Udobne in mehke zimske jakne in zimske kape za tople zimske dni

Zimske jakne predstavljajo enega izmed najpomembnejših kosov vrhnjih zimskih oblačil, ki nas zaščitijo red mrazom, vetrom in vlago – vsemi slabimi vremenskimi pogoji, ki smo jim med zimo izpostavljeni.

Se tudi vi sprašujete katero zimsko jakno izbrati, da bo najbolj primerna in bo zadostila vsem vašim potrebam? Najprej se moramo odločiti o tem, kateri tip jakne pravzaprav iščemo. Na voljo je veliko različnih tipov jaken, poleg tega pa lahko izbiramo tudi med različnimi modeli posameznih jaken. Najprej se je potrebno odločiti o tem ali iščemo jakno klasičnega izgleda ali pa jakno, ki jo bomo nosili tudi ob nekoliko bolj sproščenih priložnostih. Seveda lahko izberemo tudi popolnoma športno jakno, ki jo bomo uporabljali med različnimi zimskimi aktivnostmi – morda celo med smučanjem.

Zimska jakna za ženskeZimska oblačila za ženske

Športne zimske bunde lahko velikokrat oblečemo tudi na sproščena druženja

Pri izdelavi športnih zimskih jaken se proizvajalci osredotočajo predvsem na samo težo jakne, poleg tega pa tudi na zaščito pred mrazom, predvsem pa pred vetrom in vlago. S tem namenom se razvijajo vedno novi materiali, ki imajo vse boljše karakteristike in dobro ščitijo pred slabimi vremenskimi razmerami. Pomembno je namreč, da nas športne zimske jakne varujejo pred slabimi vremenskimi razmerami, hkrati pa morajo omogočati tudi, da telo diha, saj bi bilo v nasprotnem primeru izvajanje športnih aktivnosti neprijetno. Vendar so jakne, namenjene športu, prav zaradi materialov, ki so uporabljeni v izdelavi jakne, velikokrat povezane z visoko ceno.

Pogosto se postavlja tudi vprašanje, ali lahko jakne namenjene športu oz. tako imenovane ”tehnične jakne” nosimo tudi ob nekoliko manj športnih, vendar še vedno sproščenih priložnostih. Odgovor je seveda pritrdilen. Veliko proizvajalcev športnih zimskih jaken se zelo trudi, da bi modele prilagodili tudi preživljanju prostega časa.

S čim je zimske jakne najbolje kombinirati?

Na drugi strani ”casual” zimske jakne niso toliko osredotočene na same materiale, pač pa predvsem na to, da nam nudijo zadosti toplote pa tudi udobja, ki ga med nošenjem jakne nujno potrebujemo.

Casual zimske jakne lahko kombiniramo z najrazličnejšimi stili oblačenja. Ženske jih velikokrat rade oblečejo na kavbojke ali druge neformalne hlačami. Dekleta lahko pod zimske jakne obujejo škornje s petko ali pa se odločijo za nekoliko bolj športno obutev in tako izberejo gležnjarje brez pete. Poleg tega lahko predvsem dekleta izbirajo še med zimskimi plašči, ki postajajo vse bolj priljubljen kos zimskega oblačila. Ženskim zimskim bundam je velikokrat dodano tudi krzno, ki izgleda naravnost čudovito, poleg tega pa je zimske jakna še veliko bolj topla.

Pestra ponudba zimskih jaken in drugih zimskih oblačil v trgovinah Mana

Tudi v Mani smo za vas pripravili pestro izbiro zimskih jaken, puloverjev, hlač, zimskih kap, šalov in drugih zimskih oblačil. Ponujamo tako zimske bunde za moške kot tudi za ženske, pri vsem tem pa nismo pozabili niti na vaše najmlajše za katere smo pripravili prav posebno kolekcijo otroških zimskih oblačil, ki bodo vaše malčke grela tudi med najhladnejšimi zimskimi dnevi. Še posebej prikupne so zimske kape s cofom, ki jih bodo malčki naravnost oboževali. Pri izbiri oblačil za otroka je izjemno pomembno, da izberete oblačila, ki se bodo otroškemu telesu prilegala, da mraz ne bo mogel do otroške kože in bodo poleg tega tudi topla in odporna, poleg vsega pa morajo biti prijazna tudi otroški koži.

Vsa zimska oblačila in zimske kape lahko najdete na naši spletni strani, kjer jih lahko tudi naročite. Seveda smo vam za vsa dodatna vprašanja na voljo po telefonu, pa tudi po e-pošti. Zimska oblačila pa lahko tudi poizkusite v eni izmed naših poslovalnic in se tako prepričate ali vam številka zares ustreza.