Okna in njihov nakup terjajo tehten razmislek pred vgradnjo

Okna in njihove lastnosti so se skozi leta spreminjala, njihova kakovost se je iz leta v leto boljšala, danes pa njihova kvaliteta sega skoraj do neba. Prepoznavnost lesenih oken v ponudbi je razlog za ponos in motivacija za naprej. Prihranek pri energiji h kateremu prispevajo okna s takšnimi lastnostmi pa je velik ter precej opazen pri mesečnih stroških. Vedno je treba stremeti k nižanju življenjskih izdatkov, kar lahko z kvalitetnimi okni naredite zelo učinkovito. Ker je njihov videz nadvse privlačen, se mnogi odločajo za lesena okna ali pa alu okna, ki so v zadnjih časih med najbolj prodajanim stavbnim pohištvom. Zaradi izboljšanih premazov in barv lesena okna v vzdržljivosti nič ne zaostajajo za plastičnimi ali alu okni. Njihovo vzdrževanje je enostavno če so okna enkrat letno pregledana in se male poškodbe pravočasno sanirajo.

Privlačna lesena okna za udoben in varen dom

Pri izbiri lesa za okna obstajata dve skupini – mehki in trdi les, izbira materiala je odvisna od različnih pogojev. Mednje spadata specifika določenega projekta in izpostavljenost podnebnim dejavnikom, zato je dobro vedeti že prej kakšen material želite uporabiti za svoja lesena okna. Najboljša je seveda kombinacija pri kateri je les prevlečen z aluminijem. Okna les aluminij so še bolj vzdržljiva in bodo preživela še naslednjo generacijo. Najboljši pri oknih te vrste pa je občutek, ki ga dajejo v stanovanju. Z aluminijem so namreč prevlečena samo iz zunanje strani v stanovanju pa imate še vedno pristen stik z lesom in sploh nimate občutka, da ste vgradili okna les aluminij.

Okna – cenik je konkurenčen za lesena okna in alu okna v ponudbi

Smreka je najpogostejši les iz katerega so izdelana lesena okna. Njegove dobre lastnostni in mehkost ter prijetna barva v končni obliki, naredijo dom prijeten in pomagajo ohraniti stik z naravo. Zanimivo pri smrekovem lesu je, da je velikokrat trši kot les, ki ga označujemo kot trdi. Zato imajo tudi lesena okna dolgo življenjsko dobo kljub temu, da so narejena iz mehkega lesa. Bistveno pri izdelavi oken je, da so drevesa sekana v pravem času in pravilno obdelana, saj bodo le tako ohranila svoje najboljše lastnosti. Če pa ste oseba, ki želi, da bi vaša okna trajala še dlje jih lahko zaključite oz. od zunaj oblečete z aluminijastimi oblogami. Okna les aluminij so moderna okna in tudi vašemu domu bodo dala moderen videz. Pomenijo zmagovalno kombinacijo, saj je aluminij najodpornejši material in zato idealen za njihovo zunanjo stran. Okna les aluminij so praktično najbolj odporna na okoljske vplive. Čeprav so dražja od plastičnih vam ne bo žal niti evra če se odločite zanje. Cenik za okna les aluminij je odvisen od dimenzij, od tega koliko slojna okna želite imeti, od vrste okovja in ostalih dodatkov. Torej, če vas zanimajo res kakovostna in vzdržljiva okna, ki bodo v prostorih obdržala videz domačnosti, so prava odločitev okna les aluminij.

Okna les aluminij so lesena okna z aluminijastimi oblogamiOkna les aluminij spadajo med najbolj odporna okna na okoljske vplive

Alu okna so energetsko zelo učinkovita in predvsem zelo varna

Alu okna so narejena iz aluminijastih profilov in s svojim videzom hitro pritegnejo poglede. Lahko bi rekli, da so najmodernejša okna zadnjih let. Zelo primerna so za zapiranje večjih odprtin saj so izredno močna in stabilna. Z ozkimi robovi spustijo v prostore še več svetlobe, ki je zelo zaželena v vsakem domu ali poslovnem prostoru. Priljubljena pa alu okna niso le zaradi svojega atraktivnega videza temveč tudi zaradi izjemne toplotne in zvočne izolativnosti. Mogoče jih je vgraditi v energetsko bolj zahtevne objekte, največkrat pa jih boste našli vgrajene v moderne poslovne stavbe. Ena njihovih najboljših lastnosti je vzdrževanje, saj ga v primerjavi z lesenimi okni praktično res ne potrebujejo, zaželeno je le občasno čiščenje. Na trgu je izbira velika, veliko je tudi ponudnikov stavbnega pohištva. Bistveno je, da izberete pravega, ki dolgoletno jamči za kakovost katero ponuja in odločitev bo zagotovo prava.