Zložljiva steklena stena oziroma harmonika steklena stena - na križišču stabilnosti in fleksibilnosti

Zložljiva steklena stena, pogosto imenovana kar harmonika steklena stena, združuje najboljše lastnosti dveh navidez nasprotujočih si svetov. Po eni strani so namreč zložljive steklene stene izjemno trpežne in stabilne (seveda je eden ključnih pogojev za to tudi kakovostna vgradnja), obenem pa so dovolj prilagodljive in tako zagotavljajo visoko stopnjo funkcionalnosti. Podobna »protislovja« v sebi uspešno združujejo tudi »harmonika vrata«.

Zložljive steklene stene, harmonika vrataKdaj izbrati zložljivo stekleno steno?

Zložljiva steklena stena je odlična izbira predvsem v primeru nekoliko slabše nosilnosti zgornjih površin za pritrjevanje. Obremenitev se namreč s pomočjo harmonika steklene stene uspešno prerazporedi, večji delež kot običajno pa je prenesen na spodnjo nosilno površino. Priporočljive dimenzije zložljive stene: sirina odprtine: do 6 m, število kril: od 3 do 8 kril, minimalna širina krila: 50 cm, maksimalna (še priporočljiva): 83 cm. Zložljivo steno je mogoče enostavno upravljati s kljuko

Notranje in zunanje zložljive steklene stene

Harmonika steklene stene je mogoče uporabiti namesto zunanjih sten. Zunanje zložljive steklene stene lahko uspešno nadomeščajo tudi običajne panoramske stene, saj je njihova funkcija podobna. Tako kot panoramske stene namreč poskrbijo za več naravne svetlobe v izbranem prostoru. Uporabite jih lahko tudi za zasteklitev balkona ali terase. Lahko se odločite tudi za notranje zložljive steklene stene - te so namenjene predvsem pregrajevanju prostorov, še posebej dobro se obnesejo pri opremljanju poslovnih objektov, denimo konferenčnih sob.

Harmonika vrata

Poleg harmonika steklenih sten boste v ponudbi podjetja M Sora našli tudi harmonika vrata, ki se odpirajo in zapirajo s pomočjo običajne kljuke. Harmonika vrata so lahko lesena, na voljo pa so tudi steklena harmonika vrata. Namenjena so pogostemu odpiranju in zapiranju, zato se odlično obnesejo tudi kot pregrada med kuhinjo in dnevnim prostorom. Kuhinjske vonjave se tako ne bodo več prosto širile po vsem stanovanju, za kar bo poskrbel dodelan sistem tesnjenja.

M Sora d.d.| Zložljiva steklena stena - manjša obremenitev zgornje nosilne površine