Postopek obnove starega parketa

obnava starega parketaObnova starega parketa lahko vaša tla osveži do te mere, da bodo ponovno videti kot nova, a ima obnova parketa še dodatno, ne le estetsko funkcijo. Če se pravočasno odločite za kvalitetno obnovo starega parketa, mu boste s tem podaljšali življenjsko dobo in prihranili pri stroških menjave, saj je cena obnove parketa bistveno nižja kot alternativa. Kako se zadeve lotiti? Profesionalcem prepustimo obnovo parketa, postopek namreč ni tako enostaven, potrebujemo primerno orodje, vse kasnejše težave pa so lahko povezane s slabo in neprofesionalno obnovo starega parketa. Najprej je potrebno sprazniti površino in jo očistiti prahu ter smeti. Pri tem nikoli ne uporabljamo preveč vode ali agresivnih čistil, saj lahko tako parket poškodujemo. Obnova starega parketa se nato začne z brušenjem, pri čemer uporabimo sodobne in kvalitetne stroje za brušenje parketa. S tem odstranimo površinske praske in udrtine ter ostanke starega laka. Po potrebi zamenjamo poškodovane letve ter zakitamo luknje, ki so pregloboke za brušenje. Pripravimo površino, jo polakiramo in zaključimo z obnovo parketa. Cena takšnega popravila je nižja in enostavnejša, če ukrepamo pravočasno, pa tudi hitrejša. Pohištvo pa lahko vrnemo v prostor po približno 24-ih urah. Še več informacij o samem postopku obnove parketa:https://www.vsi.si/top/obnova-parketa

Obnova starega parketa ali zamenjava?

Cena obnove parketa je gotovo veliko nižja kot menjava, a le-ta zmeraj ni izvedljiva, zato z obnovo starega parketa ni dobro odlašati. Kdaj pa ta več ni mogoča? Za menjavo se odločimo takrat, ko je površina resno dotrajana in poškodovana, ko so na njej udrtine in praske, ki jih ni več mogoče zbrusiti ali zakitati, ko so te zelo hude po celotni površini, da ni mogoče zamenjati samo posameznih elementov, ter ko je parket sivkast in bolj dovzeten za umazanijo. Izjemno poškodovan parket je po navadi posledica poplave ali hujšega razlitja vode, takrat rešitve, žal, večinoma ni.

ČE VAS ZANIMA TUDI BRUŠENJE PARKETA, KLIKNITE TUKAJ!

Obnova parketa - cena in storitve

Cena obnove parketa ni nujno tako draga, kot si predstavljate. V podjetju Parketi Godnjavec poskrbimo za hitro, natančno in strokovno obnovo ali menjavo, ki vas ne bo udarila po žepu. To vam lahko zagotovijo številne stranke, ki smo jih pomagali v zadnjih štirideset letih. Pišite nam, če vas zanimajo polaganje, obnova, parket, cena ali druge informacije. Z veseljem smo vam na voljo!

POSTOPEK OBNOVE PARKETA - TOP TALNE OBLOGE

obnova parketa cena