Brušenje parketa

Ali je vašemu obstoječemu parketu izginil nanos laka, je potemnel, na določenih mestih se celo razsušil, so nastale fuge, mogoče se je pojavilo celo odstopanje od podlage (estrih-a)?

Potem je nastopil čas za temeljito obnovo parketa, ki vključuje brušenje, kitanje in lakiranje parketa.

Postopek oljenja parketa

Parketarstvo Godnjavec Ljubljana se s polaganjem parketov in drugih talnih oblog ukvarja že 40 let. Naše dolgoletne izkušnje zagotavljajo kakovostno izvedbo ponujenih storitev, kar potrjujejo tudi številne zadovoljne stranke. Prepričala pa jih je tudi ugodna cena za brušenje parketa, ki vam jo podamo po oddanem povpraševanju.

Kako poteka brušenje parketa?

Predhodno star lak na parketu popolnoma obrusimo in odstranimo. V kolikor je tekom časa odstopila kakšna parketna deščica, le to prilepimo, poškodovane zamenjamo. Površino nato večkrat strojno obrusimo, da postane enakomerno gladka. Na obrušeno površino nanesemo en sloj temeljnega laka in več nanosov končnega laka. Izbiramo lahko med sijajnimi, mat ali polmat laki. Med posameznimi nanosi laka je potrebno počakati od 6-18 ur. V tem času po površini ne hodimo. Lahko pa se odločite tudi za oljenje parketa, ki le-temu vrne naravni sijaj.
Obnova parketa je tako končana v 2-3 dneh in obnovljena tla ponovno zasijejo v vsej svoji lepoti.

Brušenje parketaTalne obloge parket

Brušenje parketa naj ne glede na ceno opravi izkušen mojster

Brušenje parketa povrne tisti novi izgled parketa, tako da lahko parket, ko le ta nima več svojega sijaja, ponovno zbrusite in mu tako podaljšate svež videz za večje število let. V kolikor imate kakovosten parket, ga lahko brusite večkrat, kar pomeni, da bo parket zdržal več desetletij in bo še vedno videti kot nov.

Parketi Godnjavec

Kljub temu, da je brušenje parketa videti enostavno opravilo, ga je zagotovo najbolje zaupati izkušenemu mojstru. Stroj za brušenje parketa ni igrača, za lakiranje pa potrebujemo veliko prakse in znanja. Kakovostno brušenje parketa je pomembno bolj kakor cena, ki pa je v Parketarstvu Godnjavec tudi izredno ugodna.