Hitro in enostavno polaganje vinila dopolnjuje ugodna cena

Za polaganje vinila v domove se danes odloča vse več ljudi. Vinil je izdelan iz umetne mase, z dodatkom različnih polnil pa dobimo tisto elastičnost, ki je značilna za PVC talne obloge. Njihova glavna in najpomembnejša lastnost je vzdržljivost. PVC talne obloge je povsem enostavno vzdrževati, poleg tega pa nudijo primerno zvočno izolacijo zoper pohodni hrup. Vinil talne obloge so na voljo v različnih oblikah, dimenzijah, debelinah in barvah, namenjene pa so različnim prostorom za normalno in intenzivno uporabo.

Polaganje vinilaPolaganje vinilaPolaganje vilin plošč na čisto in gladko površino

Za vinili pod se odločajo številni zaradi hitrega in enostavnega polaganja in zaradi ugodnih cen, ki še posebej izstopajo v podjetju Parketarstvo Godnjavec.

POLAGANJE PARKETA


Polaganje vinila na čisto, suho in gladko površino

Vinilne obloge v rolah se na podlago lepi, kar zahteva veliko natančnosti. Niso pomembni le stiki s popolnim prileganjem, najpomembnejša je vrhunsko pripravljena podlaga. Tudi najboljša PVC talna obloga ne bo dosegla pravega estetskega učinka in ne bo služila svojemu namenu, če površina, na katero boste oblogo polagali, ne bo pravilno pripravljena. Zato je pomembno, da je površina čista in trajno suha, pa tudi trdna, ravna in gladka. Odstraniti je treba vse delce, ki bi lahko vplivali na kakovost polaganja vinila. Ker je cena za polaganje vinila v lastni režijo podobna ceni mojstra, ki nam vinilne obloge dobavi in položi, opravilo pa je časovno in finančno zahtevno, vam svetujemo, da se tega podviga res ne lotite sami.

Polaganje vinila na klik enostavnejše

Enostavnejše je polaganje vinil plošč ali desk iz PVC na sistem klik, ki ga poznamo tudi pri laminatu. Nekateri tanjši tipi takih plošč so primerni za talno gretje, za tiste z debelejšimi izolativnimi sloji pa to ne velja. Polaganje vinila na klik (z lepljenjem ali brez) ni zahtevno, napake lahko odpravljamo sproti, pri večini plošč je možna tudi menjava posamezne poškodovane. Kadar jih polagamo brez lepljenja, jih lahko nameščamo neposredno na obstoječo keramiko ali parket, zato so primerne za hitre adaptacije stanovanj in poslovnih prostorov.

Če vas zanima polaganje vinila oz. vinil plošč, ter cene izdelave, nas obiščite v naših prostorih v Ljubljani na Beblerjevem trgu 1

TAPISON