CPP teorija

Ko se kandidat odloči opravljati vozniški izpit, se najprej sreča s CPP teorijo. CPP teorija je kandidatu predstavljena skozi predavanja, ki potekajo v izbrani šoli vožnje. Avtošola 3D svojim kandidatom nudi tečaj CPP v Ljubljani, ki pa ni ugoden le zaradi lokacije na Viču, ki je hitro dostopna z mestnimi avtobusi, temveč tudi zaradi cene, ki jo nudi svojim kandidatom. Poleg lokacije in cene pa Avtošola 3D skrb za kandidate izraža tudi in predvsem s posebnim poudarkom na kakovostna predavanja CPP teorije. Avtošola 3D kandidatom ponuja tečaj za A (CPP za motor) in B kategorijo (CPP za avto).

CPP za avto kandidatom predstavi pomen prometnih znakov in prometne signalizacije, pravila v križiščih, dolžnosti voznika in etiko v cestnem prometu. Tečaj CPP za avto (CPP teorija) kandidatu ponuja tudi nemalo vaj, s katerimi se lahko pripravi na izpitne teste CPP B kategorije. CPP teoriji tako sledi izpit CPP oz. testi CPP B kategorije. Ko kandidat pridobiva vozniški izpit, CPP testi pomenijo prvi korak. Temu pa po zaključenem izpitu CPP sledijo praktične ure vožnje, ki se zaključijo z izpitno vožnjo.

CPP teorija

Prijava na CPP

Medtem ko je prijava na tečaj teorije CPP možna preko telefona ali spletne strani, pa je prijava na izpitne teste CPP B kategorija možna le osebno na upravnih enotah. Tečaj CPP za avto torej kandidat lahko opravlja v izbrani šoli vožnje. Avtošola 3D (CPP v Ljubljani) tečaj organizira vsakih 14 dni. Vozniški izpit CPP testi oz. izpit CPP pa je v Ljubljani možno opravljati le na Agenciji za varnost prometa, na Kotnikovi 19 a in le ob predhodni osebni prijavi na upravni enoti. Testi CPP B kategorija ali izpitni testi CPP za avto se rešujejo v obliki elektronskih pol, na katere pa se kandidat lahko pripravi tako na predavanjih, kot tudi doma. Kandidat se lahko na izpitne teste CPP B kategorija pripravi tako z rednim sledenjem predavanj, kot tudi doma, z reševanjem primerov izpitnih pol na spletu.