Oljenje parketa vse bolj priljubljeno, saj je cena storitve ugodna

Dolgoročno obstojnost lesa zagotavljajo različni premazi in voski, v zadnjih letih pa se kot zaščita za les vse bolj uveljavlja oljenje parketa, katerega cena je vse bolj ugodna. Gre za stoletja staro metodo, ki pa je v zadnjih desetletjih zaradi (tako resničnih kot tudi navideznih) prednosti, ki jih ponuja lakiranje, nekako utonilo v pozabo.

POLAGANJE VINILA


Oljen parket je zaščiten pred različnimi škodljivimi vplivi, saj je površina nepropustna, obenem pa olje poudari tudi lepoto in naravno barvo lesa. Za oljenje parketa se, poleg ugodne cene, mnogi odločijo tudi zaradi dejstva, da ima oljen parket mat, torej nesvetlečo in malce grobo površino. Oljenje parketa je priporočljivo enkrat na dve do tri leta. Večkrat je treba obnavljati zelo obremenjene dele, npr. prehode pri vratih.

Oljenje parketa cenik

Oljenje parketa - postopek

Parket je pred oljenjem potrebno zbrusiti. Olje namreč, v nasprotju z lakom, ne zapolni luknjic, razpok, udrtin in prask v lesu, zato mora biti parket res fino in natančno zbrušen. Olje za parket prepoji pore lesa, prodre globoko v globino in prepreči vpijanje vode in drugih tekočin. Kljub temu olje za parket por ne zapre, zato te ostanejo prepustne na vodno paro. Tako se lahko naravna vlažnost lesa uravnava z okolico, kar obdelani površini daje naraven otip.

KLASIČEN PARKET


Olje za parket diha z lesom, mu omogoča raztezanje in krčenje. Če olju primešamo pigment, pa lahko bistveno povečamo tudi njegovo odpornost na UV-žarke. Plast olja se zlepa ne obrabi in s staranjem ne potemni. Ob pravilnem nanosu se ne pojavljajo mehurji, prav tako se utrjena plast ne lušči in ne poka.

Oljenje parketa cena

Lakiranje ali oljenje parketa - cena je pri obeh podobna

Cena za oljenje parketa se od cene za lakiranje parketa ne razlikuje bistveno; precej večja je razlika med različnimi cenovnimi (in s tem kakovostnimi) razredi lakov. Če delamo primerjavo, oljenje bi nas stalo približno toliko, kot lakiranje z lakom srednjega cenovnega razreda.

Vas zanima cena za oljenje gotovega parketa? Cenik si lahko ogledate na naši spletni strani. Več o naši ponudbi in različnih vrstah parketa, ki ga ponujamo tukaj: http://www.parketi-godnjavec.si/vrste-parketa