Oljen parket za naravni videz

Oljen parket, ki je premazan s kakovostnim oljem, je že dovolj dobro zaščiten pred mehanskimi in drugimi poškodbami tal. Četudi je ta premazan že tovarniško, to za dolgotrajno zaščito ni dovolj. Prav zaradi tega je potrebno poskrbeti za dodatno nego. Dodatna plast olja bo poskrbela, da bodo tla zdržala dlje časa, lažje jih boste vzdrževali, na njih pa bodo tudi težje nastale praske in druge mehanske poškodbe.

Prav tako bojo tla s parketom videti bolj naravno, saj bo njegova barva toplejša in bo bolj spominjala na barvo naravnega lesa. Toplina pa se bo odražala tudi ob stiku, zato bo po takih tleh prijetnejše hoditi.

oljen parket


Kam po kakovostne talne obloge?

Podjetje Top talne obloge parket je družinsko podjetje, ki se ponaša z več kot 40-letno tradicijo dobave in montaže različnih talnih oblog, med drugim tudi oljenega parketa. Korak do nas torej pomeni korak do vaših novih tal.

Če želite lepa in moderna tla, če cenite kakovost in ste radi v koraku s časom, potem bojo zagotovo ustregli vašim željam. V njihovem prodajnem salonu vam bojo z veseljem prisluhnili in se posvetili vašim potrebam . Vzdrževanje oljenega parketa je še ena možnost, za katero lahko poskrbimo. Prav tako se lahko na njih obrnete, če potrebujete barvanje parketa.

V primeru, da je vaša tla potrebno obnoviti, pa ponujajo tudi to vrsto storitve. Svoje delo bojo opravili tako strokovno, da se vam bo zdelo, da ste tla obložili z drugim lesom in ne le obnovili obstoječega. Obnovili bojo namreč dotrajane ali polomljene deščice ter les obrusili do zdravega dela. V tem procesu zaprejo odvečne reže med deščicami ter poskrbijo za lakiranje ali oljenje tal – odvisno od vaših želja. Pri obnovi tal pa se najpogosteje menjavajo tudi kotne letvice.

razlcne-dimenzije-parketa

Ker se dobro zavedajo, da ima vsak posameznik svoje želje in potrebe, ter da se dimenzije parketa razlikujejo ne samo od doma do doma, temveč celo od sobe do sobe, bojo pozorno prisluhnili in spremljali vse vaše ideje in potrebe ter za vas ustvarili tla, ki vam bodo pisana na kožo. S svojimi številnimi izkušnjami s prenavljanjem, vzdrževanjem in polaganjem različnih talnih oblog bodo poskrbeli, da boste s celotno uporabniško izkušnjo zares zadovoljni.


Zakaj so tla obdelana s kakovostnim oljem tako atraktivna?

Omenili smo že, da olje da lesu, s katerim so tla obložena, naraven videz in ga dodobra zaščiti pred različnimi vplivi. Prav tako pomaga, da je tla lažje vzdrževati. Toda zakaj so tla, ki so obdelana z oljem, videti tako atraktivna?

Oljen parket je oljen z naravnimi olji, ki omogočajo enostavno vzdrževanje in dolgotrajen naravni videz tal. Prestižen videz le-teh pa je ustvarjen z obdelavo masive (dimljenje, toniranje, umetno staranje), ki še dodatno izpostavi naravni videz lesa. Lahko omogočijo tudi barvanje parketa, s čimer bodo vaša tla po obdelavi še toliko bolj posebna.

barvanje-parketa

Obloga je narejena iz 4 oz. 6 mm hrastove masive evropskega porekla in križno vezane podporne plošče iz ruske breze, ki omenjeno leseno talno oblogo odlično stabilizira, zato ga lahko polagate celo na talno gretje.
Kaj pa dimenzije? Parket oz. deščice iz katerih je narejen material, so na voljo v različnih širinah (med 65 in 385 mm) in v različnih oblikah (deščice, ribja kost, madžarska ribja kost), zato so lahko tla skoraj do popolnosti prilagojena posameznemu domu oz. sobi.

Seveda pa je potrebno za to, da bodo tla tudi ostala tako atraktivna, poskrbeti za vzdrževanje in negovanje materiala.


Oljen parket: vzdrževanje je lažje, a nujno potrebno

Da bi tla ostala dobro zaščitena in lepega videza več let, je oljenje parketa potrebno redno izvajati. Oljna prevleka, ki jo boste redno vtirali v vrhnjo plast tal, jim bo namreč dodala sijaj. Sicer se oljenja lahko lotite tudi sami, vendar vam svetujejo, da se raje obrnete na strokovnjake. Ti bodo namreč za vaša tla lahko poskrbeli s kakovostnimi materiali. Ker so dovolj usposobljeni, pa bodo delo opravili dobro, saj bodo za to uporabili primerne stroje.

Premazovanje tal z oljem pa ni dovolj za kakovostno vzdrževanje. Poleg tega je namreč potrebno poskrbeti tudi za redno čiščenje tal. Vzdrževanje čistoče vrhnjega sloja je ključno, če želite, da bodo vaša tla zdržala dlje časa in vas bodo vedno znova očarala s svojo svetlo naravno barvo.

oljen-parket-vzdrzevanje

Za suho čiščenje lahko poskrbite s pometanjem ali sesanjem, vendar tal ne smete sesati s parnim sesalcem. Poleg tega je priporočljivo, da med sesanjem uporabljate mehko krtačo. Obstajajo tudi specialne krpe, s katerimi boste lahko brez težav poskrbeli, da bodo tla še vedno svetleča in lepa, na njih pa ne bo prahu in večjih kosov smeti.

Če se boste odločili za mokro čiščenje, kar bo kdaj pa kdaj zagotovo neizogibno, pa za to uporabljajte specializirana čistila, ki niso preveč agresivna. Poskrbela bojo namreč za nego vrhnje povoskane plasti in hkrati temeljito očistila tla.


Prava talna obloga za vsak dom

V ponudbi boste našli bogato izbiro različnih talnih oblog z različnimi dimenzijami, saj se, kot rečeno, zavedajo, da imata vsak dom in vsaka soba svoje potrebe.

Če jih boste obiskali, se boste razveselili vseh možnosti, ki jih imajo, saj ponujajo kombinacijo dostopnih cen in vrhunske kakovosti. Vse skupaj pa bojo z veseljem pospremili še s strokovnim nasvetom, ki vam bo pomagal pri izbiri optimalne talne obloge.