Polaganje parketa, vinila in ostalih oblog: ugodna cena za polaganje!

Polaganje parketa oziroma polaganje vseh vrst surovih ter gotovih parketov, brušenje in lakiranje ali oljenje parketa, vzdrževanje ter obnova oljenega parketa, polaganje laminata, polaganje toplega poda ali PVC-ja, polaganje plute, polaganje itisona ali tapisona, vstavljanje intarzij in vzorcev, polaganje vinilne talne obloge oziroma polaganje vinila na klik, odpravljanje poškodb na parketu, laminatu ali PVC-ju (globoke praske, luknje itd.) - vse to so storitve našega podjetja. S polaganjem parketov, laminatov in ostalih talnih oblog se ukvarjamo že več kot 40 let. Naše dolgoletne izkušnje nam zagotavljajo kvalitetno izvedbo naših storitev. Svoje znanje neprestano nadgrajujemo in se seznanjamo z novostmi preko rednih izobraževanj. Naše delo je uspešno zaradi bogatega znanja, pa tudi zaradi sodobnih strojev in orodja, ki ga pri svojem delu uporabljamo. Cena za polaganje parketa in cena naših ostalih storitev je ugodna in konkurenčna.

Polaganje parketa po ugodni ceni

Kaj zajema polaganje parketa?

Preden se lotimo samega polaganja je potrebno dobro pripraviti podlago. Tla, na katera bomo polagali parket, morajo biti trdna, ravna in popolnoma suha. Po ustrezni pripravi podlage sledi samo polaganje gotovega parketa ali druge vrste parketa. Če je podlaga dovolj ravna, jo utrdimo s poliuretanskimi ali akrilnimi primerji, v primeru neravne podlage se priporoča tudi ravnanje z izravnalno maso ali z OSB ploščami. Nato je na vrsti lepljenje parketa. Pri tem je izbor lepila odvisen od vrste podlage, pa tudi od izbranega parketa. Polaganju sledi tudi brušenje in lakiranje ali oljenje. V primeru, da gre za polaganje gotovega parketa, potem brušenje in lakiranje ali oljenje ni potrebno, saj gotovi parket po polaganju ne potrebuje dodatne obdelave in dan po končanem delu lahko začnete prostor normalno uporabljati.

Polaganje parketov različnih vrst po ugodni ceni

Obstaja veliko različnih vrst parketa, v osnovi pa se delijo na klasični parket, lamelni parket (mozaični), dvoslojni, troslojni, lam parket, industrijski parket, kmečki pod, ladijski pod itd. Delimo jih lahko tudi glede na vrsto lesa. Med najbolj pogostimi so še vedno hrastov parket, sledijo pa bukov parket, jesen, bambus itd. Parket sodi med najbolj kakovostne talne obloge, ki so že dolgo časa zelo priljubljene. Če potrebujete kakovostno polaganje parketa po konkurenčni in ugodni ceni, potem smo mi pravi naslov za vas. Polaganje različnih vrst parketa je v osnovi enako, ne glede na to, ali gre za surov parket ali za izgotovljen parket. Razlika nastane pri kasnejši obdelavi. Izgotovljen parket ne potrebuje dodatne obdelave, surov parket pa je potrebno pustiti nekaj dni, saj se mora pred nadaljnjo obdelavo lepilo povsem posušiti ter doseči končno trdnost. Nato se lahko začne z brušenjem položenega parketa, sledi zapiranje rež, montaža kotnih letvic ter lakiranje ali oljenje. Po dnevu ali dveh lahko pričnete prostor normalno uporabljati.

Polaganje parketa ugodno

Obnova parketa ali nov parket?

Izkušnje so pokazale, da se v večini primerov lahko star in poškodovan parket zelo hitro in kvalitetno obnovi. V kolikor parket ni pretirano dotrajan, je po obnovi videti kot nov. Popravi se posamezne odstopljene deščice, obrusi se ga do zdravega lesa, zapre se reže med deščicami ter polakira ali naolji. Obnova parketna največkrat zajema tudi zamenjavo kotnih letvic. Ne glede na to, ali potrebujete obnovo ali se odločate za novo polaganje parketa,mi smo pravi naslov za vas.

Vinilne talne obloge

Vinil oziroma vinilne talne obloge so zamenjale nekoč zelo priljubljene vinas plošče. Če je bil nekoč vinil nepriljubljen za polaganje v stanovanjske objekte in smo ga srečevali predvsem v javnih prostorih, pisarnah, hodnikih itd., pa so se danes pogledi spremenili. Na voljo je veliko vzorcev vinila (imitacije kamna, marmorja, lesa itd.), polaganje pa je hitro in enostavno. Vinil je zelo vzdržljiv material, ki se lahko pohvali z izredno dolgo življenjsko dobo. Glede na ceno spada med ugodnejše talne obloge, ugoden je za hojo in prijeten pa bivanje. V našem podjetju lahko poskrbimo tudi za polaganje vinila na klik oziroma polaganje vinilne talne obloge.

POLAGANEJ PARKETA IN DRUGIH TALNIH OBLOG