Vozniški izpit pri 16 letih - čimprej tem bolje

Pri 16 letih morda res ne boste še pridobili vozniški izpit, saj je minimalna starost za to 17,5 let. Vendar pa to ne pomeni, da ne morete pri 16 letih že voziti. Pa si poglejmo, kako poteka celoten postopek! Mladostnik pri 16 letih lahko vozi motorno vozilo B kategorije, vendar mora biti vožnja vedno nadzorovana s strani spremljevalca. Prav tako se lahko pri 16 letih vozi z vozilom z največjo dovoljeno maso 3,5t in nima več kot 9 sedežev. Tečajnik pri 16 letih mora opraviti zdravniški pregled za vozniški izpit na medicini dela, športa in prometa za B kategorijo. Po opravljenem praktičnem preizkusu dela na izpitnem centru/upravni enoti, lahko vpiše v evidenčni karton vožnje do 6 spremljevalcev, vendar:
- Spremljevalci morajo biti starejši od 27 let
- imajo najmanj 5 let vozniško dovoljenje B kategorije
- in ne več, kot 5 kazenskih točk

Tečajnik lahko opravlja izpitno vožnjo pred izpitno komisijo, ko dopolni 18 let.


Vozniški izpit pri 16 letihTečaj prve pomoči cena - ukrepajte pravilno ob nezgodi

Pridobi znanje, kako pravilno ukrapati v primeru nezgod, in se prijavi na tečaj prve pomoči na RK Slovenije, saj te bo tečaj stal samo 28,72€. Cena tečaja res ni visoka, toča če v primeru nesreče, ko vsaka minuta šteje, ne boš znal pomagati bo cena veliko večja. Rdeči križ organizira tečaj prve pomoči na območnih združenjih RK po vsej Sloveniji, cena pa je enotna. Tečaj prve pomoči lahko opravljate tudi pri nas, na šoli vožnje. Tečaj traja 10 šolskih ur, predavanja niso obvezna, so pa priporočljiva. Obvezen je samo izpit iz prve pomoči.

Zdravniški pregled za vozniški izpit in CPP

Zdravniški pregled je eden izmed pogojev opravljanje vozniškega dovoljenja oziroma, da se sploh lahko prijavite na praktičen del vožnje. Zdravniški pregled za vozniški izpit lahko opravite, kadarkoli. Mi svojim tečajnikom predlagamo, da opravijo zdravniški pregled za vozniški izpit pred ali med opravljanjem tečaja prve pomoči. Ko imate zdravniško potrdilo in potrdilo opravljene prve pomoči, sledi tečaj CPP in nato še CPP izpit. Pri nas svojim uporabnikom ob vpisu v šolo vožnje ustvarimo uporabniški račun, preko katerega lahko tečajniki preko spleta rokujejo z različnimi učnimi pripomočki ter tudi testi za vozniški izpit, ki služijo kot predogled in predpriprava na kasnejši dejanski CPP.

Avtošola 3D | Da bi opravili vozniški izpit pri 16 letih boste morali najprej opraviti zdravniški pregled, tečaj prve pomoči