno izboljšamo toplotno izolativnost strehe. Zaradi te izolacije tudi ni potrebna dodatna paroprepustna folija pod kritino z zračnim kanalom.
Pločevino pa odlikuje tudi njena lahkost, zaradi česar jo lahko montiramo na starejše objekte, katerih ostrešje ne bi preneslo prevelikih obremenitev. Iz istega razloga pa lahko strešno kritino namestimo tudi čez obstoječo kritino.

VEČ O KRITINI ZA NADSTREŠEK


Strešne kritine - cenik je dokaz, da so cene res ugodne


Strešne kritineLahka pločevinasta strešna kritina je odlična izbira, saj gre ugodna cena z roko v roki s kakovostjo strešne kritine. Cenik strešne kritine vas bo o tem zagotovo prepričal. Tako kot je prepričal že veliko število ljudi.
Če torej želite imeti strešno kritino, ki bo zdržala mnogo let in imela majhne stroške vzdrževanja, je prava izbira na dlani: pločevinasta ali jeklena strešna kritina - konstrukcija. Več na naši spletni strani: https://metrapan.si/