Gotovi parket - cena odraža kakovost!

Za gotovi parket cena ni pretirana, če znesek primerjamo z drugimi elementi pri gradnji in opremljanju stanovanjskih ali drugih prostorov. Je pa vsekakor pomemben dejavnik pri izbiri za tiste, ki pogledujejo za alternativami. Polaganje gotovega parketa namreč ni edina rešitev, pravzaprav pride v poštev le v določenih primerih, tudi če si še tako želite gotovi parket. Cena je kot vedno odraz kakovosti, kar pomeni, da na tem področju ne gre varčevati - to velja tudi za oljenje gotovega parketa in druga opravila, naposled seveda tudi za popravilo gotovega parketa, če je to potrebno.

VEČ O POLAGANJU PARKETA

gotovi parket cena

Polaganje gotovega parketa

Če se odločite za gotovi parket, cena ni le strošek materiala, temveč je treba upoštevati še veliko drugih opravkov. Delo se začne že pred polaganjem gotovega parketa - površino, kamor želite namestiti gotov parket, je treba namreč ustrezno pripraviti, kar pomeni v prvi fazi skrbno načrtovanje, nato pa primerno obdelavo površine. Samo polaganje gotovega parketa običajno izgleda tako, da se material na površino zalepi, nekatere vrste parketa pa se lahko polagajo plavajoče.

polaganje gotovega parketaZa gotovi parket cena s časom morda naraste!

Če želite gotov parket uporabljati kar se da dolgo in ga ohraniti v odličnem stanju, ga je treba seveda ustrezno vzdrževati. Res je, da oljenje gotovega parketa ni potrebno takoj po namestitvi (tako da je za gotovi parket cena na začetku ugodnejša), kot to velja za nekatere druge vrste, pride pa oljenje parketa seveda v poštev kasneje. Z rednim vzdrževanjem sicer ni bojazni, da bi za gotovi parket cena narasla posebej visoko, razen v primeru, da pride do neobičajne uporabe, poškodb in podobno. Lahko se celo zgodi, da je potrebno celovito popravilo gotovega parketa, morda pa kar menjava starega parketa za novega. Na srečo je obseg poškodb le redko tako velik, v večini primerov je možno parket učinkovito popraviti in obnoviti v začetno stanje. Več preberite tukaj:http://www.parketi-godnjavec.si/lamelni-parket