Obnova parketa - nasveti in ponudba po ugodni ceni

Obnova parketa ni več tabu tema, kot je to bila v preteklosti. Tudi poškodovan ali starinski tip tal se dandanes da zelo kvalitetno obnoviti. Pomembno je le, da ni pretirano dotrajan ali so nanj že preveč vplivali zunanji vremenski vplivi.

Po samem postopku obnove bo tako videti, kot takrat, ko je bil prvič položen, izgledal bo kot nov in zagotovo se vsak strinja, da je takšna talna obloga najbolj prijazna našim stopalom in prostoru, saj doda pridih narave in domačnosti. Sedaj se morda sprašujete kako je to mogoče? Ponudba podjetja Mitja Godrnjavec sp. vam pomaga priti do željenega rezultata, ki bo vaše talne obloge popolnoma obnovil in osvežil.

obnova-parketa-vzdrzevanje

Vzdrževanje oljnega parketa še ni bilo nikoli prej enostavnejše

Oljenje talnih oblog je zelo star način, ki zaščiti vaša tla pred zunanjimi vplivi. V preteklosti so zanj uporabljali lan, vendar je to dandanes zelo nepraktično, saj je samo sušenje ob njegovi uporabi izredno dolgo. Sam postopek je zaželen, ker da oblogam bolj naraven, topel videz ter svilnat sijaj, ki je zelo privlačen za oči.

Ste se kdaj spraševali kako najbolj učinkovito poskrbeti za vzdrževanje oljnega parketa, da bo njegov sijaj ohranjen še več let? Naj vam slednji odgovori pomagajo rešiti vprašanja in skrbi ter podaljšajo življenjsko dobo vaših tal za več desetletij. Tedensko lahko uporabljate sesalec, ki bo odstranil nezaželen prah in večje kose smeti. Za brisanje je zelo pomembna izbira čistilnih sredstev. Ta morajo biti nežne konsistence in površine.

vzdrževanje-oljnega-parketa-je-kljucno

Ključnega pomena je, da se ne uporablja veliko vode. Ta namreč lahko povzroči, da nam obloge odstopijo. Za oljen parket je potrebna uporaba posebnih čistil, nikakor ne navadnih. Na tržišču obstajajo posebni šamponi, ki delujejo kot loščilo. Pomembno je, da redno obnavljate tudi premaz. Ročno lahko tako vzdrževanje opravite enkrat letno, vsekakor pa pri podjetju bolj svetujejo vzdrževanje strojnega tipa, ki se opravi enkrat na vsake dve do tri leta. Brušenje v primeru rednega vzdrževanja oljnega parketa tako ni nikoli več potrebno.


Obnova parketa po preizkušenih nasvetih večletnih izkušenj mojstra

Sama obnova parketa sestavlja popravilo odstopljenih posameznih deščic, brušenje do popolnoma zdravega lesa, zapiranje rež med deščicami, na koncu pa se poskrbi za samo lakiranje. Redkokdaj se dogodi, da sama obnovitev ni mogoča, največkrat v primeru starejših lamelnih talnih oblog, ki so bile poplavljene.

Najpomembnejše je, da s samim popravilom nikakor ne odlašate, saj velja pravilo, da starejša je sama poškodba, težje in tudi finančno dražje bo samo popravilo.

bel-oljen-parket

Za razliko od oljenega parketa, lakiran samega vzdrževanja praktično ne potrebuje. Potrebno pa ga je prenoviti na določeno obdobje, v podjetju priporočajo na 15 let. Prenova je potrebna prav tako v primeru hujših poškodb, odstopanju sloja laka ali njegovi poškodbi ter v primeru, da opazite nastanek prask ali sivenja tal. Obstajajo tudi večslojne talne obloge. Vse je mogoče prenoviti. Obnova parketa pa je odvisna od načina samega polaganja ter od debeline furnirja.

Da pa bo sama obnova zares temeljita, za konec vsebuje brušenje, kitanje in lakiranje. Marsikateri ponudnik tega zadnjega ne vključuje, ali pa je potrebno za to dodatno plačilo. Zato se dodobra pozanimajte o vsebini same ponudbe. Brušenje namreč odstrani zgornji zaščitni lak ter površinske poškodbe, ki so nastale z leti npr. praske, zarezi. V primeru, da takšna odstranitev ni mogoča, praske popravi kitanje.

Pomembno je, da ima ponudnik zagotovljen kvaliteten brusilni stroj ter tudi večurno prakso in znanje o lakiranju ter prenovi. Svetujejo vam, da se odločite za zares izkušenega mojstra, kajti le tako bodo vaša tla izgledala le najboljše ter ohranila dolgo življenjsko dobo. Gre le za dražjo investicijo in tako se splača vložiti v njeno vzdrževanje in ohranjati kakovost.

vzdrzevanje-parketa