Pošlji povpraševanje

Laminati idealni za moderen dom: hitro polaganje in velika izbira

Laminati so idealna izbira za vaš prostor, ki je zelo obremenjen in prehoden. Če iščete privlačno in cenovno ugodno talno oblogo, so laminati naravnost idealna izbira. Laminati so izvrstna cenejša različica lesenih tal, kamna ali ploščic, saj je na voljo veliko vrst laminata v vseh optikah naravnega materiala, pri tem pa so laminati videti avtentičnega in prijetnega videza. Vrste laminatov omogočajo ustvarjanje velikega razpona pri opremljanju stanovanja, saj je mogoče izbrati različne opcije laminatov – od elegantnega videza do podeželskega ali modernega. Polaganje laminata je ob tem zelo preprosto, hitro in uspešno, če se upoštevajo osnovna navodila. Prav zaradi vseh teh odlik so laminati med talnimi oblogami prava uspešnica.


Široka izbira vrst laminata in bogastvo različnih videzov

Da je na voljo toliko različnih izbir, videzov in vrst laminata (kar je pri marsikaterem kupcu odločilno, da se odloči za polaganje laminata v svojem domu),  je posledica tega, da je laminat sestavljen iz več plasti, zgornja plast pa se lahko prilagaja. Spodnje plasti laminata so nosilne in zagotavljajo laminatu trdnost, na zgornji plasti pa so dekorativne folije z različnimi vzorci in dizajni. Kvaliteta laminata je odvisna od kakovosti materiala, iz katerih so plasti v laminatu, in pa od tega, kakšno ima laminat debelino. Največkrat so laminati sestavljeni iz štirih plasti, pri višji kvaliteti laminata pa lahko tudi iz šestih ali več. Glede na to se giblje pri laminatu debelina od 5, 7, 8 do 12 milimetrov ali več. Okrog 90 % materiala (odvisno od vrste laminata in od kvalitete laminata) v plasteh laminata je naravnega izvora – lesna vlakna, lesni prah in veziva, spodnji sloj pa je vodoodporen.


Na kaj je treba biti pozoren pri polaganju laminata?

Pred polaganjem laminata je treba laminat pustiti kak dan v prostoru, kjer bo položen, da se temperaturno prilagodi. Samo polaganje laminata poteka hitro in enostavno, položi se plavajoče – na klik, podlaga pa mora biti suha in ravna. Pri tem se lahko polaganje laminata izvede na ustrezno podlogo, kot je pena, pluta, filc in podobno, lahko pa tudi kar na že obstoječo talno oblogo. Laminati so primerni tudi za polaganje na talno gretje. Izvrstni so za hitre obnove prostorov, ker ima laminat debelino samo od 5 mm in ni treba ničesar prilagajati. Če ste se navdušili nad funkcionalnostjo in estetiko laminatov, vas vabimo, da se oglasite v Parketarstvu Godnjavec, kjer vas bomo navdušili z izjemnimi dekorji udobnih in ugodnih laminatov, na voljo pa imamo tudi usposobljeno ekipo za polaganje laminata.