Lesena okna - vzdrževanje je enostavno in hitro

Bi radi kupili lesena okna, pa ne veste kakšno vzdrževanje potrebujejo? Kakovostna lesena okna potrebujejo minimalno vzdrževanje, še zlasti če so na zunanji, vremenskim vplivom izpostavljeni strani, zaščitena z oblogo iz aluminija (okna alu les) ali PVC materiala. V nasprotnem primeru je treba vsakih nekaj let okvirje na zunanji strani očistiti in premazati s premazi v barvi mleka, da osvežimo lak oziroma površino.
Redno čiščenje oken je prav tako pomembno za vzdrževanje. Lesena okna je vsaj dvakrat letno treba očistiti prahu, morebitnih žuželk ali druge umazanije. Z rednim čiščenjem preprečimo pojav zelenih alg ali gliv, saj tudi te lahko poškodujejo zaščitni premaz.


V podjetju M Sora si boste zagotovili kakovostna lesena okna, za njihovo vzdrževanje pa je na voljo set čistilnih in negovalnih sredstev, v katerem so čistilno sredstvo, negovalni balzam in dve krpi.

Lesena okna vzdrževanjeKdaj je potrebna zamenjava oken

Zlasti lesena lesena okna torej potrebujejo vzdrževanje. Vendar pa se tudi okna sčasoma postarajo in jih je za zagotavljanje udobnega bivanja treba zamenjati. Zamenjava oken vam lahko prinese več dobrega, kot si morda predstavljate. Z novimi okni lahko energetsko stanje v stanovanju ali hiši izboljšamo na najhitrejši možen način. Sodobna okna so zrakotesna in odlično zadržujejo hrup, senčila stanovalce ščitijo pred neželenimi pogledi in svetlobo, sodobno okovje pa omogoča odpiranje na več načinov.


Zamenjava oken je tudi ugodna rešitev za vse tiste, ki živijo ob večjih prometnicah ali avtocestah. Nova okna so dobro zvočno izolirana in tako preprečujejo, da bi vam ponoči hrup s ceste kradel spanec. Zamenjava oken je vsekakor modra odločitev, še posebej če so vaša sedanja okna starejšega datuma. Starejša kot so, bolj je potrebna zamenjava oken.

Kakovostna montaža oken zagotavlja daljšo življenjsko dobo okna

Okna alu-les, lesena ali PVC-okna so lahko še tako kakovostna, a če montaža oken ni izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi, ne dosegajo pričakovanih učinkov. Montaža oken mora poskrbeti za dobro zatesnitev stikov med okenskim profilom in zidom oziroma špaleto. V nasprotnem primeru nastajajo toplotne izgube, mogoč je tudi razvoj plesni zaradi površinske kondenzacije vlage. Zato je nujno, da je montaža oken prepuščena strokovnjakom.


V podjetju M Sora boste dobili najboljša lesena okna, tako obnova kot montaža oken pa bo s strani naših strokovnjakov izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi. In ne pozabite, da potrebujejo lesena okna vzdrževanje. Četudi minimalno, lahko to pripomore k njihovi daljši življenjski dobi.

Vabljeni.


M Sora d.d. | Ugodna vgradnja oken - povezave do naše spletne strani:

  • Lesena okna vzdrževanje
  • Montaža oken
  • Zamenjava oken