Oljenje parketa je cenovno ugoden vzdrževalni postopek

Oljenje parketa je vzdrževalni postopek, ki je lahko opravljen ročno ali strojno. Ročno oljenje parketa je cenovno ugodnejše, naše stranke ga ponavadi izvajajo kar same. Uporabljajo se cenejši materiali, kar pomeni, da je nego potrebno opravljati dokaj pogosto, vsaj enkrat letno. Obnova oziroma vzdrževanje zahteva kar nekaj fizičnega napora, saj je potrebno olje v parket temeljito in enakomerno vtreti. Ročno vzdrževanje mora biti izvedeno v rednih periodah, vsaj enkrat letno, saj se le tako lahko zagotovi primerna nega, ki zagotavlja lep videz lesa in prijeten občutek.

oljenje parketa

Strojno vzdrževanje talne obloge vam izvedemo mi, v kratkem času, s kvalitetnimi materiali in modernimi stroji. Cena strojnega vzdrževanja je nekoliko višja, prednost pa je v tem, da pri tem postopku ni nobenega fizičnega napora za stranko, prav tako pa se stanje obnovljenega parketa dlje obdrži. Strojno vzdrževanje zagotavlja temeljito obnovo s kvalitetnimi materiali, ki jo je potrebno opraviti vsakih nekaj let.

Zakaj se ljudje tako pogosto odločajo za hrastov parket?

Prednosti rednega oljenja 

Parketa pri postopku oljenja ni potrebno brusiti kar je velika prednost. Tudi odmikanje težkega pohištva ni potrebno. Majhne poškodbe kot so odrgnine in praske, se lahko sanirajo sproti tako da ima parket cel čas negovan videz. Oljenje starega parketa, ki dolgo ni bil vzdrževan pa lahko zahteva več dela, kar pa pomeni tudi višjo ceno za obnovo. Izredno pomembna je tudi kvaliteta samega olja za parket, saj lahko s poceni oljem za parket naredite več škode kot koristi.

Brušenje in lakiranje parketa

Za cenik obnove parketa nas kontaktirajte.

Cena za oljenje parketa 

Parketi GodnjavecCeno za oljenje parketa, ki je odvisna od vaših želja in stanja vaših talnih oblog, in za vse naše druge storitve lahko pridobite s poslanim povpraševanjem ali pa nas pokličite za informacije. Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja in se po želji dogovorili za ogled parketa na vašem domu. Po strokovnem pregledu stanja vašega parketa vam bomo podali neobvezujoč cenovni izračun za obnovo.