Obnova parketa - cena obnove in cenik parketa - koliko stane?

Obnova parketa - cena je odvisna od več dejavnikov. Za približno oceno, koliko stane obnova parketa moramo imeti v mislih vse, kar lahko vpliva na ceno: starost, stanje in vrsta parketa, ki ga je potrebno obnoviti ter vrsta obnove. V primeru, da zadostuje popravilo parketa, obnova celotnega parketa ni potrebna, kar bistveno zniža ceno. Cenik popravila je bistveno nižji od cene obnove z brušenjem in lakiranjem.

Koliko stane popravilo in koliko stane obnova in parketarstvo po korakih

V primeru, da ima parket take lastnosti, da popravilo ne zadostuje, dopušča pa obnovo parketa je ta zaradi ugodnega cenika, bolj smiselna, kot menjava parketa. Cena obnove parketa je mnogo ugodnejša od cene menjave parketa, vendar pa mora biti izvedena pravilno in kvalitetno, ter mora imeti več faz: Preverjanje parketa, ki ga obnavljamo: obnova se začne tako, da preverimo če so vse deščice pritrjene na talno oblogo - le to lahko opazimo s hojo po njih in z zvokom. V primeru poškodovanih delov, se le ti nadomestijo. Čiščenje: Sledi čiščenje deščic in tal, da obnovljen parket ne bo imel razpok. Popravilo tal: priporoča se natančna izravnava oz popravilo tal. Sledi precizen nanos deščic po obstoječem vzorcu, kitanje ter brušenje ter opcijska zaščita parketa z oljenjem oz voskanjem.

obnova parketa cena (cenik)

V našem podjetju po ugodni ceni polagamo in vstavljamo vzorce, brusimo, lakiramo, oljimo, vzdržujemo in obnavljamo klasični, gotovi, mozaični, lam in kant in tehno parket. Poleg tega, pa polagamo tudi vse ostale vrste podov, kot so kmečki pod, laminat, linolej, PVC, itison, tapison, topli pod, vinil, itd.po ugodnem ceniku.

Cena obnove parketa - koliko stane?

Cena oz cenik obnove parketa je pomemben dejavnik pri izbiri izvajalca obnove parketa, vendar pa na ceno obnove lahko vpliva poleg stanja parketa tudi izbor zaključne faze obnove, npr. lakiranje ali voskanje, ipd.

Koliko stane obnova parketa je pogosto vprašanje, vendar ne edino. Ker je parketarstvo precizno delo, večino ljudi poleg cenika zanima predvsem kvaliteta obnove. Cene obnove v našem podjetju Mitja Godnjavec s.p, je zelo ugodna, kvaliteta izvedbe pa vrhunska. Naša kvalitetna obnova oz popravilo po ugodni ceni, lahko parketu povrne videz novega. Delo opravljamo natančno in najprej popravimo deščice in jih zamenjamo z novimi, kjer je to potrebno. Popravimo in pripravimo tla za nove deščice, izvedemo brušenje do zdravega lesa in izravnamo zamenjane deščice na skupno višino. S kitanjem zapremo reže med deščicami in zamenjamo kotne letvice, čemur sledi lakiranje oz oljenje.

koliko stane obnova parketa


Visoka cena obnove in pogoste napake v parketarstvu

Obnova parketa je vedno specifičen projekt, kateri ima svojo ceno in svoja pričakovanja. V izogib napakam, ki se pojavljajo v parketarstvu ob obnovah smo pripravili nekaj nasvetov.

ZAKAJ SE SPLAČA PLAČATI CENO OBNOVE PARKETA Z BRUŠENJEM?


V praksi se redko zgodi, da parketa ni smiselno obnoviti, vendar pa, se v primeru starejšega in poplavljenega lamelnega parketa, kljub nižji ceni obnove v primerjavi z zamenjavo, priporoča njegova zamenjava na naslednji način: Vzemite si čas: Kljub temu, da imamo radi delo opravljeno hitro, pa je brušenje s preveliko hitrostjo brusilnika neprimerno. Hitrejše brušenje parketa lahko povzroči, da diamantne ploščice ne bodo dobro obrusile parketa. Za pravilno brušenje pri obnovi parketa so pomembne naslednje lastnosti: prava hitrost stroja za brušenje, pritisk na brusilni stroj, teža brusilnega stroja in velikost diamantnih plošč. V parketarstvu je obnova parketa s strojnim brušenjem ena izmed zelo preciznih nalog. V primeru da opazimo prasko, ki nastaja ob brušenju, jo popravimo takoj in se ne zanašamo, da jo bomo lahko »zbrusili« z naslednjim brušenjem. V parketarstvu je pomembno, da sta želja stranke ter rezultat in cena dogovorjena. Včasih se zgodi, da imamo svojo vizijo, kakšen naj bo izgled parketa po obnovi in dober strokovnjak, ki se spozna na delo bo znal oceniti stanje parketa in izpolniti naročilo obnove parketa po dogovorjeni ceni.