Izpit za avto - najprej prva pomoč in prijava na CPP

Za večino mladih je izpit za avto ena najpomembnejših prelomnic, ki pomeni pot v neodvisnost in svobodo ter korak v odraslost. Pri tem je zelo pomembno, da si izberete pravo šolo vožnje. Dobra avtošola v Ljubljani je zanesljivo naša 3D avtošola Ljubljana Vič, ki vam zagotavlja kakovostne inštruktorje. Preden boste sedli v avto ali na motor, pa je potrebna prijava na CPP, teoretičen izpit pred komisijo, prva pomoč (izpit po tečaju), zdravniški pregled, ki zagotavlja, da je vaše zdravstveno stanje ustrezno za vožnjo, ter seveda izbira ustrezne šole vožnje. Pogoja za to, da boste lahko opravili še praktičen preizkus oziroma izpit iz vožnje, je najmanj 20 ur vožnje v spremstvu inštruktorja po določenem programu - in izpit za avto je vaš.

Izpit za avtoPrva pomoč (izpit) je predpogoj za izpit za avto

Med drugim je pri opravljanju vozniškega izpita oziroma pridobivanju vozniškega dovoljenja potrebna tudi prva pomoč. Izpit bose morali opraviti pri pooblaščenih izvajalcih,, pred njim pa je seveda obvezen tudi tečaj prve pomoči, na katerem se boste naučili vsega, kar potrebujete v primeru, ko je treba nekomu pomagati ob nesrečah, poškodbah ali zdravstvenih težavah. Za izpit za avto namreč ni dovolj le to, da znate upravljati vozilo, ampak je potrebno tudi poznavanje cestnoprometnih predpisov (prijava na CPP) in nudenja prve pomoči. Dobra avtošola v Ljubljani vam bo omogočila, da vse to opravite hitro in kakovostno.

Prijava na CPP

Ko je prva pomoč (izpit) za vami, ste že korak bliže izpitu. To je tudi edini izpit, ki vam ga ni treba še enkrat opraviti, če ste povratnik - torej če so vam vzeli vozniško dovoljenje in morate izpit za avto opraviti še enkrat. 3D avtošola Ljubljana Vič omogoča, da se prijava na CPP tečaj opravi kar prek spleta. Sami tečaji se izvajajo vsakih 14 dni. Trajajo najmanj 20 ur oziroma 7 delovnih dni. Sledi izpit pred komisijo, nato pa lahko začnete z vožnjo z inštruktorjem - če ste opravili prvo pomoč, zdravniški pregled in izpit iz cestnoprometnih predpisov. Po najmanj 20 prevoženih urah se lahko prijavite še na izpit iz vožnje in če ste uspešni, je izpit za avto vaš.

3D avtošola | Izpit za avto in prva pomoč - povezave do naše spletne strani:

  • Izpit za avto
  • Prijava na CPP
  • Prva pomoč izpit