Kakovostni masivni parketi podjetja TOP talne obloge, parket

Masivni parketi so narejeni iz različnih drevesnih vrst, razlikujejo pa se tudi po načinu polaganja. Najbolj priljubljen je klasični parket, ki se lepi na podlago. Na koncu se mora klasični, panelni in lamelni parket obdelati še z brušenjem in lakiranjem ali oljenjem. Klasični parket je mogoče tudi večkrat obnoviti in mu s tem podaljšati življenjsko dobo. Masivnega je mogoče položiti tudi na talno ogrevane estrihe (parketi za talno ogrevanje), vendar pa moramo pri tem upoštevati širino deščic, ki ne smejo biti širše od 65mm. Za tovrstno uporabo je še posebej primeren industrijski parket.

Parket lahko lepimo na tla ali ga polagamo plavajočeMasivni parketi so narejeni iz različnih drevesnih vrst.Polaganje parketa je naporno opravilo, ki zahteva določene predpriprave

Masivni parketi so občutljivi na nihanja zračne vlage v prostoru. Priporočamo vam, da je relativna vlažnost v prostoru približno 55 % pri temperaturi, ki je primerna za bivanje. Masivni parketi so lahko izdelani iz enobarvnih ali raznobarvnih ploščic, vendar vedno iz istega lesa. Barva parketa je odvisna od vrste lesa, ki je uporabljen za parket, najsibo klasični, lamelni, panelni ali pa industrijski. Masivni parket je mogoče tudi pobarvati, vendar pa se ljudje raje odločajo za naravne tone, ki naredijo stanovanje bolj domače in prijetno.

Lamelni, panelni, industrijski ali klasični parket?

Lamelni parket je cenovno lažje dostopen kot masivni parket. Njegova montaža je zelo enostavna. Na podlago se lepi s pomočjo disperzijskih lepil. Primerni pa so predvsem za prostore, kjer se vlaga dosti ne spreminja: spalnice, dnevne sobe, kabineti... Panelni parket je enostaven za montažo, saj ga ni potrebno brusiti ali dodatno premazati z zaščitnimi sredstvi tako kot gotovi parket. Vseeno pa to lahko storimo, saj panelni parket tako zdrži še dlje. Industrijski je sestavljen iz majhnih, lahko tudi raznobarvnih deščic. Zaradi tega je industrijski oz. »tehno« parket v zadnjih letih zelo priljubljen. Lahko pa izberete tudi klasičen masivni parket. Na vodljo je v številnih naravnih vzorcih, ki jih tvori les.

Obiščite naš salon v Ljubljani in si oglejte lamelni, klasični, industrijski, panelni ali masivni parket. Na voljo je tudi tikov les in muiracatiara ali tiger wood. Izberite najboljše, nas pa pokličite, da vam ga strokovno položimo.