Kako vzdrževati lesena okna

Kvalitetna lesena okna potrebujejo minimalno vzdrževanje, še zlasti če so na zunanji, vremenskim vplivom izpostavljeni strani, zaščitena z oblogo iz aluminija (okna alu les) ali PVC materiala. V nasprotnem primeru je treba vsakih nekaj let okvirje na zunanji strani očistiti in premazati s premazi v barvi mleka, da osvežimo lak oziroma površino. Redno čiščenje je prav tako pomembno za vzdrževanje oken. Lesena okna je vsaj dvakrat letno treba očistiti prahu, morebitnih žuželk ali druge umazanije. Z rednim čiščenjem preprečimo pojav zelenih alg ali gliv, saj tudi te lahko poškodujejo zaščitni premaz.

V podjetju M Sora si boste zagotovili kakovostna lesena okna, za njihovo vzdrževanje pa je na voljo čistilni in negovalni pribor iz čistilnih sredstev, negovalnega balzama in dve krpi.

Lesena okna in vzdrževanje lesenih okenLesena okna in vrata


Kdaj je potrebna zamenjava oken?

Vsa okna se sčasoma postarajo in jih je za zagotavljanje udobnega bivanja treba zamenjati. Zamenjava oken vam lahko prinese več dobrega, kot si morda predstavljate. Z novimi okni lahko energetsko stanje v stanovanju ali hiši izboljšamo na najhitrejši možen način. Sodobna okna so zrakotesna in odlično zadržujejo hrup, senčila stanovalce ščitijo pred neželenimi pogledi, svetlobo in vročino, sodobno okovje pa omogoča odpiranje na več načinov.

Zamenjava in obnova oken je tudi ugodna rešitev za vse tiste, ki živijo ob večjih prometnicah ali avtocestah. Nova okna so dobro zvočno izolirana in tako preprečujejo, da bi vam ponoči hrup s ceste kradel spanec. Zamenjava oken je vsekakor modra odločitev, še posebej če so vaša sedanja okna starejšega datuma.
Mnenja kdaj je potrebna zamenjava oken so subjektivna. Nekateri jih menjajo ko neka oblika oken gre iz mode, drugi ko se okna ne odpirajo tekoče, tretji jih menjajo šele ko so popolnoma neuporabna in razbita. Mi vam priporočamo menjavo oken ko vidite da okna ne tesnijo dobro. Če ob vetru čutite piš ob zaprtemu oknu, verjemite, čas je za zamenjavo. Nova okna vam bodo prihranila pri stroških energije, tako pri ogrevanju pozimi kot pri hlajenju poleti.


Kakovostna montaža oken zagotavlja daljšo življenjsko dobo okna

Okna alu-les, lesena ali PVC-okna so lahko še tako kakovostna, a če montaža oken ni izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi, ne dosegajo pričakovanih učinkov. Montaža oken mora poskrbeti za dobro zatesnitev stikov med okenskim profilom in zidom oziroma špaleto. V nasprotnem primeru nastajajo toplotne izgube, mogoč je tudi razvoj plesni zaradi površinske kondenzacije vlage. Zato je nujno, da je montaža oken prepuščena strokovnjakom.

V podjetju M Sora boste dobili najboljša lesena okna, tako obnova kot montaža oken pa bo s strani naših strokovnjakov izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi. In ne pozabite, da potrebujejo lesena okna vzdrževanje. Četudi minimalno, lahko to pripomore k njihovi daljši življenjski dobi.


Ponudba lesenih oken v podjetju M Sora

M Sora vam nudi številna lesena okna z ali brez aluminij zunanje preobleke. Izbirate lahko med tremi energijskimi razredi (Uw nad 1,0, Uw 0,8 do 1,0 in Uw pod 0,8).


Okna Natura Optimo

Lesena okna Optimo in njihovo vzdrževanje

Okna Natura Optimo so v celoti lesena z optimalno kombinacijo med toplotno učinkovitostjo in ceno. Model okna Natura Optimo je osnovni a zelo priljubljen model oken družine Optimo.

Okna Natura

Lesena okna Natura in njihovo vzdrževanje

Okna Natura so posebna saj so narejena iz kakovostnega naravnega materiala, nudijo pestro izbiro oblik in izdelave po meri, so enostavna in delujejo zanesljivo, za njih je značilna odlična toplotna in zvočna izolativnost.

Okna Vizija

Lesena okna Vizija in njihovo vzdrževanje

Sodobno in inovatovno oblikovana okna Vizija imajo zunanjo stran oblikovano tako da se ne vidi lesa. Celotno zunanjo stran okna tako prekriva kombinacija izolacijskega stekla in emajliranega robu. Okna Vizija odlikujejo sodobna arhitektura, enostavno vzdrževanje in dolga življenjska doba.