Tehnološko in estetsko dovršena alu-les okna po meri

Podjetje M Sora izdeluje tehnološko in estetsko dovršena alu-les okna, ki združujejo kombinacijo naravnega in trajnostnega lesa s trpežnim aluminijem, ki podpira okensko konstrukcijo in zmanjšuje potrebo po dodatnem vzdrževanju. Posebnost izdelave izdelkov je tudi v termični modifikaciji lesa ter v tesnjenju, ki ima pomemben vpliv na varčevanje z energijo, zaščito pred vročino, vlago, hrupom in prahom. V podjetju nudijo tudi termografsko svetovanje, ki nudi natančen vpogled v izolacijske lastnosti stavbe. Na podlagi tega se lahko odločite za alu-les okna, ki preprečujejo nastanek toplotnih mostov, vlage in kondenza. Dimenzije okna pa so izdelane povsem po meri, ne glede na to, iz katere kolekcije boste naročili vaša nova alu-les okna. Vsaka kolekcija nudi različne inovativne oblikovalske pristope in uporabo materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Tako v liniji Vizija lahko najdete sodobna panoramska okna, kjer iz zunanje strani ni videti vgrajenega lesa, saj so elegantna zunanja okenska krila izdelana iz kombinacije izolacijskega stekla in emajliranega roba, ki se popolnoma zlije s fasadnimi detajli.


Alu-les okna iz linije Udobje OPTIMO

Okna različnih dimenzij iz linije Udobje OPTIMO so izdelana iz kombinacije aluminija in lesa. Izbirate lahko med različnimi vgradnimi oblikami, kot je ločna, poševna in pravokotna oblika. Na voljo pa so standardne dimenzije okna v delu vgradne debeline in vidne širine. Iz te kolekcije so na voljo tudi panoramska okna oziroma dvižno drsne stene, ki odlično dopolnjujejo moderno arhitekturno zasnovo stavbe z izravnano linijo okenskega okvirja in okenskih kril. Alu-les okna odlikuje debelejši profil, ki omogoča energetsko učinkovitost z optimalno zrakotesnostjo in vodotesnostjo. Tako je izdelek primeren za vgradnjo tudi v nizkoenergijske in pasivne objekte. Zunanja aluminijasta maska nudi zaščito pred vremenskimi vplivi, v okna po meri pa je vgrajeno tudi kakovostno okovje in troslojno steklo. Izbirate lahko tudi med varnostnim in skritim okovjem. Kolekcija Udobje OPTIMO nudi lesene okenske profile, ki so izdelani iz kakovostnega in masivnega lesa, kot je jelka, smreka, macesen, bor, hrast in merantij.

Okna serije Optimo so izdelana v kombinaciji lesa in aluminijaAči-les onka v ponudbi podjetja M SoraAlu les okna lahko v podjetju M Sora izdelamo tudi po meri

Okna – dimenzije po naročilu

Alu-les okna so na voljo v različnih velikostih po naročilu, pri čemer določene kolekcije nudijo tudi izdelavo panoramskih oken. Panoramska okna oziroma drsne stene iz aluminija in lesa so na voljo v treh kolekcijah. Kolekcija Panoramic zajema dvižno drsne stene s fiksno zasteklitvijo od parketa do stropa. Kolekciji Vizija in Klasik pa nudita dvižno drsne stene v masivni izvedbi in z vgrajenim kakovostnim okovjem. Na večja panoramska okna pa lahko namestite zunanja Zip screen senčila iz blaga, ki omogočajo delno zatemnitev. Alu-les okna so na voljo tudi v kolekciji Udobje, pri čemer lahko izbirate med različnimi načini odpiranja, kot je kombinirano odpiranje, odpiranje navzven ali pa odpiranje z obojestransko pololivo. Ta kolekcija nudi tudi panoramska okna večjih dimenzij z drsno nagibnimi stenami, dvižno drsnimi in zložljivimi stenami. Alu-les okna iz kolekcije Udobje 3QL pa odlikuje trpežna aluminijasta maska s trajnimi mehansko izdelanimi spoji iz aluminija.

Katere dodatke in katera okna izbrati?

Alu-les okna po meri lahko nadgradite z različnimi dodatki, kot so zunanje in notranje okenske police, notranje in zunanje žaluzije, okrasni križi, fiksne ali gibljive lamele, polna polkna ter rolete, katere lahko upravljate z različnimi mehanizmi. Če niste povsem prepričani, katera okna izbrati, se lahko obrnete na osebje v podjetju M Sora in pošljete povpraševanje preko spletnega obrazca. Lahko pa rezervirate termin s prodajnim svetovalcem in obiščete prodajni salon v Žireh, Ljubljani ali pa v Novem mestu. Ko boste s prodajnim svetovalcem določili vse lastnosti, ki jih potrebujete za nova alu-les okna, pa lahko pričnete razmišljati tudi o montaži. Podjetje M Sora nudi dostavo in montažo, če pa boste nova okna zamenjali s starimi, pa bodo v podjetju poskrbeli tudi za demontažo in odvoz starih oken. Na voljo je tudi vgradnja oken na slepe podboje in RAL montaža, ki nudi boljše tesnjenje in preprečuje toplotne mostove.