Zaščitne rokavice iz lateksa primerne tako za fina kot za groba dela

Zasščitne rokavice iz lateksaZaščitne rokavice iz lateksa so na voljo v različnih izvedbah - kot rokavice za enkratno ali večkratno uporabo. Medtem ko je v preteklosti veljalo, da je pri zahtevnejših opravilih primeren material za rokavice le usnje, pa je dandanes izbira precej bolj pestra. Tudi pri grobih delih lahko usnje za rokavice marsikdaj uspešno zamenjajo drugi materiali; poleg že omenjenih zaščitnih rokavic iz lateksa lahko denimo posežete tudi po rokavicah iz nitrila, poliamida ali celo po aluminiziranih rokavicah. Pogosto se uporablja tudi umetno usnje za rokavice. Pri finih delih pa bo bolj kot usnje za rokavice primeren bombaž, seveda pa so za ta namen še posebej pogoste prav zaščitne rokavice iz lateksa.

Zaščitne rokavice iz lateksa zagotavljajo udobje in omogočajo dober oprijem

Prednost zaščitnih rokavic iz lateksa je, da omogočajo zelo dober oprijem in popoln nadzor pri delu, pri čemer je pomembno, da izberete velikost, ki se vam povsem prilega. To dandanes ne bo težava, saj so zaščitne rokavice na voljo v zelo različnih velikostih. Zaščitne rokavice iz lateksa so udobne za nošnjo, obenem pa zagotavljajo kakovostno zaščito pred urezi in drugimi vrstami poškodb.

Na voljo tudi zaščitne rokavice iz naravnega lateksa

Za tiste z občutljivo kožo ali različnimi vrstami alergij pa so še posebej dobra rešitev zaščitne rokavice iz naravnega lateksa. Tovrstne rokavice lahko nudijo tudi zaščito pred električno napetostjo, zato je spekter njihove uporabe zelo širok. Izbira najprimernejšega materiala za delovne oziroma zaščitne rokavice je tako povsem prepuščena vam - možnosti je vsekakor več kot dovolj.

Več o zaščitnih oblačilih >>