Drsna notranja vrata - praktična rešitev za manjše prostore

Za drsna notranja vrata se običajno odločimo zaradi boljšega izkoristka prostora ali v primeru zelo ozkih hodnikov. Drugi razlog je estetski, saj se drsna notranja vrata ponavadi lepo vklopijo v prostor. Za razliko od klasičnih vrat so drsna notranja vrata narejena tako, da se odpirajo ob steni. Na strop so nameščena vodila, po katerih nato drsijo vrata.


H kakovosti drsnih vrat lahko pripomore tudi kakovostno okovje. To je zlasti pomembno za vodila, po katerih drsi krilo in ki morajo biti izdelana iz trdnega in vzdržljivega materiala. Drsni sistemi nimajo talnih vodil in se vgradijo na steno ali strop. Kakovostnejše okovje omogoča za polnilo vrat tudi uporabo težjih materialov. V zadnjem času so tako zelo priljubljena drsna steklena notranja vrata.

Steklena notranja drsna vrataLesena ali steklena notranja vrata?

Največkrat so notranja vrata izdelana iz lesa, pogosto tudi v kombinaciji s steklom. Les je eden izmed najbolj prijetnih in naravnih materialov. Pričara domačnost, njegovi detajli pa lahko ponudijo tudi eleganco in skrivnostnost. Vsekakor dobro izbrana lesena notranja vrata na nek način odražajo nas.


Odločitev za lesena ali steklena notranja vrata želene dimenzije je presoja vsakega posameznika. Steklena notranja vrata se veliko bolje vključijo v sodobno oblikovana stanovanja, njihova cena pa je primerljiva s ceno lesenih.
Če menite, da lesena vrata ne sodijo v sodobno opremljen dom, se prav gotovo motite. Lesena vrata, vhodna ali notranja, namreč poudarijo vse prednosti in lepoto lesa, kanček modernega dizajna pa jim doda še steklo. Notranja vrata s steklom ali popolnoma steklena notranja vrata so odlična rešitev, če želite zapreti prostor in hkrati ohraniti čim več svetlobe.

Drsna notranja vrata - poleg standardne dimenzije možna tudi izdelava po meri

Notranja vrata nam zagotovijo več zasebnosti, imajo pa tudi druge funkcionalne vloge. Bistveno pa je, da so nam všeč in da so dovolj vzdržljiva.


Ponudba notranjih vrat na trgu ni majhna. V široki ponudbi se skrivajo notranja vrata različnih materialov, barv, oblik in detajlov. Poleg standardne dimenzije pa je notranja vrata možno izdelati tudi po meri. Med vsemi pa si moramo izbrati tista notranja vrata, katerih dimenzije se bodo skladale s prostorom, njihov videz pa z našimi željami.


V podjetju M Sora vam bomo pomagali izbrati takšna drsna notranja vrata, ki bodo tako stilski kot praktični dodatek vašemu domu. Naša ponudba vrat vključuje široko paleto možnosti. Na voljo so notranja vrata standardne dimenzije, notranja vrata pa vam izdelamo tudi po naročilu.

Vabljeni.

M Sora d.d. | Kakovostna in ugodna vhodna in notranja vrata po meri